Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

Πέρασε μία εβδομάδα στο San Diego, California

Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου, 2023

Επιστροφή αύριο, πίσω στη παγωμένη από ότι μαθαίνω, Βοστώνη και Νέα Αγγλία.  Η εβδομάδα με την οικογένεια και με τη μικρή Έϊβα-Κατερίνα πέρασε τόσο γρήγορα.

Τόσο η Ημέρα Των Ευχαριστιών όσο και όλος ο χρόνος εδώ στη δυτική ακτή της Αμερικής πέρασαν ευχάριστα εν μέσω της οικογένειας και φίλων.

Το San Diego είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Καλιφόρνια (μετά το Λος Αντζελες), είναι διπλάσια από την Αθήνα σε πληθυσμό, ενάμιση εκατομμύριο και διπλάσια σε έκταση.

Ένα κομμάτι από το τεράστειο λιμάνι του San Diego

Ο καιρός πάρα πολύ καλός.  Λιακάδα κάθε ημέρα με τη θερμοκρασία από 63 με 83 βαθμούς Φαρενάϊτ.  Εδώ ο καιρός είναι καλός όλο το χρόνο με θερμοκρασία 65-85 βαθμούς Φαρενάϊτ και με λιακάδα.  Σπάνια βρέχει και σπάνια η θερμοκρασία κατεβαίνει τους 55 βαθμούς.  Το San Diego είναι μόλις 15 μίλια από το Μεξικό και έχει απέραντες παραλίες, πάρκα και μεγάλους δρόμους και πολλές, μα πάρα πολλές γέφυρες.

Το κέντρο της πόλης έχει ουρανοξύστες και μεγάλα κτίρια αλλά τα σπίτια πιο μακριά από το κέντρο είναι ισόγεια ή διώροφα και αυτό λόγο του ότι η περιοχή είναι σεισμογενής.

Μόνο που τα πράγματα είναι πιο ακριβά εδώ αρχίζοντας από την βενζίνη όπου γύρω από την αμερικάνικη μεγαλούπολη είναι $5.50-$5.80 το Αμερικάνικο γαλόνι ενώ κοντά στο αεροδρόμιο που είναι μέσα στη πόλη η τιμή της απλής φτάνει τα $6.90 το γαλόνι.

Το ξενοδοχείο Del Coronado με Χριστουγεννιάτικα φώτα

Εντύπωση μου έκανε που πολύ κόσμος είναι στην ύπαιθρο.  Περπατάει, κάνει ποδήλατο, τρέχει…  Για πρώτη φορά είδα εστιατόρια να μην είναι γεμάτα.  Βέβαια είναι και οι ημέρες γύρο από το Thanksgiving και πολύ κόσμος κάθισε να αποτελειώσει την γαλοπούλα ενώ πολλοί βρίσκονται στα Mall για ψώνια της Black Friday που άρχισε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή και κρατάει και το Σαββατοκύριακο ενώ σήμερα είναι η Cyber Monday για ψώνια από το διαδίκτυο. 

Σιγά – σιγά και αυτοί οι μέθοδοι αγοράς περνούν στο περιθώριο αφού τα ψώνια γίνονται από το διαδίκτυο όλο το χρόνο με συνέπεια πολλά καταστήματα στα Mall να κλείνουν και θα κλείσουν και τα Mall.

Έστειλα πολλές ευχές και έλαβα ακόμα περισσότερες αφού την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου,  γιόρταζαν η κόρη Κατερίνα-Ελένη που ήρθε από το San Fransisco και η μικρούλα Έϊβα-Κατερίνα που θέλει να είμαστε όλοι μαζί.

Κάνοντας μία βόλτα στο Spanish Landing όπου χιλιάδες βάρκες πλέουν είδα και τον άσπρο κύκνο στη φωτογραφία ενώ λίγο αργότερα περπατώντας στη γειτονιά στο Point Loma είδα μία συκιά γεμάτη σύκα.  Δεν είναι ώριμα ακόμα «σε τρεις-τέσσερεις εβδομάδες, είναι Χριστουγεννιάτικα» μου είπε ο ιδιοκτήτης.  Του έδωσα τη διεύθυνση να μου στείλει στη Βοστώνη!

Στο San Diego υπάρχει πολύ μεγάλη ναυτική βάση των ΗΠΑ με πολλά πολεμικά καράβια, υποβρύχια και αεροπλανοφόρα, καθώς και κομάντος.  Στον όρμο του Σαν Ντιέγκο με το νησί Κορονάντο βλέπεις συνέχεια κίνηση με καράβια, αεροπλάνα και ελικόπτερα.  Εδώ είναι και η βάση του ΝΑΤΟ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου