Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Άνδρας κρύφτηκε στο σύστημα προσγείωσης του αεροπλάνου από τη Γουατεμάλα στο Μαϊάμι, λένε αξιωματούχοι. (1640 kilometers or 1019 miles).

Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021 

Μπράιαν Πίετς

Ένας άνδρας συνελήφθη στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Μαϊάμι το Σάββατο, όταν ταξίδεψε εκεί στο σύστημα προσγείωσης ενός αεροπλάνου που αναχώρησε από τη Γουατεμάλα, ανέφεραν τα τελωνεία και η προστασία των συνόρων των ΗΠΑ.

Ο 26χρονος άνδρας, το όνομα και η εθνικότητα του οποίου δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα από την CBP, "επιχείρησε να αποφύγει τον εντοπισμό" στοιβάζοντας τον εαυτό του στο διαμέρισμα προσγείωσης, ανέφερε η CBP σε δήλωσή της, προσθέτοντας ότι ο άνδρας αξιολογήθηκε από τις ιατρικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Η πτήση, American Airlines 1182, προσγειώθηκε στο Μαϊάμι λίγο μετά τις 10 το πρωί, χθες, Σάββατο και "αντιμετωπίστηκε από τις αρχές επιβολής του νόμου λόγω προβλήματος ασφαλείας", ανέφερε ο Αλφρέντο Γκαρντούνο, εκπρόσωπος της American Airlines, σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η πτήση ήταν σχεδόν τρεις ώρες. Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο έδειχνε έναν άνδρα ντυμένο με ένα ελαφρύ σακάκι να κάθεται στην άσφαλτο, ενώ δύο εργαζόμενοι που φορούσαν γιλέκα της American Airlines τον φρόντισαν. "Ναι, επέζησε. Επέζησε", ανέφερε ένας από τους εργάτες μιλώντας σε κινητό τηλέφωνο.

Οι άνθρωποι που προσπαθούν να κρυφτούν σε περιορισμένους χώρους, όπως φρεάτια τροχών αεροπλάνων, παίρνουν "ακραίους κινδύνους", δήλωσε η CBP.

Οι θερμοκρασίες σε μη συμπιεσμένα, μη ελεγχόμενα από το κλίμα μέρη του αεροπλάνου μπορεί να πέσουν στους 65 βαθμούς κάτω από το μηδέν, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, η οποία έχει μελετήσει το φαινόμενο των "λαθρεπιβατών σε φρεάτια τροχών". Οι άνθρωποι που ξεκινούν ένα τέτοιο ταξίδι κινδυνεύουν να πεθάνουν από υποθερμία, υποξία (έλλειψη οξυγόνου), να συνθλιβούν από εξοπλισμό ή να πέσουν στο θάνατο.

Η επιβίωση ενός τέτοιου ταξιδιού είναι σπάνια, αλλά έχει τεκμηριωθεί στο παρελθόν σε ακόμη μεγαλύτερες πτήσεις.

Το 2014, ένα 15χρονο αγόρι από την Καλιφόρνια πέταξε από το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια στο Μάουι της Χαβάης, κρυμμένο στο φρεάτιο των τροχών του  αεροπλάνου και επέζησε. Βρέθηκε να περιπλανιέται στην άσφαλτο και είπε σε μια συνέντευξη μετά τη δοκιμασία ότι δεν προσπαθούσε να κάνει δωρεάν διακοπές στην παραλία, αλλά προσπαθούσε να δει τη μητέρα του, η οποία ζούσε σε ένα στρατόπεδο προσφύγων στην Αιθιοπία.

Η FAA — η οποία προειδοποιεί κατά της τακτικής — ανέφερε στην έκθεσή της για τους λαθρεπιβάτες ότι οι τροχοί ενός αεροπλάνου αρχικά παρέχουν «σημαντική θερμότητα». Καθώς το αεροπλάνο εισέρχεται σε ψυχρότερα ύψη, η υποθερμία σε συνδυασμό με υποξία μπορεί να διατηρήσει το νευρικό σύστημα, λέει, πριν η κάθοδος παρέχει σταδιακά ζεστασιά και οξυγόνο.

Ωστόσο, εκείνοι που επιβιώνουν μπορούν να αντιμετωπίσουν νομικές συνέπειες για το ταξίδι - και το αγόρι που πέταξε στη Χαβάη υπέστη βλάβη ακοής.

Αυτό το καλοκαίρι, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες αναχώρησαν από το Αφγανιστάν, αρκετοί άνθρωποι που είχαν προσκολληθεί σε ένα αμερικανικό στρατιωτικό αεροπλάνο σε μια απελπισμένη προσπάθεια να εγκαταλείψουν τη χώρα έχασαν τη ζωή τους μετά από πτώση στο θάνατο. Αμερικανοί αξιωματούχοι βρήκαν επίσης συνθλιμμένα ανθρώπινα λείψανα σε φρεάτιο τροχού.

Το 2019, ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός σε έναν κήπο του νότιου Λονδίνου, αφού προφανώς έπεσε από το διαμέρισμα προσγείωσης μιας πτήσης της Kenya Airways από το Ναϊρόμπι στο Λονδίνο. Η αστυνομία βρήκε μια τσάντα, νερό και φαγητό στο φρεάτιο. Ο άνδρας έπεσε δίπλα σε ένα άτομο που έκανε  ηλιοθεραπεία, σύμφωνα με το BBC.

Τα επεισόδια στα οποία εμπλέκονται άνθρωποι που στοιβάζονται σε αεροπλάνα συχνά αφορούν μετανάστες, γεγονός που καταδεικνύει τους ακραίους κινδύνους στους οποίους θα πάνε ορισμένοι σε μια προσπάθεια να ξεφύγουν από άθλιες καταστάσεις στις πατρίδες τους. Στη Γουατεμάλα, μια κρίση πείνας συνέβαλε σε ένα κύμα μετανάστευσης. Σε όλη την Κεντρική Αμερική, οι άνθρωποι διαφεύγουν από τη φτώχεια και τη βία.

Η αεροπορική αρχή της Γουατεμάλας δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου