Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Wall Street: Τα στοιχεία για το ΑΕΠ στηρίζουν την αγορά – Αδύναμος ο Nasdaq

 Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου, 2022


O τεχνολογικός κλάδος συνεχίζει να δέχεται αναταράξεις

Σημαντικές στηρίξεις δίνει σήμερα στη Wall Street η ανακοίνωση για την ανάπτυξη του γ’ 3μηνου στις ΗΠΑ, ωστόσο οι τεχνολογικές πιέσεις παραμένουν, με τον Nasdaq να εμφανίζεται αδύναμος.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 1,27% στις 32.243 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,25% στις 3.840 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,35% στις 10.932 μονάδες.

Διαβάστε επίσης – ΗΠΑ: Καλύτερα από τα αναμενόμενα τα στοιχεία για την ανάπτυξη

Τεχνολογικές πιέσεις

Αν και η ανακοίνωση για το ΑΕΠ των ΗΠΑ προσφέρει κάποιες στηρίξεις, ο τεχνολογικός κλάδος συνεχίζει να δέχεται αναταράξεις, με τον Nasdaq να εμφανίζεται αδύναμος. «Οι επενδυτές εξακολουθούν να αναζητούν σαφήνεια σε σχέση με τα κέρδη των μεγάλων εταιρειών και με το τι θα κάνει η Fed στο μέλλον», σχολίασε ο Adam Sarhan, διευθύνων σύμβουλος της 50 Park Investments. «Μην ξεχνάτε, η αγορά είναι ένας μηχανισμός που βλέπει στο μέλλον και οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων μας λένε τι συνέβη στο παρελθόν. Οι επενδυτές θέλουν σαφήνεια και βεβαιότητα. Αυτή τη στιγμή, εξακολουθούμε να έχουμε μεγάλη αβεβαιότητα σε πολλαπλά επίπεδα», πρόσθεσε.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Meta σημειώνουν βουτιά 24%, μετά την κατακόρυφη μείωση των κερδών του τρίτου τριμήνου και τις αδύναμες προοπτικές για το τέταρτο τρίμηνο. Η μητρική εταιρεία του Facebook ανακοίνωσε τριμηνιαία έσοδα ύψους 27,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων την Τετάρτη, μειωμένα άνω του 4% σε ετήσια βάση και δεύτερη συνεχόμενη τριμηνιαία πτώση. Τα κέρδη της μειώθηκαν κατακόρυφα κατά 52% στα 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Από την άλλη, οι μετοχές της Comcast και της McDonald’s σημειώνουν άνοδο 8% και 2,9%, αντίστοιχα, καθώς η κερδοφορία τους ξεπέρασε τις προσδοκίες. Επίσης, η ServiceNow σημειώνει άλμα άνω του 12%, καθώς επίσης εξέπληξε θετικά την αγορά με τα αποτελέσματα της.

Στα μάκρο της ημέρας, άνω των εκτιμήσεων κινήθηκε η ανάπτυξη στις ΗΠΑ κατά το γ’ τρίμηνο του 2022, καθώς αναπτύχθηκε κατά 2,6% σε ετήσια βάση. Η άνοδος ήρθε μετά από δύο διαδοχικές μειώσεις κατά το α’ εξάμηνο του έτους, που αναζωπύρωσαν τις εκτιμήσεις για το εάν οι ΗΠΑ βρίσκονται τεχνικά σε ύφεση. Υπενθυμίζεται ότι το ΑΕΠ είχε συρρικνωθεί με ρυθμό 0,6% το β’ τρίμηνο και 1,6% το α’ τρίμηνο του 2022.

Τα μακροοικονομικά στοιχεία

Τα στοιχεία του ΑΕΠ ήταν καλύτερα του αναμενόμενου, δείχνοντας σημάδια επιτάχυνσης της ανάπτυξης σε μια οικονομία που εξακολουθεί να μαστίζεται από υψηλό πληθωρισμό. Εξετάζοντας το σύνολο του έτους, ωστόσο, το μέγεθος αυτό αντισταθμίζει μόνο την υποτονικότητα των προηγούμενων τριμήνων, σύμφωνα με τον Peter Boockvar της Bleakley Financial Group.

«Στην ουσία, σε πραγματική βάση, η αμερικανική οικονομία έχει μείνει στάσιμη φέτος», ανέφερε ο Boockvar, καθώς ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να επιβαρύνει την ανάπτυξη. Μάλιστα, εκτίμησε ότι τα στοιχεία του δ’ 3μηνου θα είναι χειρότερα του αναμενομένου.

Την ίδια ώρα, οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας για την εβδομάδα που έληξε στις 22 Οκτωβρίου ανήλθαν σε 217.000, σημειώνοντας αύξηση κατά 3.000 από το μη αναθεωρημένο επίπεδο των 214.000 της προηγούμενης εβδομάδας. Ωστόσο, ο αριθμός ήταν χαμηλότερος από τις εκτιμήσεις για 223.000. Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις ξεπέρασαν το 1,4 εκατομμύριο.

Εν τω μεταξύ, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ ήταν επίσης χαμηλότερες του αναμενόμενου. Αυξήθηκαν κατά 0,4% στα 274,7 δισ. δολάρια, έναντι των προσδοκιών για αύξηση 0,6%. Εξαιρουμένων των μεταφορών, οι νέες παραγγελίες μειώθηκαν κατά 0,5%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου