Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Εκλογές 2020 - Αντίστροφη μέτρηση, Ημέρα 14: Ομογενείς καταθέτουν την άποψή τους στον «Ε.Κ.»

Τρίτη, 20/10/20


Ο κ. Βασίλης Καυκάς. Φωτογραφία Nick Kafkas

Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, Κτηματομεσίτης

-Τι περιμένετε να αλλάξει στην Αμερική με αυτές τις εκλογές;

«Περάσαμε τέσσερα χρόνια χωρίς πόλεμο και η οικονομία ανέβηκε. Με την επανεκλογή του Τραμπ ελπίζω να συνεχιστεί αυτή η πολιτική.  Εάν εκλεγεί ο Μπάιντεν πολλά πράγματα θα αλλάξουν στην οικονομία και στην εξωτερική πολιτική. Δεν συμφωνώ με τη γλώσσα του Τραμπ αλλά δεν μπορούμε να ζούμε σε μία χώρα που οι αναρχικοί έχουν το πάνω χέρι. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μου αρέσει η αστυνόμευση. Ομως, τις τελευταίες δεκαετίες και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια υπάρχει η δυνατότητα οι υπηρεσίες να παρακολουθούν τι λέμε, με ποιον μιλάμε, τι κάνουμε.  Στις μεγάλες διασταυρώσεις, σε κεντρικούς δρόμους, μέσα και έξω από κάθε κτίριο υπάρχουν κάμερες που καταγράφουν τις κινήσεις μας.  Ακόμα, τα τηλέφωνα, το ίντερνετ και η τηλεόραση που βλέπουμε καταγράφονται. Αυτά δεν έγιναν επί εποχής Τραμπ. Δεν άκουσα από τον Τζο Μπάιντεν ή τον Μπαράκ Ομπάμα (τους οποίους ψήφισα) να ταχθούν εναντίον αυτής της αστυνόμευσης. Τώρα για ψηφοθηρία και μόνο βλέπουν καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ότι ευθύνεται ο Τραμπ. Ολοι έχουν ευθύνες».

-Πόσο μπορεί να συνεισφέρει ο υποψήφιος που στηρίζεται στα ελληνοτουρκικά ζητήματα;

«Από τότε που γεννήθηκα, ίσως και πιο πριν, η Τουρκία έχει γίνει ένας ‘μπαμπούλας’ και η αγορά όπλων και από τις δύο χώρες δίνει και παίρνει. Με τους πολιτικούς των δύο χωρών, αντί να κάνουν έργα να αγοράζουν όπλα! Η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι σαν άλλα ευρωπαϊκά κράτη και να ξοδεύει περισσότερα χρήματα για έργα και όχι για όπλα. Δυστυχώς, στα συμφέροντα των ΗΠΑ είναι και οι πωλήσεις οπλικών συστημάτων οπότε όποιος και να εκλεγεί η αμερικανική εξωτερική πολιτική θα είναι η ίδια εφ’ όσον είναι καλό για την Αμερική».

-Ποια είναι η πρόβλεψή σας για το αποτέλεσμα;

«Από τότε που ήμουνα φοιτητής Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών διαφωνώ με τον τρόπο που γίνονται οι εκλογές στις ΗΠΑ και έχω τοποθετηθεί επανειλημμένα. Αρκετές φορές στο παρελθόν ο λαός ψήφισε άλλον και το σύστημα με τους εκλέκτορες έβγαλε άλλον. Τώρα, με την επιστολική ψήφο γίνεται ένα άλλο ‘μαγείρεμα’. Ενα ερώτημα που έχω είναι, γιατί ο Μπάιντεν δεν έθεσε υποψηφιότητα για πρόεδρος όταν τελείωσε η θητεία του ως αντιπρόεδρος και επανέρχεται ύστερα από τέσσερα χρόνια; Κατά τη γνώμη μου, οι ΗΠΑ έχουν πολλούς και πολύ κατάλληλους να γίνουν Πρόεδροι αλλά φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Είναι δύσκολο να εκφέρει κάποιος με βεβαιότητα αλλά μάλλον ο Τραμπ θα επανεκλεγεί».

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου