Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Ο Γιώργος μίλησε... στην Αμαλιάδα – «Να πάρετε την Παράταξή μας στα χέρια σας» Χμμμ... "λαοκρατία";

Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021

"Λεφτά υπάρχουν"... "Όλοι στις κάλτσες"

Α, ρε, Γιώργο, δώσε τόπο στους νέους.


Είπε: «Είμαι αποφασισμένος,  να συγκρουστώ με ότι  και όποιον χρειαστεί για το κοινό καλό και το δημόσιο συμφέρον».  

Το είδαμε στο πρόσφατο παρελθόν.  Φέρατε τους μηδενιστές στην εξουσία.  Μπορούμε να το ξεχάσουμε;  Γι αυτό ψηφίζουμε Ανδρέα!

Από την ΠΑΤΡΙΣ

«Δική μας υπόθεση είναι να χτίσουμε το κοινό μας μέλλον, όλοι μαζί, συμμετοχικά, δημιουργικά.

Να ξαναπιάσουμε το νήμα των αγώνων, για να ξαναδώσουμε τα περιεχόμενα που αξίζουν στη Δημοκρατία…»είπε χαρακτηριστικά κατά την χθεσινή του ομιλία στο Συνεδριακό Κέντρο Αμαλιάδας ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Παπανδρέου.

Φίλοι, ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ και αρκετοί αιρετοί και εκπρόσωποι φορέων υποδέχτηκαν θερμά τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος κάλεσε τους ψηφοφόρους να συμβάλλουν  με όλες τους τις δυνάμεις για να ξεπεραστεί  και η πιο αισιόδοξη προσδοκία, όπως χαρακτηριστικά είπε,  για ένα κυβερνητικό πρόγραμμα, που θα αποτελέσει  συμβόλαιο τιμής με τον Ελληνικό λαό και μαζί ένα συμβόλαιο που θα εγγυάται την αυτονομία της παράταξης  από συμφέροντα και κατεστημένα.

Πιο πριν τον κ. Παπανδρέου είχε καλωσορίσει από το «βήμα» ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, ο οποίος ξεκίνησε με αναφορά στον Ανδρέα Παπανδρέου:

«Τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον έγραψε η ιστορία ως τον ηγέτη που πραγματοποίησε μετά τον πόλεμο, την μεγαλύτερη αναδιάρθρωση που υπήρξε ποτέ σε αυτή τη χώρα στο εισόδημά της.

Ο οποίος στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που δημιούργησε, κατάφερε να αλλάξει τα δεδομένα σε αυτή τη χώρα. Είμαστε εδώ, γιατί πιστέψαμε σε αυτά που είπε ο Γιώργος Παπανδρέου. Γιατί δεν πιστέψαμε σε αυτά τα οποία εξέπεμψαν τα συμφέροντα, με τα «παπαγαλάκια»…

Γ. Λυμπέρης: «Γιώργο, να μπεις μπροστά ηγέτης»

Στη συνέχεια ο κ. Λυμπέρης μίλησε για την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τον Γιώργο Παπανδρέου:

«Και μόνο η ηλεκτρονική συνταγογράφηση  της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, έφερε κάποια δισεκατομμύρια ευρώ στους ανθρώπους της περιφέρειας, στους ανθρώπους του μόχθου, στους ανθρώπους της παραγωγής, στους ανθρώπους που πραγματικά ξέρουν ότι υπήρχε σχέδιο και έμπνευση να «περάσει» πχ η «πράσινη» ενέργεια, αλλά μέσα από το λαό, μέσα από μονάδες που θα έπαιρναν οι παραγωγοί.

Όμως, τα συμφέροντα δεν καταφέραμε να τα ξεπεράσουμε, ώστε μέσα στην κρίση να μπορέσουμε να υλοποιηθούν αυτά τα οράματα.

Σε έχουμε τώρα εδώ, πάλι ως ηγέτη, για να πιάσουμε το «νήμα» από κει και να προσπαθήσουμε να φέρουμε σε πέρας αυτά τα οράματα.

Τώρα που «έπεσαν οι μάσκες», τώρα που ο κάθε έλληνας καταλαβαίνει και κατάλαβε ότι εκείνη η συμφωνία που ονομάστηκε «Μνημόνιο που έφερε ο Παπανδρέου για να πουλήσει και να καταστρέψει τη χώρα», έγινε αμέσως μετά η χειρότερη συμφωνία αμέσως μετά με την κυβέρνηση Σαμαρά και ακόμα πιο χειρότερη δυστυχώς για εμάς τον κόσμο της Αριστεράς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την υπογραφή της εκχώρησης της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια στο ΤΑΙΠΕΔ.

Άρα, τώρα που «οι μάσκες έχουν πέσει», Γιώργο σε έχουμε εδώ για να μπεις μπροστά ηγέτης σε αυτό το μεγάλο Κίνημα, να επιστρέψουν οι νέοι μας, που βρίσκονται στα διάφορα μέρη της Ευρώπης και του πλανήτη, να επιστρέψουν τιμητές, οραματιστές για την πραγματοποίηση αυτού του οράματος».

Γ. Παπανδρέου: «Συμμετοχικά και δημιουργικά για το κοινό μας μέλλον»

Ο κ. Παπαναδρέου ξεκίνησε την ομιλία με αναφορά στον θάνατο του εκπαιδευτικού Χρήστου Ροίδη κατά την χθεσινή «μαύρη» μέρα για την Ηλεία που μετρά και πάλι τις «πληγές» της, εκφράζοντας την βαθιά του λύπη.

Στη συνέχεια μίλησε για τους στόχους του μέσα από την υποψηφιότητά του, επισημαίνοντας ότι:

«Δική μας υπόθεση είναι να χτίσουμε το κοινό μας μέλλον, όλοι μαζί, Συμμετοχικά, Δημιουργικά.

Να ξαναπιάσουμε το νήμα των αγώνων, για να ξαναδώσουμε τα περιεχόμενα που αξίζουν στη Δημοκρατία.

Γι’ αυτό,  τον πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής θα τον εκλέξουμε όλοι εμείς.

Δεν θα επιτρέψουμε να τον εκλέξουν παράγοντες άλλων κομμάτων.

Δεν θα επιτρέψουμε να τον εκλέξουν συμφέροντα και κατεστημένα, που χωρίς ντροπή θέλουν να ελέγχουν τις ζωές μας, για να ικανοποιούν τα δικά τους συμφέροντα.

Δεν θα επιτρέψουμε να επιβάλουν ένα μικρό και ελεγχόμενο κόμμα, συμπλήρωμα και δεκανίκι άλλων.

Η Φώφη Γεννηματά, πάλεψε με όλες της τις δυνάμεις για να κρατήσει το κόμμα και να το μεγαλώσει.

Συνταχθήκαμε μαζί της σε αυτήν την προσπάθεια».

«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι…»

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι δεν γίνεται να υπάρξει επιστροφή «στην εποχή της απαξίωσης των αρχών και των αξιών μας, στην εποχή της ισοπέδωσης των ιδανικών μας» και συνεχίζοντας πρόσθεσε:

Δεν θα ξαναχάσουμε την ψυχή μας, δεν θα ξαναγίνουμε ίδιοι με τους άλλους. Και δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Αν το επιτρέψουμε, δεν θα έχουμε πια λόγο ύπαρξης.  Θα βρεθούμε εκτός ιστορικής αναγκαιότητας. Οι πολίτες, θα στραφούν οριστικά,

είτε στα καθαρόαιμα δεξιά, αλλά αυταρχικά πρωτότυπα, από τη μια,

είτε στις εύκολες απομιμήσεις, από την άλλη.

Έχουμε δική μας ταυτότητα και δικό μας ιστορικό προορισμό.

Σήμερα, με την πανδημία, μιλούν πολλοί για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Όμως αυτή η δήθεν κανονικότητα μας έφερε εδώ.

Τώρα είναι η ώρα να βγάλουμε συμπεράσματα, να αλλάξουμε τα δεδομένα, να δημιουργήσουμε μια νέα κανονικότητα δημοκρατική και δίκαιη…».

«Αποφασισμένος να δώσω τη μάχη!»

Στη συνέχεια μίλησε για δημιουργικά περιεχόμενα που πρέπει να βρουν η δημοκρατία και η πολιτική.  «Πρέπει να τελειώνουμε με την αντίληψη ότι,  η δημοκρατία και η πολιτική είναι ένα παιχνίδι μανιπουλαρίσματος της κοινής γνώμης,  υποδούλωσης της στα εφήμερα γκάλοπ και το μεγάλο χρήμα,  ή της δήθεν έξυπνης αλλά ρηχής ατάκας για τα μέσα ενημέρωσης.

Η δημοκρατία και η πολιτική πρέπει να βρουν τα πραγματικά τους, δημιουργικά περιεχόμενα.

Πρώτο βήμα, η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, στις 5 του Δεκέμβρη.

Να κάνουμε αυτές τις εκλογές γιορτή Δημοκρατίας, γιορτή Συμμετοχής.  Σας καλώ να συμβάλετε με όλες σας τις δυνάμεις για να ξεπεράσουμε και την πιο αισιόδοξη προσδοκία.

Να πάρετε την παράταξή μας στα χέρια σας.

Για να σηκώσουμε όλοι μαζί και πάλι, τον ήλιο ψηλά πάνω από την Ελλάδα. Γνωρίζετε ότι είμαι αποφασισμένος να δώσω τη μάχη για την Παράταξη και τη χώρα.

Μοναδικός μου στόχος, αυτός είναι.  Γιατί, το γνωρίζετε, δεν με κρατά κανείς. Σε εσάς λογοδοτώ και μόνο.  Και είμαι αποφασισμένος, όπως πάντα,  να συγκρουστώ με ό,τι και όποιον χρειαστεί για το κοινό καλό και το δημόσιο συμφέρον.

Και όπως φαίνεται, αυτή η απόφαση, να είμαι υποψήφιος, προκάλεσε μια μεγάλη κινητικότητα, και ενεργοποίησε πολλούς δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες.

Αυτό το παραδέχονται και όσοι μας αντιμάχονται με ύπουλα μέσα,

και με χτυπούν και προσωπικά.  Γιατί;

Για να χειραγωγήσουν τους πολίτες και να τους αποκαρδιώσουν.

Είναι γνωστή η μέθοδος, παντού στον κόσμο.  Αλλά δεν θα το καταφέρουν.

Αναλογιστείτε, πως είναι δυνατόν να δείχνουν την Παράταξή μας να αυξάνει τη δύναμή της ακόμη και κατά σχεδόν 50%, αλλά όλα τα άλλα να τα φέρνουν στα μέτρα τους;

Με δημοσκοπήσεις για τις εσωκομματικές μας εκλογές που οι ίδιοι παραδέχονται ότι δεν έχουν καμιά αξία.

Δημοσκοπήσεις με δείγμα 100 ανθρώπων – είναι δυνατόν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας;».

«Για μια πλειοψηφική κοινωνική πολιτική συμμαχία»

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε και την «επόμενη μέρα» των εκλογών:

Από την επόμενη των εκλογών, πρώτο μέλημά μας,  το λέω και σε σας σήμερα εδώ,

είναι η συγκρότηση ενός οραματικού αλλά και ρεαλιστικού κυβερνητικού προγράμματος,

που θα αποτελέσει και τη βάση για να οικοδομήσουμε μια ισχυρή, πλειοψηφική κοινωνική και πολιτική συμμαχία και παράλληλα να διαμορφώσουμε ένα νέο, βιώσιμο και πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο, που θα μας οδηγήσει με σιγουριά στη νέα εποχή.

Αυτό το κυβερνητικό πρόγραμμα,  θα είναι ένα συμβόλαιο τιμής με τον Ελληνικό λαό,

και μαζί,   ένα συμβόλαιο που θα εγγυάται την αυτονομία της Παράταξής μας, από συμφέροντα και κατεστημένα,  γιατί θα το κάνουμε μαζί, με συμμετοχικό ανοιχτό δημόσιο διάλογο.

Είναι η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας για να μετασχηματίσει την οικονομία της ώστε να γίνει πράσινη, ψηφιακή, ανθεκτική, δίκαια, δυναμική.

Με κοινωνική συνοχή –  να καλύψει τη μεγάλη απόσταση που την χωρίζει από τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ ετοίμασε ένα «τυφλό» κυβερνητικό σχέδιο, χωρίς διάλογο.

Χωρίς να δημιουργήσει συνθήκες βιώσιμης και ισχυρής ανάπτυξης – κινδυνεύει να αποτύχει.

Η χρηματοδότηση από τις επιχορηγήσεις κινδυνεύει να πάει – μια ακόμη φορά -, χαμένη.

Ακόμη χειρότερα, η χρηματοδότηση από τα δάνεια του Ταμείου να φορτώσει τη χώρα με νέα βάρη».

Ο πρώην Πρωθυπουργός, αναφέρθηκε και στα σημαντικά πλεονεκτήματα της Ηλείας μέσα από τον πρωτογενή τομέα και την τουριστική ώθηση που θα πρέπει να δοθεί, μιλώντας για μεγάλες δυνατότητες μέσα από συγκεκριμένα πλάνα, και οι οποίες έχουν μείνει αναξιοποίητες επί χρόνια.

Στάθηκε στην ανάγκη κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου, αλλά και στην λειτουργία πανεπιστημιακών σχολών, που να συνάδουν με τα χαρακτηριστικά της περιοχή και να έχουν μια διασύνδεση, που θα δίνει ώθηση στο αντικείμενο με αντίκρισμα στη γνώση και στην επαγγελματική αποκατάσταση των νέων.

«Ψήφος με αξία»

Καταλήγοντας ο κ. Παπανδρέου μίλησε για τις εκλογές για την προεδρία:

Η ψήφος σας την Κυριακή έχει μεγάλη αξία.  Σας ζητώ να προσέλθετε στις κάλπες αναλογιζόμενοι τη σημασία της επιλογής σας για την Παράταξη αλλά και τη χώρα, για την επόμενη μέρα.

Ένα κόμμα για να μην είναι μικρό και ελεγχόμενο, πρέπει να έχει ξεκάθαρη ταυτότητα και προσανατολισμό.

Δεν θα αναστηθεί το ΠΑΣΟΚ με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας.

Γιατί, την επόμενη μέρα θα ξυπνήσουμε με ένα παράρτημα της ΝΔ που θα έχει για περιτύλιγμα και μόνο, μια ταμπέλα ΠΑΣΟΚ και ένα πράσινο ήλιο.

Ούτε και με αλλαγή φρουράς στην κομματική επετηρίδα.

Αλλαγή εποχής, είναι το ζητούμενο.

Το διακύβευμα είναι πολύ σοβαρό, σύντροφοι και συντρόφισσες.

Δεν υπάρχει περιθώριο για δισταγμούς και επιλογές δεύτερης Κυριακής.

Σας καλώ να πάρετε το μέλλον στα χέρια σας.

Το μέλλον της Παράταξης.  Το μέλλον της χώρας.  Αυτά τα δύο, πάνε μαζί.  Αλλιώς δεν έχουμε λόγο ύπαρξης.

Να πάμε στις κάλπες, όχι μόνοι μας, αλλά και με πολλούς άλλους που νοιάζονται για την Παράταξη και τον τόπο.

Να μη χαθεί ούτε μια ψήφος.  Να κάνουμε το πρώτο μεγάλο και νικηφόρο βήμα.

Για να αναστήσουμε την Παράταξη.  Να ξανασηκώσουμε ψηλά τη χώρα…».

Μεταξύ άλλων στην χθεσινή του ομιλία παραβρέθηκαν ο βουλευτής Ηλείας κ. Μιχάλης Κατρίνης,  ο δήμαρχος Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Δημήτρης Κράλλης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Κώστας Τσαούσης, ο αντιδήμαρχος Ήλιδας κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Πύργου κ.κ. Γιάννης Αργυρόπουλος και Γιάννης Πλεμμένος,  ο πρώην βουλευτής κ. Γιάννης Κουτσούκος, ο πρώην δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας κ. Θύμιος Κοτζιάς,  ο Ηλείος επιχειρηματίας – ιδιοκτήτης της Turbomed κ. Γιάννης Παρασκευόπουλος, ο Γραμματέας Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ.ΑΛ. Νομού Ηλείας κ. Σάκης Γιατράς, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Αμαλιάδας κ. Παναγιώτης Μάσαλας κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου