Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Ζεϊμπέκ Χουσεΐν: Η Τουρκία είναι κοσμικό κράτος, η Ελλάδα όχι, λέει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου, 2021

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε τοποθέτηση του βουλευτή Ξάνθης.

EUROKINISSI
.

«Γίνεται αλαλούμ με τους δύο μουφτήδες. Λέμε κατάργηση της Σαρίας. Η Τουρκία είναι ένα κοσμικό κράτος. Εδώ (στην Ελλάδα) έχει επίσημη θρησκεία, δεν είναι κοσμικό κράτος. Έχω φοιτήσει στην Τουρκία και ξέρω» δήλωσε στη Βουλή ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, προκαλώντας αντιδράσεις.

Η τοποθέτηση του βουλευτή, που προέρχεται από τη μουσουλμανική μειονότητα της Ξάνθης, έγινε κατά τη συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής για αναπτυξιακά ζητήματα ης Θράκης, με αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη και του Ευριπίδη Στυλιανίδη, που έκαναν λόγο για απαράδεκτη στάση από πλευράς του βουλευτή. Σημειώνεται πως, από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Κατρούγκαλος έσπευσε να διορθώσει, λέγοντας πως η Ελλάδα είναι κοσμικό κράτος, και «προφανώς ο κ. Ζεϊμπέκ άλλο ήθελε να πει».

Από πλευράς του, ο Ανδρέας Λοβέρδος, τομεάρχης εξωτερικών του ΚΙΝΑΛ, σχολίασε πως «ήταν απολύτως δεδομένο ότι εκεί θα καταλήγαμε. Είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως σε τέτοιου είδους θέματα που χειρίζεται η αρμόδια πολιτεία, η Βουλή να μην επιχειρήσει διαβήματα που θα προκαλέσουν διχασμό. Στεκόμαστε  πάνω απ′ όλα αυτά, όπως σταθήκαμε τα τελευταία δύο χρόνια».

Διευκρινιστική δήλωση Ζεϊμπέκ Χουσεΐν

Διευκρίνιση για την αναφορά του στα πολιτειακά συστήματα Ελλάδας και Τουρκίας, έδωσε με δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για διαστρέβλωση ενός τμήματος της ομιλίας του.

«Συνέκρινα καθ′ υπερβολή τα πολιτειακά συστήματα Ελλάδας-Τουρκίας με σκοπό να αναφερθώ στην ανάγκη κατάργησης της Σαρία στη Θράκη, που αποτελεί παραφωνία θρησκευτικής νομικής ρύθμισης σε ένα κοσμικό κράτος» σημείωσε ο κ ΖεΪμπέκ, τονίζοντας ότι «Σαφέστατα αναγνωρίζω τις προβλέψεις του Συντάγματος περί ανεξιθρησκίας και θρησκευτικής ουδετερότητας. Στο πλαίσιο αυτό υποστηρίζω και εγώ την ανάγκη πλήρους λειτουργικού διαχωρισμού Πολιτείας και Εκκλησίας».

HuffPost Gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου