Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Ο πρόεδρος της UEFA στην Αθήνα για το «μνημόνιο» του ελληνικού ποδοσφαίρου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Ποδόσφαιρο
 Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης μετέβη σήμερα στην Ελβετία, όπου συναντήθηκε  με ανώτατα στελέχη της UEFA, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για συνεργασία με την Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Ομοσπονδία, για την ανάταξη και επανεκκίνηση του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Ο Γ. Γεραπετρίτης, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της UEFA,  Αλεξάντερ Τσέφεριν, (Aleksander Čeferin) και του μετέφερε την προσωπική πρόσκληση του Πρωθυπουργού για να έρθει στην Ελλάδα, στο πλαίσιο συμφωνητικού για την παροχή τεχνικής βοήθειας για την επανεκκίνηση του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
Ο πρόεδρος της UEFA αποδέχθηκε την πρόσκληση και το αμέσως προσεχές διάστημα θα βρίσκεται στην Αθήνα. 
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τα επόμενα βήματα θα είναι «άμεσα και ξεκάθαρα»,  ώστε να διαμορφωθεί το νέο πλαίσιο για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Στο τραπέζι μάλιστα έχει πέσει η πρόταση να μετέχουν στο ελληνικό κλιμάκιο και τεχνοκράτες από τον χώρο του αθλητισμού.
Εκτός από τον  Αλεξάντερ Τσέφεριν, ο πρωθυπουργός σκοπεύει να προσκαλέσει στην Αθήνα και να εχει συνάντηση και με τον προέδρου της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της FIFA σε δήλωσή του εξέφρασε τη συμφωνία του με την παρέμβαση του πρωθυπουργού. Συγκεκριμένα ο Τζιάνι Ινφαντίνο δήλωσε:
«Οι κυβερνήσεις κατανοούν τον παιδευτικό χαρακτήρα που έχει το ποδόσφαιρο για τις κοινωνίες. Πρέπει να μπορούμε να συνεργαστούμε. Οι πόρτες μας είναι πάντα ανοιχτές ώστε να προσπαθήσουμε να διώξουμε, ιδιαίτερα από το ποδόσφαιρο, όποιον επιχειρεί να κάνει κάτι παράνομο και αντίθετο με τους κανόνες».
Οι βασικοί άξονες του μνημονίου που θα συμφωνηθεί είναι οι εξής πέντε: Πρώτον, επιλογή προσώπων για κρίσιμες θέσεις ευθύνης στο ποδόσφαιρο, υψηλού κύρους και αδιαμφισβήτητης ακεραιότητας, δεύτερον, αναθεώρηση του πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των κεντρικών οργάνων διοίκησης του ποδοσφαίρου, τρίτον, ενίσχυση των μέτρων αδιαβλητότητας των αγώνων (διαιτησία, VAR κ.λπ.), τέταρτον, αυστηρό πειθαρχικό πλαίσιο για πράξεις που ενθαρρύνουν τη βία και πέμπτον, αυστηρά μέτρα που φθάνουν μέχρι τον αποκλεισμό από ευρωπαϊκές διοργανώσεις και διακοπή του πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου