Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 9 Απριλίου 2024

Δημοσκόπηση ALCO: Τα Τέμπη «πληγώνουν» την κυβέρνηση – Κερδισμένο από την πρόταση μομφής το ΠαΣο

 Τρίτη, 9 Απριλίου, 2024

Η Νέα Δημοκρατία παραμένει με μεγάλη διαφορά στην πρώτη θέση, καθώς στην εκτίμηση ψήφου η διαφορά της από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνά τις 15 ποσοστιαίες μονάδες.

Παραμένει μεγάλο το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και των ΣΥΡΙΖΑ και ΠαΣοΚ που την καταδιώκουν, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA. Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων όμως θεωρεί ότι η κυβέρνηση ήταν η μεγάλη χαμένη από την πρόταση δυσπιστίας που κατατέθηκε στη Βουλή και τη συζήτηση γύρω από αυτήν. Κερδισμένο μέσα από αυτή τη διαδικασία φαίνεται πως βγαίνει το ΠαΣοΚ.

Γενικότερα, η υπόθεση των Τεμπών «πληγώνει» το κυβερνών κόμμα, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία δεν έχει πειστεί πως δεν υπάρχει επιχείρηση συγκάλυψης στις έρευνες για το σιδηροδρομικό δυστύχημα

Η πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές

Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 25,6% (27% τον Μάρτιο), έναντι 12,3% (10,5%) που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ (ο οποίος παγιώνεται στη δεύτερη θέση), διαφορά δηλαδή 13,3 ποσοστιαίων μονάδων. Ακολουθεί το ΠαΣοΚ με 11,4% (11,5%), η Ελληνική Λύση με 8,2% (6,4%), το ΚΚΕ με 8% (8,9%), το κόμμα Νίκη με 3,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,5% (3%), η Νέα Αριστερά με 2,4% (2,5%) και οι Σπαρτιάτες με 2,2% (2,5%).

Στη εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές, τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής:

  • ΝΔ: 29-33%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 14-16%
  • ΠΑΣΟΚ: 12-14%
  • Ελληνική Λύση: 9-11%
  • ΚΚΕ: 8-10%
  • Κόμμα Νίκη: 3-5%
  • Πλεύση Ελευθερίας: 3-5%
  • Σπαρτιάτες: 2-4%
  • Νέα Αριστερά: 2-3,4%

Το 49% βλέπει τις ευρωεκλογές ως ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας, την ώρα που το 47% απαντά αρνητικά.

Ποιος έχασε και ποιος κέρδισε από την πρόταση δυσπιστίας

Σε ερώτηση για το εάν η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη, επηρεάζει την ψήφο ενόψει ευρωεκλογών, το 37% απάντησε καθόλου, το 20% αρκετά και το 19% λίγο.

Ως προς τους κερδισμένους και τους χαμένους, το 23% απάντησε ότι βγήκε κερδισμένο το ΠαΣοΚ ενώ το 20% απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο για το ποια κόμματα έχασαν, οι πολίτες απάντησαν σε ποσοστό 42% ότι έχασε η ΝΔ, το 27% απάντησε ότι έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ και 22% το ΠαΣοΚ.

Το 75% απαντά πως δεν έχει πειστεί ότι δεν υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης στην υπόθεση των Τεμπών, ενώ το 14% απαντά πως έχει πειστεί.

Ταυτόχρονα οι πολίτες δεν πείστηκαν ούτε με το αφήγημα πως «ισχυρά συμφέροντα θέλουν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα». Το 63% δηλώνει πως δεν έχει πειστεί για κάτι τέτοιο και μόλις το 22%πως έχει πειστεί σχετικά.

Από την άλλη, το 57% διαφωνεί με την πρόταση Κασσελάκη για παραίτηση του πρωθυπουργού και διεξαγωγή εκλογών, ενώ το 26% συμφωνεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου