Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020

Εκλογές 2020 - Αντίστροφη μέτρηση, Ημέρα 14: Ομογενείς καταθέτουν την άποψή τους στον «Ε.Κ.»

Τρίτη, 20/10/20


Ο κ. Βασίλης Καυκάς. Φωτογραφία Nick Kafkas

Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, Κτηματομεσίτης

-Τι περιμένετε να αλλάξει στην Αμερική με αυτές τις εκλογές;

«Περάσαμε τέσσερα χρόνια χωρίς πόλεμο και η οικονομία ανέβηκε. Με την επανεκλογή του Τραμπ ελπίζω να συνεχιστεί αυτή η πολιτική.  Εάν εκλεγεί ο Μπάιντεν πολλά πράγματα θα αλλάξουν στην οικονομία και στην εξωτερική πολιτική. Δεν συμφωνώ με τη γλώσσα του Τραμπ αλλά δεν μπορούμε να ζούμε σε μία χώρα που οι αναρχικοί έχουν το πάνω χέρι. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μου αρέσει η αστυνόμευση. Ομως, τις τελευταίες δεκαετίες και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια υπάρχει η δυνατότητα οι υπηρεσίες να παρακολουθούν τι λέμε, με ποιον μιλάμε, τι κάνουμε.  Στις μεγάλες διασταυρώσεις, σε κεντρικούς δρόμους, μέσα και έξω από κάθε κτίριο υπάρχουν κάμερες που καταγράφουν τις κινήσεις μας.  Ακόμα, τα τηλέφωνα, το ίντερνετ και η τηλεόραση που βλέπουμε καταγράφονται. Αυτά δεν έγιναν επί εποχής Τραμπ. Δεν άκουσα από τον Τζο Μπάιντεν ή τον Μπαράκ Ομπάμα (τους οποίους ψήφισα) να ταχθούν εναντίον αυτής της αστυνόμευσης. Τώρα για ψηφοθηρία και μόνο βλέπουν καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ότι ευθύνεται ο Τραμπ. Ολοι έχουν ευθύνες».

-Πόσο μπορεί να συνεισφέρει ο υποψήφιος που στηρίζεται στα ελληνοτουρκικά ζητήματα;

«Από τότε που γεννήθηκα, ίσως και πιο πριν, η Τουρκία έχει γίνει ένας ‘μπαμπούλας’ και η αγορά όπλων και από τις δύο χώρες δίνει και παίρνει. Με τους πολιτικούς των δύο χωρών, αντί να κάνουν έργα να αγοράζουν όπλα! Η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι σαν άλλα ευρωπαϊκά κράτη και να ξοδεύει περισσότερα χρήματα για έργα και όχι για όπλα. Δυστυχώς, στα συμφέροντα των ΗΠΑ είναι και οι πωλήσεις οπλικών συστημάτων οπότε όποιος και να εκλεγεί η αμερικανική εξωτερική πολιτική θα είναι η ίδια εφ’ όσον είναι καλό για την Αμερική».

-Ποια είναι η πρόβλεψή σας για το αποτέλεσμα;

«Από τότε που ήμουνα φοιτητής Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών διαφωνώ με τον τρόπο που γίνονται οι εκλογές στις ΗΠΑ και έχω τοποθετηθεί επανειλημμένα. Αρκετές φορές στο παρελθόν ο λαός ψήφισε άλλον και το σύστημα με τους εκλέκτορες έβγαλε άλλον. Τώρα, με την επιστολική ψήφο γίνεται ένα άλλο ‘μαγείρεμα’. Ενα ερώτημα που έχω είναι, γιατί ο Μπάιντεν δεν έθεσε υποψηφιότητα για πρόεδρος όταν τελείωσε η θητεία του ως αντιπρόεδρος και επανέρχεται ύστερα από τέσσερα χρόνια; Κατά τη γνώμη μου, οι ΗΠΑ έχουν πολλούς και πολύ κατάλληλους να γίνουν Πρόεδροι αλλά φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Είναι δύσκολο να εκφέρει κάποιος με βεβαιότητα αλλά μάλλον ο Τραμπ θα επανεκλεγεί».

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου