Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Νεκροταφείο σε αυλή σπιτιού στα Καλύβια – Καταγγελίες για παράνομες ταφές

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου, 2021

Αίσθηση έχουν προκαλέσει καταγγελίες για λειτουργία παράνομου νεκροταφείουστην αυλή σπιτιού ιερέα στα Καλύβια όπου γίνονται ταφές ενηλίκων αλλά και παιδιών.

Όπως αποκάλυψε ο τηλεοπτικός σταθμός Star σε μήνυση που κατέθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών καταγγέλλεται ότι στον συγκεκριμένο χώρο υπάρχει ένα σπίτι, όπου κατοικεί ένας ιερέας με την οικογένειά του, ένας ναός που δεν γνωρίζει εάν λειτουργεί νόμιμα, μία δεύτερη εκκλησία η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί ενώ κατά τις καταγγελίες στον ίδιο χώρο υπάρχουν δύο παράνομα κοιμητήρια όπου γίνονται ταφές ενηλίκων αλλά και ταφές βρεφών και παιδιών.

Στη μήνυση γίνεται αναφορά για χρήματα που λαμβάνει ο ιερέας για κάθε παιδί και κάθε ενήλικο, που θάβει στην αυλή του σπιτιού του.

Είναι παράνομες οι ταφές αυτές και πρέπει η πολιτεία να κινηθεί εναντίον του ανέφερε ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου.

Όπως λέει: «είχα κατά καιρούς καταγγελίες για τον χώρο αυτό, είναι αυθαίρετο, παλαιοημερολογίτικο μοναστήρι, έτσι το ονομάζει ένας παππάς που είναι εκεί, ο οποίος δεν ξέρω αν είναι επίσημος ή αν έχει χριστεί μόνος του. Στο προαύλιο του υποτιθέμενου μοναστηριού έχει κάνει αρκετές ταφές, 40-50 και ειδικά παιδιών. Δεν έχουμε μπορέσει να κινήσουμε αυτόφωρη διαδικασία γιατί δεν βλέπουμε κι εμείς πότε γίνονται οι ταφές. Είναι παράνομες βέβαια οι ταφές αυτές και πρέπει η πολιτεία να κινηθεί εναντίον του».

«Αυτός είναι ένας ιδιωτικός χώρος, δεν υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη, είναι ένας ιδιόκτητος χώρος. Είναι το σπίτι του ιερέα που περιλαμβάνει και έναν μικρό ναό, δεν λογαριάζεται σαν Μονή. Ξέρω ότι στα μοναστήρια, στις ιερές Μονές γίνονται οι ταφές των πατέρων κι ίσως κι ενός – δυο ανθρώπων που μπορούν να ταφούν εκεί. Όμως εκεί μιλάμε για έναν ιδιωτικό χώρο. Δεν γνωρίζω τι έγγραφα έχει ο πατήρ. Εφόσον γίνει καταγγελία κι αποφανθεί και η δικαιοσύνη βεβαίως η εκκλησία θα λάβει τα μέτρα της» λέει ο πατήρ Μιχαήλ Κωνσταντινίδης από την Αρχιεπισκοπή, όπου ανήκει ο ιερέας.

Από την πλευρά του, ο ιερέας υποστηρίζει πως πρόκειται για παλιό μετόχι του Αγίου Όρους ενώ ερωτηθείς για τους τάφους απάντησε μεταξύ άλλων ότι «Είναι κάτι βρεφάκια, επειδή έχουν υπερκορεστεί τα νεκροταφεία Α’, Β’ Γ’, απ’ ότι μας πληροφορούν δεν υπάρχουν θέσεις γι’ αυτά τα παιδιά. Συνεννοήθηκα με μία ψυχούλα και έρχονται εδώ οι γονείς και τα ενταφιάζουμε. Έχουμε δικαίωμα οι Ιερές Μονές και τα Μετόχια να έχουμε χώρο ενταφιασμού».

Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου