Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 2 Απριλίου 2024

Συνάντηση εργασίας για την αξιοποίηση της λιμνοθάλασσας Κοτυχίου, Αλυκών Λεχαινών και της παραλίας Κουνουπελίου

 Τετάρτη, 3 Απριλίου, 2024

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας, ο Γενικός Διευθυντής του Ανεξάρτητου, μη κερδοσκοπικού ερευνητικού οργανισμού διαΝΕΟσις κ. Διονύσιος Νικολάου, η Διευθύντρια Ερευνών της διαΝΕΟσις κα. Φαίη Μακαντάση, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Χωροταξίας-Πολεοδομίας & Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Διονύσιος Κεκάτος, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Σκλαβενίτης, ο Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο κ. Φίλιππος Λέντζας, ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου κ. Κώστας Βαρβαρέσος και η Προϊσταμένη της Μονάδας Διαχείρισης Δυτ. Πελ/νησου του ΟΦΥΠΕΚΑ, κα. Γεωργία Καραμπέρου.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις προτεινόμενες παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν για μια βιώσιμη αξιοποίηση του παραθαλάσσιου μετώπου του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης με την ουσιαστική υποστήριξη του ΟΦΥΠΕΚΑ και της διαΝΕΟσις.

Μεταξύ των θεμάτων που αποφασίστηκαν είναι:

  1. Η χρηματοδότηση από τον ΟΦΥΠΕΚΑ έργου για την απομάκρυνση μπαζών και μη επικίνδυνων στερεών αποβλήτων (απορρίμματα) εντός της ζώνης Α του Εθνικού Πάρκου και συγκεκριμένα εντός της περιοχής του δάσους Κουνουπελίου.
  2. Η ολοκλήρωση του έργου αποκατάστασης της λουρονησίδας της λιμνοθάλασσας Κοτύχι και των συνοδών μελετών από τον ΟΦΥΠΕΚΑ.
  3. Η συμβολή της διαΝΕΟσις στις απαιτούμενες ενέργειες για την παραχώρηση των Αλυκών Λεχαινών και των Λουτρών Υρμίνης από την ΕΤΑΔ ΑΕ στο Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης με παράλληλη εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας για την αξιοποίησή τους.
  4. Την σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του ΟΦΥΠΕΚΑ και του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης για την εκπόνηση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων προκειμένου να αδειοδοτηθεί περιβαλλοντικά η λειτουργία του ιχθυοτροφείου στην λιμνοθάλασσα Κοτύχι.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με επίσκεψη του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΦΥΠΕΚΑ στις Αλυκές Λεχαινών και στη λιμνοθάλασσα Κοτύχι.

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου