Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2020

Η Ελλάδα του Κερκ Ντάγκλας: Από τον εμφύλιο έως την φιλία του με την Ειρήνη Παπά
O Κερκ Ντάγκλας με την σύζυγο του Άννα στην Ακρόπολη το 1964. (AP Photo) AP


Ο Κερκ Ντάγκλας που έφυγε από την ζωή σε ηλικία 103 ετών αφήνει πίσω του μια τεράστια καριέρα στον κινηματογράφο η οποία σε κάποιες φάσεις της έχει συνδεθεί και με την Ελλάδα.
Ένα φωτογραφικό ντοκουμέντο, που κυκλοφορεί στο Pinterest η πρώτη που επαφή φέρετε να είναι το 1947 όπου ο Κερκ Ντάγκλας εμφανίζεται στα πλαίσια του προγράμματος Μάρσαλ να προσφέρει γραφική ύλη σε παιδιά που είχαν πληγεί από τον εμφύλιο πόλεμο.

Η Ελλάδα του Κερκ Ντάγκλας: Από τον εμφύλιο έως την φιλία του με την Ειρήνη Παπά

Κερκ Ντάγκλας: Πρεσβευτής της αμερικανικής βοήθειας

Την χώρα μας θα επισκεφθεί ξανά για τον ίδιο σκοπό τον Νοέμβρίο του 1964. Συγκεκριμένα ο τότε πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου στις 9 Νοεμβρίου θα εγκαινιάσει τα μαθητικά συσσίτια στο Κρυονέρι Κορινθίας. Προβλέπεται να καλύψουν, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα της εποχής, 600.000 μαθητές σε 5.000 χωριά.

O Kερκ και η Άννα Ντάγκλας στην Ακρόπολη στις 11 Νοεμβρίου 1964. (AP Photo)  AP

Η Ελλάδα του Κερκ Ντάγκλας: Από τον εμφύλιο έως την φιλία του με την Ειρήνη ΠαπάΗ αμερικανική βοήθεια για τα συσσίτια ανέρχεται σε 170.000.000 δραχμές και για να προβληθεί αυτή η κίνηση στην χώρα μας έρχεται ο Κερκ Ντάγκλας ο οποίος τότε βρίσκονταν στο απόγειο της καριέρας του. Στις τρεις μέρες που έμεινε στην χώρα μας, μαζί με την σύζυγο του Άννα επισκέφθηκαν μεταξύ των άλλων και την Ακρόπολη.


Λίγα χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 1968, όταν βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το “Σάντα Μάμα” (σ.σ. Brotherhood ο αμερικανικός τίτλος), μια ταινία που καταπιάνονταν για τις σχέσεις των μελών της Μαφία, ο Τύπος της εποχής ήθελε να είναι τρελά ερωτευμένος με την συμπρωταγωνίστρια του, Ειρήνη Παπά.

Η Ελλάδα του Κερκ Ντάγκλας: Από τον εμφύλιο έως την φιλία του με την Ειρήνη Παπά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου