Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

Wall Street: Όλα τα βλέμματα στη Feδ

 Κυριακή, 30 Οκτωβρίου, 2022

Oι επενδυτές θα αναζητήσουν σημάδια για το αν έχει κορυφωθεί ο κύκλος σύσφιγξης των αμερικανικών επιτοκίων

Αν και η Wall Street κέρδισε το στοίχημα αυτήν την εβδομάδα ανακάμπτοντας κόντρα στις απογοητευτικές ανακοινώσεις εταιρικών κερδών η εβδομάδα που έρχεται της επιφυλάσσει την δοκιμασία της απόφασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας. Όλες οι αγορές διεθνώς αναμένουν να δουν πόσο θα επιμείνει η Fed στην επιθετική σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής που έχει αρνητικό αντίκτυπο στις αγορές μετοχών.

Οι μετοχές έχουν επανειλημμένα ανακάμψει από τα χαμηλά επίπεδα με βάση τις προσδοκίες για στροφή της Fed σε μια πιο ήπια νομισματική πολιτική, μόνο και μόνο για να συντριβούν εκ νέου από νέα στοιχεία που δημοσιοποιούνται και δείχνουν ότι ο πληθωρισμός  παραμένει επίμονος ή ότι η Fed  είναι αποφασισμένη να διατηρήσει τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων της.

Αναθερμαίνονται οι προσδοκίες για μια πιο ήπια νομισματική πολιτική

Η ασθενής όμως πορεία της αμερικανικής οικονομίας έχει τροφοδοτήσει ξανά τις ελπίδες για χαλάρωση του ρυθμού αύξησης των επιτοκίων, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι ορισμένες από τις κεντρικές τράπεζες του κόσμου μπορεί να πλησιάζουν στο τέλος του κύκλου αύξησης των επιτοκίων τους. Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές που έχουν σημαντικό ποσοστό διακράτησης μετρητών και φοβούνται μήπως χάσουν ένα διαρκές ράλι συνέβαλαν στην ανοδική κίνηση των χρηματιστηριακών δεικτών, σημειώνουν παράγοντες της αγοράς.

«Η αγορά αρχίζει να πιστεύει ότι υπάρχει ένα τέλος στον ορίζοντα για αυτόν τον τεράστιο παγκόσμιο κύκλο σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής», λέει ο συν-επικεφαλής επενδυτικός σύμβουλος στην Truist Advisory Services, Κιθ Λέρνερ.

Μια μικρότερη από την αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων από την Τράπεζα του Καναδά ενίσχυσε τις ελπίδες για κορύφωση του γερακίσιου κύκλου των παγκόσμιων κεντρικών τραπεζών, μαζί με τα σχόλια μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας του Μεξικού που προειδοποιούσε κατά της αύξησης της νομισματικής πολιτικής σε υπερβολικά περιοριστικά επίπεδα.

Εν αναμονή των σχολίων του Πάουελ

Ενώ οι επενδυτές έχουν σε γενικές γραμμές προεξοφλήσει αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης στο τέλος της διήμερης συνεδρίασης της Fed την Τετάρτη, πολλοί θα αναζητήσουν ενδείξεις για τις μελλοντικές κινήσεις στη συνέντευξη Τύπου του προέδρου Τζερόμ Πάουελ, καθώς τα σχόλιά του επηρρεάζουν τις αγορές.

Για παράδειγμα, οι μετοχές σημείωσαν ράλι ενόψει της διάσκεψης της Fed στο Τζάκσον Χολ τον Αύγουστο, μόνο και μόνο για να υποχωρήσουν, όταν ο επικεφαλής της Fed προειδοποίησε για τις οικονομικές επιπτώσεις από τις επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων.

«Εάν ο τόνος του είναι τόσο λιτός και τόσο γερακίσιος όσο ήταν τον Αύγουστο στο Τζάκσον Χολ, αυτό σίγουρα θα άλλαξει την αφήγηση μάλλον γρήγορα», επισημαίνει στο Reuters,ο  επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της αγοράς στην B. Riley Wealth, Aρντ Χόγκαν.

Τα εταιρικά οικονομικά αποτελέσματα

Οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων είναι ένα ακόμα στοίχημα για τη Wall Street, να δείξει δηλαδή αν θα παραμείνει ανθεκτική σε οικονομικά αποτελέσματα χαμηλότερα των προσδοκιών. Περισσότερες από 150 εταιρείες του S&P 500 πρόκειται να ανακοινώσουν τριμηνιαία αποτελέσματα τους, συμπεριλαμβανομένων των Eli Lilly, ConocoPhillips και Qualcomm.

Οι επενδυτές αναμένουν επίσης τη μηνιαία έκθεση για τις θέσεις εργασίας αναζητώντας ενδείξεις σχετικά με το κατά πόσον οι ενέργειες της Fed αποτυπώνονται στην αγορά εργασίας.

Πολλοί επενδυτές πιστεύουν ότι είναι πολύ νωρίς για να ελπίζουν σε επιβράδυνση των αυξήσεων των επιτοκίων. Οι αναλυτές της UBS Global Wealth Management εξηγούν ότι η Fed δεν έχει δει ακόμη στοιχεία για την ψύξη του πληθωρισμού και των συνθηκών στην αγορά εργασίας και ότι «συνεχίζουν να πιστεύουν ότι είναι πολύ νωρίς για να περιμένουμε από τη Fed να σηματοδοτήσει μια πιο ήπια στάση».

Η Truist σε έκθεση της υποβαθμίζει  τις μετοχές σε «λιγότερο ελκυστικές» από «ουδέτερες» μετά την ανάκαμψη. Στην έκθεση σημειώνεται ότι ενώ οι μετοχές έχουν γίνει φθηνότερες σε απόλυτη βάση φέτος, «στην πραγματικότητα έχουν γίνει πιο ακριβές σε σχέση με τα ομόλογα, δεδομένης της απότομης αύξησης των επιτοκίων».

Ο.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου