Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

Bettina – Πάτρα: Σύγκρουση πλοίων στο λιμάνι λόγω των ισχυρών ανέμων

 Κυριακή, 26 Νοεμβρίου, 2023

 Κυριακή, 26 Νοεμβρίου, 2023

Αγωνία για τους 128 επιβάτες του HELLENIC SPIRIT που συγκρούστηκε με δύο πλοία κατά τη διαδικασία κατάπλου.

Σε προσδεδεμένο δεξαμενόπλοιο και επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο στο λιμάνι της Πάτρας προσέκρουσε κατά τη διαδικασία κατάπλου, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Hellenic Spirit, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη, χωρίς να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, από το συμβάν προκλήθηκε μικρή υλική ζημιά στο Hellenic Spirit στο οποίο απαγορεύτηκε ο απόπλους.

Ταλαιπωρία για τους επιβάτες

Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ανγκόνα προς Ηγουμενίτσα και Πάτρα με 128 επιβάτες, 58 φορτηγά, 39 ΙΧ και 12 τρέιλερ.

Το Hellenic Spirit αναμένεται να επιθεωρηθεί από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα και να αποπλεύσει το πρωί της Κυριακής για το προγραμματισμένο δρομολόγιό του.

Στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις άνεμοι.

Θυελλώδεις άνεμοι

Με κύριο χαρακτηριστικό τους θυελλώδεις ανέμους, που ξεπερνούν τα 9 μποφόρ στον Πατραϊκό και τον Κορινθιακό κόλπο, εκδηλώνεται η κακοκαιρία στην Αχαΐα, χωρίς να έχουν καταγραφεί προβλήματα μέχρι αυτή την ώρα.

Στην Πάτρα κατά διαστήματα η βροχόπτωση είναι έντονη ενώ κλειστό παραμένει το πορθμείο Ρίου Αντιρρίου.

Επίσης, για προληπτικούς λόγους η Ολυμπία Οδός έχει προχωρήσει σε αμφιδρόμηση στο ύψος του Ελαιώνα Αιγιαλειας, δίνοντας λωρίδα κυκλοφορίας και προς Αθήνα στο ρεύμα καθόδου. Η απόφαση ελήφθη προληπτικά, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα στην κυκλοφορία από πιθανές κατολισθήσεις στις εκτάσεις που κάηκαν το περασμένο καλοκαίρι.

Το προληπτικό κυκλοφοριακό μέτρο θα ισχύσει τουλάχιστον μέχρι αύριο, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση με κριτήριο τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου