Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 2 Απριλίου 2024

Κολωνός: Εκτός φυλακής η μητέρα και άλλοι 17 καταδικασθέντες - Μέσα Μίχος και «Μιχάλης»

Τρίτη, 2 Απριλίου, 2024

Στους 17 χορηγήθηκε αναστολή μέχρι την έφεση - Η μητέρα καταδικάστηκε σε φυλάκιση 20 μηνών για την πλημμεληματικού χαρακτήρα εκβίαση, ωστόσο έχει ήδη παραμείνει προσωρινά κρατούμενη επί 18 μήνες και αποφυλακίζεται άμεσα

Απόφαση με την οποία χορηγεί αναστολή στους 17 από τους 20 καταδικασθέντες για την υπόθεση του Κολωνού έλαβε πριν από λίγο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ρίχνοντας αυλαία στη πολύκροτη δίκη για την σεξουαλική κακοποίηση της 12χρονης.

Έτσι, στη φυλακή θα παραμείνουν μόνο ο Μίχος, ο αποκαλούμενος «Μιχάλης», όπως και η μητέρα της ανήλικης, η οποία όμως αποφυλακίζεται άμεσα.

Σε όσους δόθηκε αναστολή μέχρι την έφεση, επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι (κατά περίσταση απαγορευση εξόδου απο τη χώρα και εμφανιση σε ΑΤ) και σε καποιους χρηματικές εγγυήσεις.

Με την απόφασή του, το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση που είχε κάνει νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας.

Να σημειωθεί τέλος η χρηματική ποινή που επιβλήθηκε στον Μίχο είναι 4.100 ευρώ και 2.200 ευρώ στον αποκαλούμενο «Μιχάλη».

Οι ποινές για Μίχο και «Μιχάλη»

Νωρίτερα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας επέβαλε ισόβια και 41 έτη κάθειρξης καθώς και χρηματική ποινή στον Ηλία Μίχο, εκ των βασικών κατηγορουμένων στη δίκη. Μετά τη συγχώνευση, η ποινή μετατρέπεται σε ισόβια και 27 χρόνια κάθειρξης (εξ αυτών, εκτιτέα τα 20).

Στη μητέρα της ανήλικης επιβλήθηκε για το πλημμέλημα της εκβίασης ποινή φυλάκισης 20 μηνών, ωστόσο αυτή άμεσα θα βρεθεί εκτός φυλακής, δεδομένου ότι βρίσκεται ήδη προφυλακισμένη εδώ και 18 μήνες, έχει εκτίσει δηλαδή την ποινή που πρέπει για να αποφυλακιστεί.

Στον αποκαλούμενο «Μιχάλη» το δικαστήριο επέβαλε κάθειρξη 24 ετών, τα οποία μετά τη συγχώνευση έγιναν 18 έτη.

Η εισαγγελέας είχε προτείνει να μη χορηγηθούν ελαφρυντικά στον Ηλία Μίχο λόγω των ειδεχθων πράξεων για τις οποίες καταδικάστηκε και στη μητέρα της ανήλικης, με το σκεπτικό ότι η πράξη της εκβίασης για την οποία καταδικάστηκε περιέχει απαξία, όπως επίσης και επειδή παραμελήσε την ανήλικη κόρη της.

Για τον αποκαλούμενο «Μιχάλη» η εισαγγελέας ζήτησε επίσης να μην του χορηγηθεί κανενα ελαφρυντικό.

Την ίδια στιγμή, η αναγνώριση του ελαφρυντικού σε κάποιους από τους κατηγορούμενους για κατοχή πορνογραφικού υλικού, αλλά και στους αποκαλούμενους ως «πελάτες» του παιδιού, άλλαξε την ποινική τους μεταχείριση με επιεικέστερη αντιμέτωπιση. 

  Ο κομβικός ρόλος των ενόρκων στην υπόθεση της 12χρονης

Ο κομβικός ρόλος των ενόρκων στην υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό, αναδείχθηκε την Παρασκευή μέσα από την απόφαση που εξέδωσε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο επί της ενοχής των 20 κατηγορουμένων (από τους 26 που κάθισαν στο εδώλιο) τους οποίους έκρινε ενόχους κατά περίπτωση για αδικήματα που αφορούν στη σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης ακόμη και για μαστροπεία της.

Συγκεκριμένα, με την πλειοψηφία των λαϊκών δικαστών, ήτοι των ενόρκων, ο Ηλίας Μίχος κρίθηκε μεταξύ άλλων ένοχος για βιασμό της ανήλικης. Αντίθετα η μητέρα του κοριτσιού και πάλι με την πλειοψηφία των ενόρκων κρίθηκε αθώα από τα βαριά κακουργήματα που αντιμετώπιζε. Η απόφαση του δικαστηρίου, η οποία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από συγκεντρωμένους έξω από το Εφετείο, ήρθε έτσι σε πλήρη αντίθεση με τα όσα είχε προτείνει προ καιρού ως προς τους παραπάνω δυο κατηγορούμενους η εισαγγελέας της έδρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου