Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020

Ιστορικό ντοκούμέντο. Η Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας ιδρύθηκε πριν πολλά χρόνια


Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου, 2020

Ένα ιστορικό ντοκουμέντο μου έδωσε ένας φίλος προχθές και κυριολεκτικά «έπεσα» από τα σύννεφα.  Η Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Βοστώνης υπήρχε και πριν το 1982. 
Στο ιστορικό ντοκουμέντο που είναι το Πρόγραμμα του Εορτασμού της 25ης Μαρτίου του 1944 βλέπουμε ότι Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ήταν ο κ. Κώστας Μαλιώτης (έκτισε το Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο για να είναι Πολιτιστικό Κέντρο του Ελληνισμού).
Επίσης, άλλοι ιστορικοί οργανισμοί πέραν της Ομοσπονδίας υπήρχαν και τότε, όπως ο Σύλλογος Μεσσηνίων «Καπετάν Κρόμπας», ο Σύλλογος Ηπειρωτών «Πίνδος» η Πανηλειακή Ομοσπονδία, ο Σύλλογος «Ελικών», ο Σύλλογος «Βασσαρά», ο Θεσσαλικός Σύλλογος «Ρήγας Φεραίος», ο Σύλλογος Κρητών «Ραδάμανθυς Ίδη» και άλλοι.
Βλέπουμε ακόμα ότι συμμετείχαν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής και μετά Πατριάρχης Αθηναγόρας, ο Πρέσβης της Ελλάδας Σίμων Διαμαντόπουλος, ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Henry Wallace, ο Δήμαρχος της Βοστώνης Maurice Torin ενώ υπεύθυνος της εκδήλωσης ήταν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Harvard George Chase.

Να λοιπόν ακόμα ένα ντοκουμέντο   

Η Σύνταξη panelakos.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου