Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

Γιώργος Τσάκωνας: Ο Σπαρτιάτης ελεύθερος επαγγελματίας που ήταν υπέρβαρος και κατάφερε να τερματίσει το Σπάρταθλο

 Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου, 2022

Ο μεγάλος τερματισμός του Γιώργου Τσάκωνα στο Σπάρταθλον 2022

Γιώργος Τσάκωνας: Ο Σπαρτιάτης ελεύθερος επαγγελματίας που ήταν υπέρβαρος και κατάφερε να τερματίσει το Σπάρταθλο | tovima.gr
Φωτογραφία flynews.gr

Αγώνας, πείσμα, κόπος και θέληση. Αυτό φαίνεται πως ήταν το τετράπτυχο της επιτυχίας του Σπαρτιάτη Γιώργου Τσάκωνα, ο οποίος κέρδισε το δικό του στοίχημα και τερμάτισε στο Σπάρταθλον 2022.

Ο Γιώργος Τσάκωνας πριν λίγα χρόνια δεν είχε καμία σχέση με τον αθλητισμό και το τρέξιμο, ενώ για πολλά χρόνια ήταν υπέρβαρος. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να… ξεπεράσει τον εαυτό του.

Με πίστη και δύναμη ψυχής Σπαρτιάτη κυνήγησε το όνειρό του και με συνοδοιπόρο τον προπονητή του και Σπαρταθλητή Γιάννη Δημόπουλο κατάφερε να τερματίσει τον αγώνα των 246 χλμ με χρόνο 34 ώρες και 23 λεπτά και να στεφθεί Σπαρταθλητής κάτω από το άγαλμα του Λεωνίδα στην πόλη του, την Σπάρτη!

Το χρονικό της επιτυχίας

Το 2017 άρχισε σιγά σιγά να περπατά, να κάνει μικρές διαδρομές με εναλλαγή τρεξίματος και βάδην, ενώ ένα χρόνο αργότερα υπό την καθοδήγηση του προπονητή και Σπαρταθλητή Γιάννη Δημόπουλου αρχισε να συμμετέχει σε αγώνες, να χάνει κιλά, να αυξάνονται οι αντοχές του. Από το 2017 μέχρι και σήμερα ο Γιώργος έχασε συνολικά 37 κιλά!

Ο Γιώργος Τσάκωνας δεν είναι ο δρομέας με τους μεγάλους χορηγούς από πίσω του. Δεν ξεκίνησε τον αθλητισμό από το μηδέν αλλά από το μείον δέκα. Δεν ανεβάζει κάθε του αγώνα και κάθε του προπόνηση στα social. Ο Γιώργος την επόμενη ημέρα του αγώνα ήταν και πάλι στο κατάστημα του για να εργαστεί και να ζήσει την οικογένεια του, με φουσκάλες στα πόδια από το τρέξιμο και σχεδόν άυπνος.

Ο τερματισμός του με την κόρη του αγκαλιά

Δείτε φωτογραφίες: 

 

Πηγή flynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου