Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2020

Τι αλλάζει στη δομή των Ενόπλων Δυνάμεων

 Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, 2020

Μαρίνος Γκασιάμης 

Τι θα σηματοδοτήσει η ενίσχυση του ναυστάθμου στην Κρήτη και η αναδιοργάνωση της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων

Τι αλλάζει στη δομή των Ενόπλων Δυνάμεων | tovima.gr

Ηδημιουργία δεύτερου πλήρους ναυστάθμου στην Κρήτη και η σύσταση Διοίκησης Ειδικού Πολέμου είναι δύο από τους βασικούς πυλώνες της νέας δομής των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία παρουσιάστηκε στη Διαρκή Επιτροπή Αμυνας και Εξωτερικών της Βουλής και έλαβε μεγάλη διακομματική συναίνεση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ τάχθηκαν υπέρ, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση διαφώνησαν, ενώ το ΜέΡΑ25 δήλωσε «παρών».

Η Αθήνα, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την παρελκυστική τακτική της Αγκυρας και χωρίς να αγνοεί το ενδεχόμενο οι διερευνητικές επαφές να μην αποδώσουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, αντιμετωπίζει πιο σοβαρά τις ανάγκες που έχουν προκύψει στις Ενοπλες Δυνάμεις. Στη συζήτηση της διαρκούς κοινοβουλευτικής επιτροπής με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, που ήταν εκτενέστατη, συζητήθηκαν οι άμεσες ανάγκες και οι τρόποι να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι στρατηγικοί στόχοι της χώρας.

Μόνιμα στην Κρήτη

Με βάση τις ανάγκες που έχουν προκύψει για ευρύτερη παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικότερα του Στόλου στην Ανατολική Μεσόγειο, αποφασίστηκε η ενίσχυση του Ναυστάθμου Κρήτης με μόνιμη στάθμευση εκεί ικανού αριθμού μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού. Πληροφορίες αναφέρουν πως θα πρόκειται επί της ουσίας για τη σύσταση δεύτερης διοίκησης του Στόλου. Μια σκέψη που υπάρχει είναι, σύμφωνα με στρατιωτικούς κύκλους, οι τέσσερις φρεγάτες ΜΕΚΟ, μόλις αναβαθμιστούν, να αποτελέσουν μαζί με αριθμό πυραυλακάτων και υποβρυχίων τη δύναμη κρούσης του Στόλου στο Αιγαίο. Παράλληλα, οι τέσσερις φρεγάτες πολλαπλών ρόλων που αναμένεται να αποκτηθούν, μαζί με ανάλογο αριθμό υποβρυχίων, θα δημιουργήσουν μια δύναμη κρούσης για την Ανατολική Μεσόγειο. Η δύναμη αυτή θα ενισχυθεί με τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας P-3Β Orion, όταν αυτά ξεκινήσουν να παραλαμβάνονται από την ΕΑΒ μέσα στο 2021.

Νέες μονάδες στη ΔΔΕΕ

Το δεύτερο σημαντικό βήμα που τέθηκε – και όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, έγινε αποδεκτό – είναι η σύσταση της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου και η αναδιοργάνωση της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων ή «νέα ΔΔΕΕ», όπως την αποκαλούν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι μονάδες που αποτελούσαν μέχρι σήμερα τη νυν ΔΔΕΕ θα ενισχυθούν με Μοίρες Αμφίβιων Καταδρομών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, την Ταξιαρχία Καταδρομών που υπάρχει στην 1η Μεραρχία Πεζικού, την Ταξιαρχία Πεζοναυτών και ένα Τάγμα Ελικοπτέρων. Αυτό θα απαρτίζεται τόσο από ελικόπτερα τύπου Chinook,αλλά και ΝΗ-90, ώστε να μετεξελιχθεί σε Μονάδα Αεροπορικών Ειδικών Επιχειρήσεων.

Καταλυτική η συμβολή από ΗΠΑ και Ισραήλ

Tόσο το ΝΑΤΟ όσο και η ΕΕ μέσω της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (Permanent Structured Cooperation – PESCO) επιθυμούν, με ορίζοντα το 2024, «compact» αλλά παράλληλα ευέλικτες και με μεγάλη ισχύ πυρός Ειδικές Δυνάμεις. Στο σημείο αυτό βέβαια δεν θα πρέπει να παραλείψει κανείς να αναφέρει ότι για τη διαμόρφωση των ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων καταλυτική ήταν η συμβολή τόσο των Ηνωμένων Πολιτειών όσο και του Ισραήλ, με το οποίο υπάρχει αγαστή συνεργασία. Το ζητούμενο, εκτιμούν στρατιωτικές πηγές, είναι η χώρα να διαθέτει Ειδικές Δυνάμεις που θα μπορούν να ανταποκριθούν σε κάθε είδους πρόκληση και κίνδυνο, συμπεριλαμβανομένου του υβριδικού πολέμου και των ασύμμετρων απειλών.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου