Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

Λέσβος: Πώς συνέβη το ναυάγιο – Αγωνία για τους 13 αγνοούμενους – Υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες οι έρευνες

Κυριακή, 26 Νοεμβρίου, 2023

Ενας ναυτικός έχει διασωθεί από το βυθισμένο φορτηγό πλοίο ανοιχτά της Λέσβου και έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο - Εντοπίστηκε πάνω σε βαρέλι

Τη σορό ενός αγνοούμενου άνδρα από το φορτηγό πλοίο που βυθίστηκε ανοιχτά της Λέσβου, εντόπισαν οι Λιμενικές Αρχές το απόγευμα της Κυριακής.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Κυριακής ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας εντόπισε και διέσωσε έναν Αιγύπτιο ναυτικό μέλος του πληρώματος του πλοίου ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Αγνοούνται άλλα 12 μέλη.

Υπό δυσμενείς συνθήκες οι έρευνες

Υπο δυσμενείς καιρικές συνθήκες συνεχίζονται οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Λέσβου, για τον εντοπισμό των μελών του πληρώματος του φορτηγού πλοίου RAPTOR με σημαία Κομόρες που βυθίστηκε υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας εντόπισε και διέσωσε έναν Αιγύπτιο ναυτικό μέλος του πληρώματος του πλοίου ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αιγύπτιος εντοπίστηκε πάνω σε ένα βαρέλι και παρά το ότι είχε τραύματα στο κεφάλι, είναι καλά στην υγεία του.

Στο σημείο των ερευνών συμμετέχουν συνολικά 8 παραπλέοντα σκάφη, φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και ένα ελικόπτερο.

Στο RAPTOR επέβαιναν συνολικά 14 άτομα πλήρωμα (Ένας Ινδός, έντεκα Αιγύπτιοι και δύο Σύροι) και μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Δείτε βίντεο από πλοίο του Λιμενικού που προσπάθησε να φθάσει στο σημείο των ερευνών

Πώς συνέβη το ναυάγιο

Ο πλοίαρχος του bulk carrier είχε δήλωσε αρχικά μηχανική βλάβη και στη συνέχεια μικρή κλίση του πλοίου. Ενεργοποίησε το σήμα κινδύνου mayday σε παραπλέοντα σκάφη αλλά το RAPTOR χάθηκε από τα ραντάρ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, λόγω του έντονου κυματισμού στη θαλάσσια περιοχή, το πλοίο πιθανόν να πήρε νερό στα αμπάριά του μετατοπίζοντας το φορτίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου