Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Τηλεοπτική κυβερνητική αναμέτρηση της προεκλογικής εκστρατείας για κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης

ΑΛΜΠΑΝΙ. ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. («ΑΡ»). Ο αγώνας για το έγκλημα, οι αμβλώσεις και η θανατηφόρα εξέγερση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ βρέθηκαν στο επίκεντρο, την Τρίτη, 25 Οκτωβρίου, καθώς η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κάθι Χόκουλ (Kathy Hochul) αντιμετώπισε τον Ρεπουμπλικανό αμφισβητία της, τον βουλευτή των ΗΠΑ, Λι Ζέλντιν (Lee Zeldin) στη μοναδική τηλεοπτική κυβερνητική αναμέτρηση της προεκλογικής εκστρατείας μεταξύ τους.

Η Χόκουλ κατέκρινε την προηγούμενη υποστήριξη του Ζέλντιν στους περιορισμούς των αμβλώσεων και στον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ενώ ο Ζέλντιν υποσχέθηκε να καταργήσει τις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις της ποινικής δικαιοσύνης και επέκρινε την ώθηση της Χόκουλ να στείλει εκατομμύρια σε παρόχους αμβλώσεων για να επεκτείνουν την πρόσβαση για μια προβλεπόμενη αύξηση των ασθενών που προέρχονται εκτός πολιτείας.

Η Χόκουλ χαρακτήρισε τον Ζέλντιν «αρνητή των εκλογών» και «αρνητή της κλιματικής αλλαγής», καθώς προσπαθούσε να τον συνδέσει με τον Τραμπ, ο οποίος απολαμβάνει μόνο μικρή υποστήριξη στη Νέα Υόρκη.

«Στον κόσμο του Λι Ζέλντιν, ανατρέπετε τα αποτελέσματα των εκλογών με τα οποία δεν συμφωνείτε», είπε η κ. Χόκουλ.

Ο Ζέλντιν καταψήφισε την πιστοποίηση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών του 2020 στην Αριζόνα και την Πενσυλβάνια.

Οι ψευδείς ισχυρισμοί του Τραμπ για νοθεία στις προεδρικές εκλογές του 2020 μετατράπηκαν σε εντολές πορείας που κάλεσαν υποστηρικτές στην Ουάσιγκτον, και στη συνέχεια εισέβαλαν στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, επιδιώκοντας να εμποδίσουν βίαια τη νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν.

Οταν ρωτήθηκε από έναν συντονιστή της αναμέτρησης εάν θα καταψηφίσει την πιστοποίηση των αποτελεσμάτων ξανά, ο Ζέλντιν δεν είπε ευθέως ναι ή όχι. Αντίθετα, είπε ότι ήθελε να επικεντρωθεί στο μέλλον και να αγωνιστεί για τη θέσπιση νόμων για την ταυτότητα των ψηφοφόρων για την προστασία της εκλογικής ακεραιότητας.

Κάθι Χόκουλ και Λι Ζέλντιν στην τηλεοπτική κυβερνητική αναμέτρηση της 25ης Οκτωβρίου 2022. (AP Photo/Mary Altaffer, Pool)Η Χόκουλ ρώτησε επίσης τον Ζέλντιν: «Είναι ο Ντόναλντ Τραμπ σπουδαίος πρόεδρος; Ναι ή όχι;».

Ο Ζέλντιν επαίνεσε το ιστορικό του Τραμπ σχετικά με τις πολιτικές από το Ισραήλ έως τη συνοριακή πολιτική των ΗΠΑ για τον περιορισμό της πανδημίας.

Και όταν ένας συντονιστής ρώτησε τον Ζέλντιν αν θα δεχόταν τα αποτελέσματα των εκλογών αν χάσει ο ίδιος, ο Ζέλντιν είπε: «Λοιπόν, καταρχάς, η ήττα δεν είναι επιλογή. Δεύτερον, παίζοντας φυσικά με την υποθετική σας ερώτηση, βεβαίως».

Η Χόκουλ, η πρώην αντικυβερνήτης της πολιτείας που ανέλαβε τα καθήκοντά της μετά την παραίτηση του προκατόχου της, Αντριου Κουόμο, για να αποφύγει μια πιθανή παραπομπή, έχει ένα ισχυρό προβάδισμα έναντι του Ζέλντιν σε μεγάλο μέρος των δημοσκοπήσεων φέτος.

Αλλά ο Ζέλντιν παραμένει υποψήφιος, απολαμβάνοντας υποστήριξη σε μεγάλες περιοχές της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Κάποιες πρόσφατες δημοσκοπήσεις υποδηλώνουν ότι το χάσμα μεταξύ των υποψηφίων μπορεί να μειώνεται, γεγονός που προκαλεί δυσφορία στη Δημοκρατική Νέα Υόρκη, όπως ανέφερε και η «New York Times».

Ο Ρεπουμπλικανός του Λονγκ Αϊλαντ πέρασε μεγάλο μέρος του χρόνου μιλώντας ενάντια σε μια σειρά από πυροβολισμούς και άλλα βίαια εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένης μιας σειράς απρόκλητων επιθέσεων στα μετρό της Νέας Υόρκης. Δύο έφηβοι τραυματίστηκαν επίσης σε πυροβολισμούς έξω από το σπίτι του νωρίτερα αυτό το μήνα.

Ο Ζέλντιν κατηγόρησε την Τρίτη την Χόκουλ ότι δεν έλαβε σοβαρά υπόψη τις ανησυχίες των Νεοϋορκέζων σχετικά με εγκλήματα

Υποστήριξε επίσης ότι η φιλελεύθερη αντιπολίτευση στην εξόρυξη φυσικού αερίου και στους νέους αγωγούς στη Νέα Υόρκη βλάπτει την οικονομία της πολιτείας.

«Είστε φτωχότεροι και λιγότερο ασφαλείς λόγω της Κάθι Χόκουλ και των ακραίων πολιτικών», είπε ο Ζέλντιν, προσθέτοντας: «Αξίζετε καλύτερα».

Η Νέα Υόρκη ήταν μεταξύ των πρώτων πολιτειών που περιόρισε τη χρήση εγγύησης σε μετρητά για εγκληματίες από το 2020. Τόσο πριν όσο και μετά τις μεταρρυθμίσεις, μόνο ένα μικρό κλάσμα των ανθρώπων που αφέθηκαν ελεύθεροι εν αναμονή της δίκης -λιγότερο από το 1%- συνελήφθη εκ νέου για βίαια κακουργήματα. Η Χόκουλ σημείωσε ότι άλλες πόλεις και πολιτείες χωρίς παρόμοιους νόμους περί εγγύησης σε μετρητά έχουν δει αύξηση εγκληματικότητας από το 2020.

Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου