Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020

Η British Airways έσπασε τα κοντέρ

Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου, 2020

REUTERS
Αεροσκάφος της British Airways στο αεροδρόμιο του Χίθροου.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
ΛΟΝΔΙΝΟ. Ρεκόρ χρόνου πτήσης μεταξύ Νέας Υόρκης και Λονδίνου έσπασε την Κυριακή η British Airways, με την πτήση 112 να ολοκληρώνει το ταξίδι προς τη βρετανική πρωτεύουσα σε 4 ώρες και 56 λεπτά. Το αεροσκάφος Boeing 747 έφθασε μάλιστα σε ανώτατη ταχύτητα 1.327 χλμ. την ώρα. Ο συνηθισμένος χρόνος πτήσης μεταξύ Λονδίνου και Νέας Υόρκης είναι της τάξεως των 6 ωρών και 13 λεπτών.
Παρότι το αεροσκάφος ξεπέρασε την ταχύτητα του ήχου (1.234 χλμ. την ώρα), ο ισχυρός ούριος άνεμος ευνόησε την πτήση και επέτρεψε την πραγματοποίηση του ρεκόρ, που σημαίνει ότι η πτήση δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί υπερηχητική, όπως αυτές του πάλαι ποτέ θρύλου των αιθέρων, Κονκόρντ. Δύο ακόμη πτήσεις από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο, της εταιρείας Virgin Atlantic, ολοκλήρωσαν την πτήση σε λιγότερο από πέντε ώρες. Οι «πτήσεις-αστραπή» κατέστησαν δυνατές χάρη στην καταιγίδα «Κιάρα» και στους θυελλώδεις δυτικούς ανέμους της, που «έσπρωχναν» τα αεροσκάφη προς την ευρωπαϊκή ήπειρο.
Το ενισχυμένο χάρη στην «Κιάρα» ατμοσφαιρικό ρεύμα του «τζετ στριμ», γνωστό ως «τζετ στρικ» στα ισχυρότερα σημεία του, με ανέμους ταχύτητας 320 χλμ. την ώρα, συνέβαλε στην ταχύτητα της πτήσης. Την ίδια ώρα, στα δυτικά της ευρωπαϊκής ηπείρου πολλές πτήσεις ακυρώθηκαν χθες και την Κυριακή εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων. Το προηγούμενο ρεκόρ ταχύτητας υποηχητικής υπερατλαντικής πτήσης κατείχε η εταιρεία Norwegian Air από τον Ιανουάριο του 2018, με χρόνο πτήσης 5 ωρών και 13 λεπτών. Το Boeing 747 Jumbo, ικανό να μεταφέρει 400 επιβάτες, δαπανά τον ίδιο όγκο καυσίμων όπως και το Κονκόρντ, χωρητικότητας 100 επιβατών. Ο χρόνος ταξιδιού του Κονκόρντ από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο ήταν της τάξεως των 3 ωρών και 30 λεπτών.
Ατυχοι στάθηκαν όμως οι επιβάτες της πτήσης 117, που επέστρεψε στη Νέα Υόρκη την Κυριακή το βράδυ από το Λονδίνο, καθώς οι αντίθετοι άνεμοι από την καταιγίδα «Κιάρα» προκάλεσαν καθυστέρηση εν πτήσει, με το αεροσκάφος να προσγειώνεται στο αεροδρόμιο «Τζον Κένεντι» της αμερικανικής μεγαλούπολης μία ώρα και 49 λεπτά πιο αργά από ό,τι προβλεπόταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου