Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Δυσαρέσκεια για το φιλοτουρκικό παραλήρημα του Ερικ Ανταμς

Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου, 2021

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Eντονο προβληματισμό προκάλεσαν στην ελληνοαμερικανική κοινότητα οι έντονες φιλοτουρκικές τοποθετήσεις του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς (Eric Adams), στο πλαίσιο της συνέντευξής του στο πρακτορείο Anadolu, κατά την οποία υπερέβη κατά πολύ τα όρια μιας διπλωματικής τοποθέτησης.

Ειδικότερα, ο Άνταμς, ο οποίος είναι ένας πολιτικός που έχει λάβει διαχρονικά την στήριξη της ομογένειας, τόσο κατά την σταδιοδρομία του στην προεδρία του Μπρούκλιν, όσο και στην κούρσα για την ανάδειξη του νέου Δημάρχου της πόλης, δήλωσε αρχικά, “φίλος των Τούρκων”, αναγνωρίζοντας πως “υπάρχει ένας μεγάλος πληθυσμός Τούρκων που ζει στο Μπρούκλιν, πιθανώς ο μεγαλύτερος σε ολόκληρη την χώρα”.

Στην συνέχεια, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Νέας Υόρκης εκφράζει την πρόθεση να κάνει άνοιγμα προς τον επιχειρηματικό κόσμο της Τουρκίας, με αμφίδρομες επενδύσεις, τόσο στη Νέα Υόρκη, όσο και την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

“Θα συστήσουμε αντιπροσωπείες που θα περιλαμβάνουν στελέχη των επιχειρήσεων, προκειμένου να εξετάσουμε πως μπορούμε να αναπτύξουμε το επιχειρείν στη Νέα Υόρκη, αλλά και την Τουρκία”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Εκτός αυτού, ο Έρικ Άνταμς ανέφερε πως θα προωθήσει την επισκεψιμότητα προς την Τουρκία και στους νεότερους Αμερικανούς, αναφέροντας ως ελκυστικούς προορισμούς περιοχές όπως η Κωνσταντινούπολη και η Καππαδοκία, προσθέτοντας πως “θα φέρουμε επίσης νεαρούς Τούρκους φοιτητές εδώ, προκειμένου να απολαύσουν τον πλούσιο πολιτισμό κι εδώ”.

Παράλληλα, αγνοώντας θέματα όπως το Κυπριακό, το προσφυγικό και άλλα αγκάθια της Τουρκίας, τα οποία άπτονται και των Τουρκο-Αμερικανικών σχέσεων, ο Άνταμς ανέφερε πως οι Τούρκοι “έχουν εξαίσια ικανότητα να διατηρούν την ιστορική τους κληρονομιά, όπως επίης και μια εξαιρετική μοντέρνα πόλη”.

“Αυτός είναι ο συνδυασμός που σε κάνει να καταλάβεις το πώς η Τουρκία έχει παίξει έναν μείζονα ρόλο στην διαμόρφωση της ανθρωπότητας και θα συνεχίσει να το κάνει και στο μέλλον”, κατέληξε ο Άνταμς, ο οποίος τόνισε πως έχει επισκεφθεί την Τουρκία έξι φορές έως σήμερα.

Αναμφίβολα, όπως προαναφέρθηκε, οι δηλώσεις αυτές του Έρικ Άνταμς αναμένεται να ηχήσουν περίεργα στους Ελληνοαμερικανούς που στήριξαν πολιτικά και οικονομικά την προεκλογική εκστρατεία του, ενώ υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες μετέβη για να συναντήσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, λίγες ώρες μετά την πανηγυρική εκλογή του στον δημαρχιακό θώκο της Νέας Υόρκης.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου