Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Oλες οι γενεές της Ομογένειας της Βοστώνης τίμησαν την 28η Οκτωβρίου

 Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου, 2022

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ολες οι γενιές της Ομογένειας της Βοστώνης πλημμύρισαν το απόγευμα της Κυριακής 30 Οκτωβρίου 2022 το αμφιθέατρο του Μαλιωτείου Πολιτιστικού Κέντρου και γιόρτασαν με δόξα και τιμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας και συμπεριελάμβανε χαιρετισμούς, ποιήματα, χορούς, ομιλίες, τραγούδια και δεξίωση. Η γιορτή ξεκίνησε με προσευχή την οποία ανέπεμψε ο πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Νένες, ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας των Ταξιαρχών του Γουότερτάουν Μασαχουσέτης, ο οποίος εκπροσώπησε τον Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιο.

Η χορωδία του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, υπό τη διεύθυνση του πρωτοπρεσβυτέρου – καθηγητή της Εκκλησιαστικής Μουσικής, Ρωμανού Καράνου, έψαλε το απολυτίκιο της Αγίας Σκέπης, «Της Σκέπης σου Παρθένε ανυμνούμε τας χάριτας», τους Εθνικούς Υμνους της Ελλάδας και της Αμερικής και το τραγούδι «ΟΧΙ» σε στίχους και μουσική Κ. Παπαδοπούλου.

Το αμφιθέατρο του Μαλιωτείου Πολιτιστικού Κέντρου κατά τον Εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ “Ε.Κ.”/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Μήνυμα απηύθυνε ο δήμαρχος της πόλης του Λόουελ, Sokhary Chau, η οποία όπως έχει γράψει ο «Εθνικός Κήρυκας» αδελφοποιήθηκε με την πόλη της Καλαμάτας.

Ο κ. Sokhary έπλεξε το εγκώμιο του Ελληνισμού και της Ελλάδας, την οποία είχε επισκεφθεί προ δεκαπενθημέρου για την ολοκλήρωση και υπογραφή της αδελφοποίησης με την Καλαμάτα.

Επίσης, μηνύματα απηύθυναν η Χρυσούλα Κουρκουντή, εκτελεστική διευθύντρια του Μαλιωτείου Πολιτιστικού Κέντρου και ο πρόεδρος του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής, Γεώργιος Καντώνης.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλειος Καυκάς, στο μήνυμά του έπλεξε το εγκώμιο των γονέων, αλλά και των διδασκάλων των ελληνικών σχολείων για τις άοκνες προσπάθειές τους για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, της Ορθόδοξης Πίστης και Παράδοσης. Είπε ανάμεσα στα άλλα, πως «ο Ελληνισμός χρωστά πολλά σ’ εσάς. Αν δεν υπήρχατε εσείς δεν θα υπήρχε ελληνική γλώσσα».

Ευχαρίστησε τους παρευρεθέντες πρώην προέδρους της Ομοσπονδίας, τα μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου και ζήτησε να υποστηριχθούν οι εκκλησιαστικές κοινότητες και οι σύλλογοι.

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη Συμεών Τέγος εκφωνεί την ομιλία του στην εκδήλωση της Εθνικής Γιορτής της 28ης Οκτωβρίου. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ “Ε.Κ.”/ΘΟΕΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο νεοδιορισθείς γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη Συμεών Τέγος, ο οποίος στην ομιλία του τόνισε πως «η ιστορία του Ελληνο-Ιταλικού πολέμου είναι μια διαχρονικά ελληνική ιστορία. Στα χιλιάδες χρόνια που μετρά το έθνος μας, αυτό που μας καθόρισε είναι αυτά τα μεγάλα ΟΧΙ που έχουν πει τόσες φορές οι πρόγονοί μας και έκαναν την Ελλάδα μια μεγάλη, σπουδαία χώρα, γνωστή στα πέρατα της οικουμένης. Η ελευθερία ως το υπέρτατο αγαθό είναι κάτι που εδώ στην Αμερική το γνωρίζετε πολύ καλά».

Σε άλλο σημείο ο κ. Τέγος υπογράμμισε πως «είναι στο DNA, στον πυρήνα των αμερικανικών αξιών, ένα πανανθρώπινο μάθημα αξιοπρέπειας που η Ελλάδα διδάσκει στην ανθρωπότητα αιώνες τώρα. Ο αγώνας των λίγων που στέκονται απέναντι στους πολλούς. Ο αγώνας του φαινομενικά αδύναμου ενάντια στην αδικία του υποτιθέμενου δυνατού που επιτίθεται γιατί μπορεί. Η στιγμή που ένα έθνος αποφασίσει ότι προτιμά να πεθάνει, από το να παραδοθεί. Ενάντια στη λογική της υποταγής. Ενωμένοι στην κοινή μας μοίρα να ζήσουμε ελεύθεροι».

Το Χορευτικό Συγκρότημα “Υιοί και Θυγατέρες του Μεγάλου Αλεξάνδρου” στον Εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στη Βοστώνη. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ “Ε.Κ.”/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Οι μαθητές και μαθήτριες από το ελληνικό σχολείο της κοινότητας του Ευαγγελισμού του Μπρόκτον, Μυρσίνη Ζουρουλίδου, Μαρία Καράνου, Κωνσταντίνος Μπαλλής, Ελισάβετ Ιωσηφίδης απέδωσαν το αφήγημα «Είμαι η 28η Οκτωβρίου 1940». Οι μαθητές από το ελληνικό σχολείο του Ευαγγελισμού του Γούμπερν, Δημήτριος Σπύρος και Χριστίνα Μαμάκου απήγγειλαν τα ποιήματα «Για τη Λευτεριά» και στους «Ηρωες του 1940», αντίστοιχα.

Από το Σχολείο της κοινότητας του Αγίου Νεκταρίου του Ρόσλιντεϊλ η Εριέττα Τέγου και η Ελένη Μπακόλα απήγγειλαν το ποίημα «Οι Ελληνίδες του ’40», η Βασιλεία Σέβη το ποίημα «Στους τιμημένους νεκρούς» και η Χριστίνα Μαυροπούλου «Οχι πια πόλεμος».

Ο Λεωνίδας Τσομπάνιαν από το ελληνικό σχολείο της κοινότητας των Ταξιαρχών του Γουότερτάουν Μασαχουσέτης απήγγειλε το ποίημα «Το Σαράντα».

Το Χορευτικό Συγκρότημα της Μητρόπολης Βοστώνης στον Εορτασμό του “ΟΧΙ” στη Βοστώνη.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ “Ε.Κ.”ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Τα χορευτικά συγκροτήματα της Ποντιακής Εστίας υπό τη διεύθυνση της Παναγιώτας Αναστασιάδη, της Μητρόπολης Βοστώνης υπό τη διεύθυνση του Δρα Ιωάννη Πάππα, των Υιών και Θυγατέρων του Μεγάλου Αλεξάνδρου υπό τη διεύθυνση του Γεωργίου Παπαδόπουλου, και του Λυκείου Ελληνίδων Βοστώνης υπό τη διεύθυνση της Ειρήνης Σάββα, απέδωσαν όμορφους ελληνικούς χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδος.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το ψάλσιμο του κοντακίου της Θεοτόκου «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια». Ακολούθησε δεξίωση για όλους στους χώρους του Μαλιωτείου Κέντρου, προσφορά του Δημητρίου Ματθαίου, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας και προέδρου του Πανευβοϊκού Συλλόγου Βοστώνης.

Οι μαθήτριες του Ελληνικού Σχολείου της κοινότητας του Αγίου Νεκταρίου του Ρόσλιντεϊλ Μασαχουσέτης απαγγέλλουν τα ποιήματα τους. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ “Ε,Κ,”/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ
Ο Δήμαρχος του Λόουελ Sokhary Chau πλέκει το εγκώμιο της Ομογένειας και της Ελλάδας. Διακρίνεται ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλειος Καυκάς και ο εύζωνας του ομογενειακού τμήματος ευζώνων της Ομοσπονδίας.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ “Ε.Κ.”/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ
Το Λύκειο Ελληνίδων Βοστώνης χορεύει Χορούς της Μικράς Ασίας, αφιέρωμα στην εκατοστή επέτειο από την καταστροφή της Σμύρνης.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ “Ε.Κ.”/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ
Το Χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου “Ποντιακής Εστίας” Βοστώνης χορεύει όμορφους χορούς του Πόντου.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ “Ε.Κ.”/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ
Ο Λεωνίδας Τσομπάνιαν από το Ελληνικό Σχολείο της κοινότητας των Ταξιαρχών του Γουότερταουν Μασαχουσέτης απαγγέλει το ποίημα του. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ “Ε.Κ.”/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ
Μαθητές του Ελληνικού Σχολείου της κοινότητας του Ευαγγελισμού του Γούμπερν Μασαχουσέτης απαγγέλλουν τα ποιήματα τους. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ “Ε.Κ.”/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου