Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Παραιτήθηκε ο προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού Βοστώνης Δημήτριος Τόνιας

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου, 2021


Ο πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Τόνιας.

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Τόνιας παραιτήθηκε από την προϊσταμενία του Καθεδρικού Ναού του Ευαγγελισμού Βοστώνης για λόγους υγείας.

Την ανακοίνωση έκανε ένδακρυς ο ίδιος την περασμένη Κυριακή 21 Νοεμβρίου στο τέλος της Θείας Λειτουργίας αφήνοντας όλους εμβρόντητους. Ο π. Δημήτριος ασθένησε πριν μερικούς μήνες, ενώ όπως έδειξαν τα πράγματα η κατάστασή του επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα να φτάσει σ’ αυτή την έμπονη απόφαση για τον ίδιο και την ιστορική κοινότητα του Καθεδρικού Βοστώνης στην οποία ιεράτευσε με ευδοκίμηση από την 1η Δεκεμβρίου του 2014, ενώ προηγουμένως είχε ιερατεύσει από τον Σεπτέμβριο του 2008 στην κοινότητα των Ταξιαρχών του Γουότερτάουν και προ αυτής στην κοινότητα της Αγίας Τριάδος του Κόνκορντ του Νιου Χαμσάιρ.

Μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος είπε πως «ο π. Δημήτριος είναι ένας πολύ καλός ιερεύς, μορφωμένος, δραστήριος» και συμπλήρωσε «λυπάμαι πάρα πολύ που ασθένησε και αναγκάστηκε να παραιτηθεί».

Ο επιβλητικός Καθεδρικός του Ευαγγελισμού Βοστώνης στην περίοπτη θέση σε κοντινή απόσταση από το Πανεπιστήμιο Northeastern και το επιφανές Μουσείο Καλών Τεχνών. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟ «Ε.Κ.»/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ
Ο επιβλητικός Καθεδρικός του Ευαγγελισμού Βοστώνης στην περίοπτη θέση σε κοντινή απόσταση από το Πανεπιστήμιο Northeastern και το επιφανές Μουσείο Καλών Τεχνών.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟ «Ε.Κ.»/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Ο π. Δημήτριος είναι έγγαμος και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Διετέλεσε επικεφαλής του τομέα των Οικουμενικών σχέσεων της Μητρόπολης Βοστώνης. Προτού εισέλθει στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης για να σπουδάσει Θεολογία ήταν επαγγελματίας μηχανικός και αναπληρωτής καθηγητής Μηχανικής στο Κολέγιο Union College στην πόλη Schenectady της Νέας Υόρκης. Εχει συγγράψει βιβλία μηχανικής ενώ ένα εξ’ αυτών για τη Μηχανική των Γεφυρών έχει βραβευθεί και έχει γίνει εγχειρίδιο διδασκαλίας στα κολέγια στον συγκεκριμένο κλάδο.

Επειτα από την αποφοίτησή του από τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού έκανε μεταπτυχιακές σπουδές επί διδακτορία στο Κολέγιο Boston College της Βοστώνης. Η διατριβή του είχε τίτλο «ο Αβραάμ στα έργα του Ιωάννη Χρυσοστόμου».

Βιβλίο βασισμένο στη διατριβή του δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο του 2014 από τον Εκδοτικό Οίκο Fortress Press. Υπηρέτησε εκ μέρους της Μητρόπολης Βοστώνης στο Συμβούλιο των Εκκλησιών Μασαχουσέτης καθώς και στον διαθρησκειακό διάλογο Ιουδαϊσμού και Χριστιανισμού.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου