Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Αιτήσεις για την υποτροφία «Ελένη Γκατζογιάννη»

Δευτέρα, 1η Απριλίου, 2024

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ξεκίνησαν οι αιτήσεις στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης (Boston University) για τους φοιτητές που ενδιαφέρονται να υπαχθούν στο πρόγραμμα υποτροφιών «Ελένη Γκατζογιάννη» (Eleni Gatzoyiannis Scholarship), ενόψει της ακαδημαϊκής χρονιάς 2024-2025.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, οι αιτήσεις, οι οποίες είναι ανοικτές μέχρι και τις 3 Μαϊου 2024, απευθύνονται σε φοιτητές που είτε έχουν γεννηθεί είτε κατάγονται από την Ελλάδα και έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης.

Ως μέρος της διαδικασίας, οι δικαιούχοι φοιτητές θα πρέπει να συμπληρώσουν μια αίτηση δυο σελίδων, παραδίδοντας, παράλληλα και μια σύντομη έκθεση, η οποία θα παραληφθεί από την αρμόδια επιτροπή.

Το Ταμείο Υποτροφιών Ελένη Γκατζογιάννη ιδρύθηκε το 1985 και αποτελεί δωρεά από τον παλαίμαχο ομογενή δημοσιογράφο, Νίκο Γκατζογιάννη (Nicholas Gage), απόφοιτο του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, ο οποίος προχώρησε σε αυτήν την δωρεά προκειμένου να τιμήσει τη μνήμη της μητέρας του.

Η αρμόδια επιτροπή αποτελείται από εκπροσώπους του Πανεπιστημίου και αξιολογεί τους υποψηφίους μετά τη διενέργεια εξετάσεων, ειδοποιώντας άπαντες γραπτώς για την τελική απόφασή της.

Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στο πρόγραμμα υποτροφιών «Ελένη Γκατζογιάννη», μπορούν να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο υποδιευθυντή Οικονομικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου της Βοστώνης (Director BU Financial Assistance), Μίτσελ Μίνγκο (Mitchel Mingo) στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου mmingo@bu.edu, μέχρι την καταληκτική προθεσμία της 3ης Μαϊου 2024.

Υπενθυμίζεται ότι το 1983 ο Νίκος Γκατζογιάννης έγραψε βιβλίο για τα γεγονότα της εκτέλεσης της μητέρας του με τον τίτλο «Ελένη». Το βιβλίο έτυχε διεθνούς αναγνώρισης, όμως στην Ελλάδα συνάντησε σκληρές αντιδράσεις, ενώ ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου δεν έδωσε άδεια για τα γυρίσματα ταινίας. Η «Ελένη» μεταφράστηκε σε είκοσι έξι γλώσσες, προτάθηκε για καλύτερη βιογραφία από την Εθνική Ενωση Βιβλιοκριτικών και έλαβε το βραβείο Heinemann ως το καλύτερο βιβλίο του 1984, από τη Βασιλική Λογοτεχνική Εταιρεία της Μεγάλης Βρετανίας, το 1985 μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με πρωταγωνιστές τους Τζον Μάλκοβιτς και Κέιτ Νέλιγκαν.

Στην πρεμιέρα της ταινίας στην Ελλάδα, στις 20 Μαρτίου 1984, πολίτες αριστερών πεποιθήσεων συγκεντρώθηκαν έξω από τους κινηματογράφους εμποδίζοντας την είσοδο των θεατών, ενώ μερικοί προσπάθησαν να εμποδίσουν την προβολή μπλοκάροντας τις μηχανές ή ακόμη και σκίζοντας τις οθόνες

Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου