Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Ομογενής λογιστής από το Λόουελ δήλωσε ενοχή για απάτη εκατομμυρίων δολαρίων

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο ομογενής λογιστής και διαχειριστής χρημάτων Στίβεν Ξιγόρος, 55 ετών, δήλωσε ενοχή για απάτη πολλών εκατομμυρίων δολαρίων εις βάρος πελατών του, ενώ συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Νιούαρκ της Νέας Ιερσέης την ώρα που ετοιμαζόταν να επιβιβασθεί σε αεροσκάφος για να διαφύγει στην Ελλάδα, σύμφωνα με ανακοινωθέν της Εισαγγελίας της Μασαχουσέτης.

Ο δικαστής Ναθαναήλ Γκόρτον θα του ανακοινώσει την ποινή του στις 23 Φεβρουαρίου 2023, ενώ για τις κατηγορίες για τις οποίες δήλωσε ενοχή προβλέπεται φυλάκιση είκοσι πέντε ετών και υψηλά πρόστιμα.

Ο «Εθνικός Κήρυκας» είχε γράψει σχετικά για τη σύλληψη του κ. Ξιγόρου στις 4 Οκτωβρίου του 2021, δίνοντας μάλιστα την πληροφορία ότι ανάμεσα στα φερόμενα ως θύματά του συμπεριλαμβάνονται και ομογενείς και μάλιστα γνωστοί στην ομογενειακή παροικία του Λόουελ και της ευρύτερης περιοχής Λόουελ-Ντράκετ-Τσέλμσφορντ.

Σύμφωνα πάντοτε με την Εισαγγελία, το ποσό της απάτης ανέρχεται περίπου στα 3,5 εκατομμύρια δολάρια. Ο κ. Ξιγόρος μεταξύ των ετών 2015 και 2021 συμβούλευε τους πελάτες του να του εμπιστεύονται τα χρήματά τους για να προβαίνει με αυτά σε διάφορες επενδύσεις και στην αγορά αξιόγραφων. Στη συνέχεια, χρησιμοποιούσε τα χρήματα αυτά των πελατών του για τον εαυτό του κάνοντας διάφορες πληρωμές συμπεριλαμβανομένων και οφειλών σε τζόγο. Προκειμένου να εξαπατήσει τους πελάτες του για το γεγονός πως είχε κλέψει τα χρήματά τους, κατηγορείται ότι εξέδιδε ψεύτικα παραστατικά τα οποία έδινε στους πελάτες του για το πού έχουν επενδυθεί τα χρήματά τους και πότε θα τους πλήρωνε. Επίσης, λέγεται ότι χρησιμοποίησε το όνομα και τον αριθμό του σόσιαλ σεκιούριτι ενός πελάτη του με τα οποία άνοιξε έναν τραπεζικό λογαριασμό, εξέδωσε επιταγή σε άλλον πελάτη γνωρίζοντας ότι δεν υπήρχαν χρήματα και η τράπεζα θα επέστρεφε την επιταγή.

Εξανέμισε ποσό $1,5 εκατομμυρίων από ζεύγος ηλικιωμένων οι οποίοι του έδωσαν τα χρήματά τους για να τα επενδύσει. Ο Ξιγόρος οφείλει σε φόρους στη Φορολογική Υπηρεσία γνωστή ως IRS ποσό ύψους $1,16 εκατομμυρίων.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Εισαγγελίας, η κατηγορία της εξαπάτησης για επένδυση επισείει πέντε χρόνια φυλάκιση, τριετή επιτήρηση και πρόστιμο ύψους 250 χιλιάδων δολαρίων. Η κατηγορία της ηλεκτρονικής απάτης επισύρει ποινή φυλάκισης είκοσι ετών, τριετή επιτήρηση και πρόστιμο 250 χιλιάδων δολαρίων. Η κατηγορία για παράνομη συνδιαλλαγή χρημάτων τιμωρείται με δεκαετή φυλάκιση, τρία χρόνια επιτήρηση και πρόστιμο 250 χιλιάδες δολάρια. Η κατηγορία για ψεύτικες φορολογικές δηλώσεις τιμωρείται με τρία χρόνια φυλάκιση, ένα χρόνο επιτήρηση και 250 χιλιάδες δολάρια.

Οι ποινές επιβάλλονται από περιφερειακό ομοσπονδιακό δικαστή και βασίζονται στις προβλεπόμενες ποινές από τον Ομοσπονδιακό Ποινικό Κώδικα (U.S Sentencing Guidelines) και άλλους δικαστικούς παράγοντες.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου