Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Περιστέρι: Με τα… φτερά του Σπανούλη στο Final Four του BCL!!!

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Περιστέρι πήρε μεγάλη νίκη με 89-77 επί της Τέλεκομ Μπον στη Γερμανία και σπάζοντας την έδρα της πέρασε στο Final Four του BCL!!!

Ο Βασίλης Σπανούλης οδήγησε το Περιστέρι στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή του επιτυχία και σίγουρα σε μια χρυσή ιστορική στιγμή, με την καθαρή νίκη επί της περσινής πρωταθλήτριας της διοργάνωσης, Βόννης και με δύο σερί επιτυχίες(2-1), πέρασε για πρώτη φορά στο Final Four του BCL και θα διεκδικήσει το τρόπαιο στο Βελιγράδι, μεταξύ 26 και 28 Απριλίου!

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Μάλιστα, οι “Πρίγκηπες της Δυτικής όχθης” έγινε μόλις η δεύτερη ελληνική ομάδα που καταφέρνει να βρεθεί στο μεγάλο ραντεβού της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της FIBA, μετά την ΑΕΚ (2018, 2020).

Στο φετινό Final Four έχουν ήδη προκριθεί οι ισπανικές Μούρθια και Μάλαγα οι οποίες θα αναμετρηθούν στον πρώτο ημιτελικό και το Περιστέρι περιμένει τη νικήτρια του αποψινού (21.00) αγώνα ανάμεσα στην Τενερίφη και την Τόφας.

Ο Βασίλης Σπανούλης εμφύσησε στους παίκτες του τη στόφα του νικητή και σε ολόκληρο το παιχνίδι το Περιστέρι κρατούσε τα ηνία του αγώνα, αντιδρώντας ψύχραιμα και κατασταλτικά όταν η Βόννη τον πλησίασε στο σκορ.

Ράγκλαντ, Τρέβορ Τόμπσον, Μήτρου-Λονγκ και Λοβ ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής νίκης στην ιστορία του Περιστερίου.

Με αποφασιστικότητα πήρε διαφορά από το πρώτο δεκάλεπτο

Μόνο στην αρχή η Βόννη πήρε προβάδισμα (7-2), το οποίο λίαν συντόμως έχασε από την αποφασιστικότητα του Περιστερίου.

Τα παιδιά του Βασίλη Σπανούλη κέρδισαν κατά κράτος τις μάχες μέσα στα επόμενα λεπτά σε άμυνα και επίθεση και προηγήθηκαν με 27-17 στο τέλος του δεκαλέπτου και με +8 στο ημίχρονο, παρά την αντίδραση της γερμανικής ομάδας με καλύτερο σκοράρισμα (43-51).

Ο Ράγκλαντ με 13 πόντους και πέντε ασίστ κρατούσε την μπαγκέτα και ο Τόμπσον με τον Μήτρου-Λονγκ τον ακολούθησαν (11+9) για το καθαρό προβάδισμα.

Η αντίδραση των γηπεδούχων ήρθε στο τρίτο δεκάλεπτο.

Κατάφερε να περιορίσει επιθετικά το Περιστέρι και μείωσε σε 62-63 στο 28, δείχνοντας ικανοί να γυρίσουν τούμπα το ματς.

Υπολόγιζαν χωρίς τον ξενοδόχο…

Ένα μεγάλο τρίποντο του Μήτρου-Λονγκ έφερε τη διαφορά ξανά στους δέκα, 78-68 στο 36, ενώ ο Ζερμέν Λοβ σφυροκοπούσε από μέση απόσταση και τα 4.5 μέτρα των βολών από όπου ήταν αλάνθαστος (8/8).

Το Περιστέρι δεν απειλήθηκε ξανά και έτσι το τελικό 89-77 έστειλε τους παίκτες με τον Σπανούλη στα ουράνια και τους παράγοντες του να ψάχνουν εισιτήρια για το Βελιγράδι!

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-27, 26-24, 19-16, 15-22

Περιστέρι: Ντάνγκουμπιτς 2, Κασελάκης 5, Λοβ 16 (8/8βολ, 4/4διπ.), Ράγκλαντ 21 (6/7διπ., 8ας.), Ρένφρο 5, Χουγκάζ 6 (3/3διπ.), Μήτρου-Λονγκ 15 (2/4τρ.), Πουλιανίτης 3, Τόμπσον 14 (6/7διπ., 11ρ., 3κλ.), Κένι Ουίλιαμς 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου