Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022

Φάρμακα άλλων παθήσεων που όμως δρουν κατά του διαβήτη και της παχυσαρκίας σύμφωνα με νέα έρευνα

 Κυριακή, 23 Οκτωβρίου, 2022

Επαναστατική ανακάλυψη σε μία εποχή όπου οι δείκτες διαβήτη και παχυσαρκίας σκαρφαλώνουν σε ποσοστά ρεκόρ.

Οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει μια σειρά από φάρμακα, τα οποία αν και χρησιμοποιούμε συχνά, μέχρι πρότινος δεν γνωρίζαμε ότι θα μπορούσαν να συμβάλουν στη θεραπεία ατόμων που πάσχουν από παχυσαρκία και διαβήτη.

Τα συγκεκριμένα φάρμακα προτείνονται για θεραπείες ενάντια στα έλκη στομάχου και τις διαταραχές του καρδιακού ρυθμού και εντοπίστηκαν χρησιμοποιώντας εξελιγμένα προγράμματα υπολογιστή.

Στα σκευάσματα που πιθανά δρουν κατά της παχυσαρκίας συγκαταλέγονται η βακλοφένη, ένα μυοχαλαρωτικό, καθώς και η καρφιλζομίμπη, αντικαρκινικό φάρμακο που χρησιμοποιείται στις χημειοθεραπείες. Σε ό,τι αφορά τον διαβήτη, φαίνεται να βοηθούμν το palbociclib, το οποίο χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού, καθώς και οι καρδιακές γλυκοσίδες, που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της καρδιακής ανεπάρκειας και των διαταραχών του καρδιακού ρυθμού.

Επιπλέον, οι επιστήμονες εντόπισαν φάρμακα που ενδείκνυνται τόσο για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας όσο και για τη μάχη κατά του διαβήτη. Αυτά περιλαμβάνουν τη σουκραλφάτη, η οποία χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του έλκους στομάχου, και το αντικαρκινικό φάρμακο ρεγκοραφενίμπη.

Ο επαναπροσδιορισμός των υφιστάμενων φαρμάκων για την αντιμετώπιση νέων παθήσεων μας κάνει να αισιοδοξούμε

Η πιθανή ανάπτυξη νέων θεραπειών για τον διαβήτη είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική, καθώς ο αριθμός των διαβητικών τις τελευταίες δεκαετίες αυξάνεται σταθερά σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει συνδεθεί με την αύξηση των ποσοστών παχυσαρκίας και την έλλειψη άσκησης.

Στη Μεγάλη Βρετανία, τα δύο τρίτα των ενηλίκων είναι υπέρβαροι, ενώ οι μισοί από αυτούς είναι παχύσαρκοι, γεγονός που σχετίζεται με μειωμένο προσδόκιμο ζωής και αυξημένα ποσοστά καρδιαγγειακών, ηπατικών και αναπνευστικών παθήσεων, αλλά και καρκίνου.

Πηγή:Guardian

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου