Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Οριστικοποιήθηκε η συνάντησή τους στην Άγκυρ

Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Στις 13 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Άγκυρα - Τι δήλωσε από τις Βρυξέλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα ελληνοτουρκικά

Στο πλαίσιο των δηλώσεων που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες ανακοίνωσε τη συνάντησή του με τον Ταγίπ Ερντογάν. Όπως είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Άγκυρά στις 13 Μαΐου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Πράγματι έχει οριστικοποιηθεί η ημερομηνία, θα είναι η 13η Μαΐου θα βρεθώ στην Άγκυρα ανταποδίδοντας την επίσκεψη του κυρίου Ερντογάν τώρα. Η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο με βάση το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας. Από εκεί και πέρα μου προκαλεί και εμένα εντύπωση αυτή η παντελώς αδικαιολόγητη αντίδραση της Τουρκίας για μία πρωτοβουλία που έχει περιβαλλοντικό χαρακτήρα».

Στη συνέχεια είπε: «Επιτρέψτε μου μια γενικότερη παρατήρηση. Δε θεωρώ ότι η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, η οποία είναι αδιαμφισβήτητη και μετρήσιμη, οδηγεί αυτόματα στην υπόθεση εργασίας ότι βασικές θέσεις της Τουρκίας όσων αφορά το κρίσιμο ζήτημα της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο έχουν αλλάξει. Οι θέσεις αυτές είναι βαθιά προβληματικές για την πατρίδα μας. Αυτό, όμως, δεν μας απαγορεύει να μπορούμε να συζητούμε και να διαμορφώνουμε ένα γενικότερο καλό κλίμα και να επενδύουμε περισσότερο στη θετική ατζέντα και λιγότερο στα θέματα τα οποία μας χωρίζουν και στα οποία ξεκάθαρα διαφωνούμε.

Να αναφέρω ένα παράδειγμα μόνο. Αύριο θα βρεθώ στην Μυτιλήνη και νομίζω αν κάνετε ένα ρεπορτάζ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα δείτε μεγάλους βαθμούς ικανοποίησης από το γεγονός ότι Τούρκοι μπορούν να ταξιδεύουν σε αυτά τα νησιά χωρίς βίζα. Είναι μια σημαντική στήριξη της τοπικής οικονομίας και νομίζω μια απτή απόδειξη ότι η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων μπορεί να έχει μετρήσιμα αποτελέσματα προς όφελος και των δύο λαών».

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου