Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

Στέλιος Πρασσάς: Μαραθωνοδρόμος ετών 90

Κυριακή, 14 Νοεμβρίου, 2021

Τριάντα Χιλιάδες αθλητές από όλο τον κόσμο θα τρέξουν τα 40 και πλέον χιλιόμετρα της κλασσικής μαραθώνιας διαδρομής. Μεταξύ τους και ο Στέλιος Πρασσάς, 90 ετών, ο πρεσβύτερος όλων!

Έχει τρέξει σε μαραθώνιους σε 20 χώρες, ενώ έτρεξε τον πρώτο του στα 59 του χρόνια, όταν οι περισσότεροι ετοιμάζονται να βγουν στην σύνταξη. Τι κι αν πλησιάζει ένα αιώνα ζωής, η προπόνηση νου και σώματος για τον Στέλιο Πρασσά είναι καθημερινή, προκειμένου να τερματίσει έναν ακόμη μαραθώνιο.

«Το χάρηκα πολύ. Μόλις έτρεξα τα πρώτα χιλιόμετρα με χειροκροτούσε ο κόσμος κι έκανα χαρές. Είναι το μόνο που μας δίνει μεγάλη χαρά και μας δίνει μεγάλη ζωντάνια να μπορέσουμε να είμαστε δυνατοί να μπορούμε να τρέχουμε και να τερματίζουμε» δηλώνει ο ίδιος.

«Πηγαίνω όπως μου λέει καρδιά μου και όπως μου λέει το σώμα μου. Κάθε μέρα που ξημερώνει την αγαπάω πάρα πολύ. Τη ζω. Είναι ωραία η ζωή γιατί είμαστε περαστικοί βρε παιδί μου» πρόσθεσε ο κ. Πρασσάς.

Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής ο κ. Στέλιος, ήταν 59 ετών όταν ένας γείτονας του δρομέας τον παρότρυνε να τρέξει μαζί του. Αγάπησε τον στίβο και έκτοτε δεν σταμάτησε να τρέχει σε μαραθωνίους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Προπόνηση, καλή διατροφή και ύπνος είναι τα μυστικά της επιτυχίας του. Σε κάθε τερματισμό η οικογένειά του περιμένει ζητωκραυγάζοντας. Οι στιγμές είναι δώρο Θεού, λέει και κάθε κουβέντα μαζί του… μάθημα ζωής.

Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου