Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Στην Ελλάδα ακόμα 119 Αφγανοί πρόσφυγες - Μεταξύ αυτών πρώην υπουργός, δικαστές, ακτιβίστριες

Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου, 2021

Αφίχθησαν στην Θεσσαλονίκη με ειδική πτήση τσάρτερ από Καμπούλ. Θα μετεγκατασταθούν σε τρίτες χώρες.

BYRON SMITH VIA GETTY IMAGES

Στη Θεσσαλονίκη, και το Αεροδρόμιο Μακεδονία, έφτασαν την Δευτέρα 119 πρόσφυγες  από το Αφγανιστάν, με ειδική πτήση charter, από την Καμπούλ. 

Ανάμεσα στους επιβαίνοντες, σύμφωνα με το Υπ. Μετανάστευσης, είναι μεταξύ άλλων, πρώην Υπουργός του Αφγανιστάν, δικαστές,  επιφανείς δικηγόροι, γυναίκες ακτιβίστριες, δημοσιογράφοι αλλά και απλοί πολίτες, με τις οικογένειες τους, των οποίων η ζωή κινδύνευε από το καθεστώς των Ταλιμπάν.  

BYRON SMITH VIA GETTY IMAGES

Στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής βοήθειας προς το Αφγανιστάν, μετά την επικράτηση των Ταλιμπάν, η χώρα μας  έχει προσφέρει ασφαλές καταφύγιο σε 700 ακόμα Αφγανούς (συνολικά 819)  οι οποίοι διαμένουν προσωρινά στην Ελλάδα, μέχρι να μετεγκατασταθούν σε τρίτες χώρες, κατόπιν διακρατικών συμφωνιών.  

Η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά σε πρωτοβουλίες για την νόμιμη εγκατάσταση προσφύγων. Δεν παύει, όμως να εφαρμόζει μία αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική και να είναι αμείλικτη απέναντι στα κυκλώματα λαθροδιακινητών και την παράνομη μετανάστευση.    

Toυς μετανάστες υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο, ο Υποδιοικητής της Υπηρεσίας Ασύλου κ. Ιωάννης Σφυράκης.

BYRON SMITH VIA GETTY IMAGES
BYRON SMITH VIA GETTY IMAGES

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου