Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

Σε τελική ευθεία η παρέλαση της Βοστώνης στις 7 Απριλίου

 Πέμπτη, 4 Απριλίου, 2024

ΒΟΣΤΩΝΗ. Σε τελική ευθεία μπήκε η προετοιμασία για την παρέλαση της Βοστώνης, η οποία θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Απριλίου, στη 1 μ.μ., στο κέντρο της Βοστώνης επί της οδού Boylston. Το βράδυ της Τρίτης 2 Απριλίου έγινε η τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Σωματείων και ρυθμίστηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Ηδη έχει καταρτιστεί και η σειρά η οποία προέκυψε από την κλήρωση με την οποία θα παρελάσουν τα τμήματα, τα άρματα, οι φοιτητικοί σύλλογοι και οι μουσικές μπάντες, οι οποίες θα δίνει τον βηματισμό.

Τη σειρά της παρέλασης δημοσιεύει ο «Ε.Κ.», όπως άλλωστε κάθε χρόνο στην παρούσα έκδοση, κάτω από το παρόν κείμενο.

Επισημαίνεται ότι η παρέλαση θα καταλήξει στον Εθνικό Κήπο της Βοστώνης, γνωστό ως Boston Common, απέναντι από το ξενοδοχείο «Four Seasons», όπου θα στηθεί, όπως και κατά παρελθόντα έτη, η εξέδρα των επισήμων.

Τα θέμα της παρέλασης θα είναι η επιστροφή των κλαπέντων γλυπτών του Παρθενώνα τα οποία έχουν οικειοποιηθεί οι Αγγλοι στο Βρετανικό Μουσείο.

Σύμφωνα με τη σειρά της παρέλασης θα συμμετάσχουν 52 τμήματα, έξι άρματα και πέντε μουσικές μπάντες.

Ενας εκ των τελεταρχών θα είναι ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Ιωάννης Χρυσουλάκης και οι άλλοι δύο θα είναι ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος και ο γενικός πρόξενος Συμεών Τέγος.

Το τριήμερο των εκδηλώσεων θα είναι από τις 5 έως τις 7 Απριλίου, Παρασκευή έως Κυριακή. Την Παρασκευή 5 Απριλίου, στις 11:30 π.μ. θα γίνει η έπαρση της ελληνικής σημαίας στον ιστό του δημαρχείου της Βοστώνης. Στη 1:00 το απόγευμα στην αίθουσα δεξιώσεων 428 στο Κυβερνείο της Μασαχουσέτης και στις 2:00 μ.μ. στην αίθουσα της Γερουσίας (Senate).

Το επίσημο δείπνο θα γίνει το Σάββατο 6 Απριλίου, στις 7:30 το βράδυ, στο εστιατόριο «Ιθάκη» και εν αγαστή ξενοδοχείο «Holiday Inn» στην πόλη Πίμποντι της Μασαχουσέτης, στη διεύθυνση 1 Newbury Street, Peabody, Mass. Θα απονεμηθεί το βραβείο της Ελευθερίας στον Δρα Ιωάννη Πάππα, διευθυντή του χορευτικού συγκροτήματος της Μητρόπολης Βοστώνης, ενώ θα επιδοθούν και οι υποτροφίες οι οποίες φέτος ανέρχονται σε έξι.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου