Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστινίων απέκλεισαν οδικούς άξονες στο Ιλινόις

 Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

ΣΙΚΑΓΟ. Διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστινίων απέκλεισαν οδικούς άξονες στο Ιλινόις, την Καλιφόρνια, τη Νέα Υόρκη και τον βορειοδυτικό Ειρηνικό, διακόπτοντας τη Δευτέρα προσωρινά την κυκλοφορία σε ορισμένα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια της χώρας, στις γέφυρες Golden Gate και Brooklyn και σε έναν πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο της δυτικής ακτής.

Στο Σικάγο οι διαδηλωτές ένωσαν τα χέρια τους και απέκλεισαν τις λωρίδες του Interstate 190 που οδηγούν στο Διεθνές Αεροδρόμιο O’Hare γύρω στις 7 π.μ. σε μια διαμαρτυρία που, όπως είπαν, ήταν μέρος ενός παγκόσμιου «οικονομικού αποκλεισμού για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης», σύμφωνα με τη Ρίφκα Φαλάνεχ (Rifqa Falaneh), μία από τις διοργανώτριες.

Η κυκλοφορία στην περιοχή του Κόλπου του Σαν Φρανσίσκο είχε διακοπεί για ώρες, καθώς οι διαδηλωτές διέκοψαν όλη την κυκλοφορία οχημάτων, πεζών και ποδηλάτων στη γέφυρα Golden Gate και αλυσοδέθηκαν σε βαρέλια 55 γαλονιών γεμάτα με τσιμέντο κατά μήκος του Interstate 880 στο Οκλαντ. Διαδηλωτές που έκαναν πορεία στο Μπρούκλιν απέκλεισαν την κυκλοφορία προς το Μανχάταν στη γέφυρα του Μπρούκλιν. Στο Γιουτζίν του Ορεγκον, οι διαδηλωτές απέκλεισαν τον Interstate 5, διακόπτοντας την κυκλοφορία στον κύριο αυτοκινητόδρομο για περίπου 45 λεπτά.

Οι διαδηλωτές λένε ότι επέλεξαν το O’Hare εν μέρει επειδή είναι ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια. Μεταξύ άλλων, ζήτησαν άμεση κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Οι διαδηλωτές κατά του πολέμου διαδηλώνουν στο Σικάγο σχεδόν καθημερινά από την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, στο νότιο Ισραήλ, από την οποία σκοτώθηκαν περίπου 1.200 άνθρωποι.

Οι ισραηλινές επιθέσεις έχουν σκοτώσει περισσότερους από 33.700 Παλαιστίνιους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Το O’Hare προειδοποίησε τους ταξιδιώτες στην κοινωνική πλατφόρμα X να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς με τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο «να καθυστερούν σημαντικά σήμερα το πρωί λόγω της διαμαρτυρίας».

Ορισμένοι ταξιδιώτες που είχαν κολλήσει στην κίνηση άφησαν τα αυτοκίνητά τους και περπάτησαν το τελευταίο κομμάτι προς το αεροδρόμιο κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου, σέρνοντας τις αποσκευές τους.

Πηγή: «Associated Press»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου