Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

Ερευνα FBI για χρηματισμό Ανταμς από Τουρκία – Εφοδος στην οικία στενής συνεργάτιδας του δημάρχου της Νέας Υόρκης

Κυριακή, 5 Νοεμβρίου, 2023

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς και το FBI διεξάγουν ευρεία δημόσια έρευνα διαφθοράς για το εάν η προεκλογική εκστρατεία του δημάρχου Ερικ Ανταμς το 2021 συνωμότησε με την τουρκική κυβέρνηση για να λάβει παράνομες ξένες δωρεές, σύμφωνα με ένταλμα που περιήλθε στην κατοχή της «Νew Υork Τimes».

Η έφοδος αποκαλύφθηκε δημόσια την Πέμπτη, όταν ομοσπονδιακοί πράκτορες διεξήγαγαν έρευνα στο σπίτι της επικεφαλής της επιτροπής συγκέντρωσης οικονομικής στήριξης του δημάρχου, Μπριάνα Σαγκς (Brianna Suggs), στο Μπρούκλιν. Η κ. Σαγκς είναι σύμβουλος εκστρατείας που είναι βαθιά συνδεδεμένη με τις προσπάθειες για την προώθηση της ατζέντας του δημάρχου.

Οι ερευνητές προσπάθησαν επίσης να μάθουν περισσότερα για την πιθανή εμπλοκή μιας κατασκευαστικής εταιρείας στο Μπρούκλιν με δεσμούς με την Τουρκία, καθώς και ενός μικρού πανεπιστημίου στην Ουάσιγκτον, DC, που έχει επίσης δεσμούς με τη χώρα αυτή και τον κ. Ανταμς.

Σύμφωνα με το ένταλμα έρευνας, οι ερευνητές επικεντρώθηκαν επίσης στο εάν η εκστρατεία του δημάρχου δωροδοκήθηκε από αξιωματούχους και υπαλλήλους της κατασκευαστικής εταιρείας, καθώς και Τούρκους αξιωματούχους.

Οι πράκτορες κατέσχεσαν τρία iPhone και δύο φορητούς υπολογιστές, μαζί με έγγραφα και άλλα αποδεικτικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου κάτι που χαρακτηρίστηκε ως «φάκελος manila με την ένδειξη Eric Adams», επτά «συνεισφορές καρτών» και άλλα υλικά, σύμφωνα με τα έγγραφα.

Ο δήμαρχος Νέας Υόρκης, Ερικ Ανταμς, στο πολιτειακό Καπιτώλιο στις 10 Ιανουαρίου. (AP Photo/Hans Pennink, File)

Δεν υπήρχε καμία ένδειξη ότι η έρευνα είχε στόχο τον δήμαρχο και δεν κατηγορείται για αδικήματα. Ωστόσο, η έρευνα προφανώς τον ώθησε να ακυρώσει άμεσα πολλές συναντήσεις που είχαν προγραμματιστεί για την Πέμπτη το πρωί στην Ουάσιγκτον, όπου σχεδίαζε να μιλήσει με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου και μέλη του Κογκρέσου για τη μεταναστευτική κρίση. Αντίθετα, επέστρεψε βιαστικά στη Νέα Υόρκη «για να ασχοληθεί με ένα θέμα», είπε ένας εκπρόσωπος του δημάρχου.

Εμφανιζόμενος σε μια γιορτή της Ημέρας των Νεκρών (Día de Muertos) στο Gracie Mansion το βράδυ της Πέμπτης, ο κ. Ανταμς υπερασπίστηκε την εκστρατεία του, λέγοντας ότι την τήρησε «με τα υψηλότερα ηθικά πρότυπα». Είπε ότι δεν είχε έρθει σε επαφή με κανέναν αξιωματούχο επιβολής του νόμου, αλλά δεσμεύτηκε να συνεργαστεί σε οποιαδήποτε έρευνα. Ο κ. Ανταμς είπε ότι επέστρεψε από την Ουάσιγκτον για να είναι «στο έδαφος» για να «εξετάσει αυτήν την έρευνα», καθώς εξελίσσονταν.

Σύμφωνα με το ένταλμα, ορισμένες από τις ξένες συνεισφορές στην εκστρατεία έγιναν ως μέρος ενός προγράμματος «straw donor scheme», όπου οι δωρεές γίνονται στα ονόματα ατόμων που στην πραγματικότητα δεν έδωσαν χρήματα. Οι ερευνητές αναζήτησαν στοιχεία για να υποστηρίξουν πιθανές κατηγορίες που περιελάμβαναν την κλοπή ομοσπονδιακών κεφαλαίων και τη συνωμοσία για κλοπή ομοσπονδιακών κεφαλαίων, την ηλεκτρονική απάτη και τη συνωμοσία απάτης, καθώς και συνεισφορές ξένων υπηκόων σε εκστρατείες και συνωμοσία για την καταβολή τέτοιων συνεισφορών.

Ο κ. Ανταμς καυχήθηκε για τους δεσμούς του με την Τουρκία, πιο πρόσφατα κατά τη διάρκεια της έπαρσης σημαίας που φιλοξένησε για τη χώρα στο Κάτω Μανχάταν την περασμένη εβδομάδα. Ο δήμαρχος είπε ότι πιθανώς δεν υπήρχαν άλλοι δήμαρχοι στην ιστορία της Νέας Υόρκης που να επισκέπτονταν την Τουρκία τόσο συχνά όσο εκείνος!

«Νομίζω ότι είμαι στην έκτη ή έβδομη επίσκεψή μου», είπε. Τουλάχιστον μία από αυτές τις επισκέψεις έγινε ενώ ήταν πρόεδρος του διαμερίσματος Μπρούκλιν, όταν η κυβέρνηση της Τουρκίας κάλυψε την εκδρομή, ανέφερε η «Daily News».

Η κ. Σαγκς, με την οποία δεν ήταν δυνατή η επικοινωνία για σχολιασμό, είναι ένα βασικό γρανάζι στη μηχανή οικονομικής στήριξης του κ. Ανταμς, και η οποία έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια δολάρια για την εκστρατεία επανεκλογής του το 2025.

Ενα άτομο με γνώση της έρευνας είπε ότι πράκτορες από ένα από τα δημόσια τμήματα διαφθοράς στο γραφείο του FBI στη Νέα Υόρκη ανέκριναν την κ. Σαγκς κατά τη διάρκεια της έρευνας στο σπίτι της.

Η κατασκευαστική εταιρεία προσδιορίστηκε στο ένταλμα ως «KSK Construction Group» στο Μπρούκλιν. Ατομα που κατέγραψαν τον εργοδότη τους ως «KSK» δώρισαν σχεδόν $14.000 στην καμπάνια του κ. Ανταμς το 2021, σύμφωνα με τα αρχεία χρηματοδότησης της εκστρατείας. Ενα άτομο που απάντησε στο τηλέφωνο στην εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει. Ο Τσαρλς Κρέτσμερ Λούτβακ (Charles Kretchmer Lutvak), εκπρόσωπος του κ. Ανταμς, είπε ότι η κ. Σαγκς δεν ήταν υπάλληλος του Δημαρχείου και παρέπεμψε σε κλήσεις στην ομάδα εκστρατείας του δημάρχου.

Πηγή: «Νew Υork Times», Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου