Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Ιστορικό ντοκούμέντο. Η Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας ιδρύθηκε πριν πολλά χρόνια


Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου, 2020

Ένα ιστορικό ντοκουμέντο μου έδωσε ένας φίλος προχθές και κυριολεκτικά «έπεσα» από τα σύννεφα.  Η Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Βοστώνης υπήρχε και πριν το 1982. 
Στο ιστορικό ντοκουμέντο που είναι το Πρόγραμμα του Εορτασμού της 25ης Μαρτίου του 1944 βλέπουμε ότι Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ήταν ο κ. Κώστας Μαλιώτης (έκτισε το Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο για να είναι Πολιτιστικό Κέντρο του Ελληνισμού).
Επίσης, άλλοι ιστορικοί οργανισμοί πέραν της Ομοσπονδίας υπήρχαν και τότε, όπως ο Σύλλογος Μεσσηνίων «Καπετάν Κρόμπας», ο Σύλλογος Ηπειρωτών «Πίνδος» η Πανηλειακή Ομοσπονδία, ο Σύλλογος «Ελικών», ο Σύλλογος «Βασσαρά», ο Θεσσαλικός Σύλλογος «Ρήγας Φεραίος», ο Σύλλογος Κρητών «Ραδάμανθυς Ίδη» και άλλοι.
Βλέπουμε ακόμα ότι συμμετείχαν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής και μετά Πατριάρχης Αθηναγόρας, ο Πρέσβης της Ελλάδας Σίμων Διαμαντόπουλος, ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Henry Wallace, ο Δήμαρχος της Βοστώνης Maurice Torin ενώ υπεύθυνος της εκδήλωσης ήταν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Harvard George Chase.

Να λοιπόν ακόμα ένα ντοκουμέντο   

Η Σύνταξη panelakos.com








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου