Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Μοσχοβολάει η Αθήνα!!! Η Αθήνα ανακηρύχθηκε η πόλη με τα καλύτερα... μυρωδιά στον κόσμο!

 Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στις πόλεις, υπάρχουν τόνοι σκουπιδιών και χιλιάδες καταστήματα και επιχειρήσεις λειτουργούν. Αυτό δημιουργεί την εσφαλμένη αντίληψη ότι οι μεγάλες πόλεις μυρίζουν άσχημα. Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι η Αθήνα μυρίζει καλύτερα από τις περισσότερες μητροπόλεις!

Ναι, καλά διαβάσατε, η ελληνική πρωτεύουσα είναι η πόλη με την καλύτερη μυρωδιά στον κόσμο!

Οι ερευνητές εξέτασαν παράγοντες όπως η καθαριότητα και το ποσοστό των ανθοπωλείων, των αρτοποιείων και των αρωματοπωλείων για να δώσουν σε κάθε πόλη μια «βαθμολογία οσμής». Ως εκ τούτου, η Αθήνα έλαβε την καλύτερη βαθμολογία (8,3/10) από τις 30 πόλεις που μελετήθηκαν.

Σύμφωνα με την έρευνα, η ελληνική πρωτεύουσα είναι ο παράδεισος των ανθοπωλείων, με 31 ανθοπωλεία και 22 αρωματοποιεία ανά 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα, πράγμα που σημαίνει ότι ένα λεπτό άρωμα διαχέεται σε κάθε γωνιά της πόλης.

«Φανταστείτε αυτό: πολυσύχναστες υπαίθριες αγορές, το άρωμα των φρέσκων προϊόντων, των βοτάνων και των καυτών ελληνικών λιχουδιών να πλανάται στον αέρα. Η Αθήνα είναι μια γιορτή των αισθήσεων, με βαθμολογία 8,3 στα 10 στο μυρωδιά. Από τυρόπιτα μέχρι κολλώδη γλυκό μπακλαβά, οι φούρνοι της πόλης σερβίρουν κάποια σοβαρή ικανοποίηση αρώματος», έγραψε το Time Out.

Στη δεύτερη θέση της λίστας ήταν το Παρίσι, με τη ρομαντική ατμόσφαιρα και τις κομψές λεωφόρους, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε η Ζυρίχη, η οποία φημίζεται για την καθαριότητα και το γραφικό περιβάλλον της.

Η λίστα με τις δέκα πόλεις με την καλύτερη μυρωδιά στον κόσμο αναλυτικά:

Αθήνα, Ελλάδα

Παρίσι, Γαλλία

Ζυρίχη, Ελβετία

Δουβλίνο, Ιρλανδία

Λουξεμβούργο

Λευκωσία, Κύπρος

Κοπεγχάγη, Δανία

Βουκουρέστι, Ρουμανία

Βαλέτα, Μάλτα

Άμστερνταμ, Ολλανδία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου