Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

Πέθανε η Rosalynn Carter, πρώην «πρώτη κυρία» των Η

Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου, 2023

Σε ηλικία 96 ετών απεβίωσε η Rosalynn Carter, σύζυγος του προέδρου Jimmy Carter κατά την τετραετία 1977 - 1981.

Η πρώην «πρώτη κυρία» των ΗΠΑ, Rosalynn Carter, σύζυγος του 39ου προέδρου Jimmy Carter, πέθανε σε ηλικία 96 ετών, όπως ανακοίνωσε το ίδρυμα Carter Center.

«Παθιασμένη υπερασπίστρια της ψυχικής υγείας, της φροντίδας και των δικαιωμάτων των γυναικών» περιγράφηκε στο σχετικό κείμενο η εκλιπούσα, η οποία απεβίωσε στις 14:10 της Κυριακής (19/11) ούσα στο σπίτι της στην Τζόρτζια κι έχοντας στο πλευρό της τους οικείους της.

Τον Μάιο του 2023 η οικογένεια είχε ενημερώσει ότι η Rosalynn Carter πάσχει από άνοια, αλλά εξακολουθούσε να ζει ευτυχισμένη.  Αφού έλαβε εξιτήριο υγείας, αποφασίστηκε από την οικογένειά του να λαμβάνει παρηγορητική φροντίδα στο σπίτι του, διακόπτοντας όλες τις άλλες θεραπείες.

Το ζεύγος Carter ήταν το μακροβιότερο στην ιστορία του Λευκού Οίκου. Παντρεύτηκαν πριν από 77 χρόνια, το 1946, όταν εκείνος ήταν 21 και εκείνη 18 ετών.  

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο Δημοκρατικός Jimmy Carter, που θήτευσε στον προεδρικό θώκο από τον Ιανουάριο του 1977 ως τον Ιανουάριο του 1981 προτού παραδώσει τα ηνία της χώρας στον Ronald Reagan, είχε νοσηλευτεί με διάφορα προβλήματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου