Οργή αστυνομικών κατά Παπακώστα για την… αυτοπροστασία τους | tanea.grΣε αντιπαράθεση ξεκίνησε μετά την επίθεση που δέχθηκαν αστυνομικοί από αντιεξουσιαστές και μάλιστα μέσα στο Πρωτοδικείο Αθηνών, όταν  χτυπήθηκαν με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις εξ αυτών, αλλά και ένας πολίτης.
Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για ανυπαρξία μέτρων και σχεδιασμού καθώς και για «απερίγραπτη η αδράνεια», ενώ εκφράζουν έντονη οργή τόσο για τον ξυλοδαρμό όσο και για το γεγονός πως δεν έγιναν συλλήψεις.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «τέτοιου είδους περιστατικά δεν συγκινούν κανέναν από την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Σώματος», εκτιμώντας ότι για αυτό δεν υπήρξε «ούτε μετά τη σημερινή επίθεση, η αναμενόμενη αντίδραση για τη σύλληψη των δραστών».
Στην ανακοίνωση θέτουν και θέμα κλιμάκωσης των επιθέσεων εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, σε διάφορα σημεία της Αθήνας, γεγονός το οποίο διαχέεται στην κοινωνία με την κοινή γνώμη να αναρωτιέται «τι μέλλει γενέσθαι με την ασφάλειά της, όταν, ο ίδιος ο αστυνομικός, είναι απροστάτευτος και αποδέκτης συνεχόμενης βίας».
«Είναι πλέον ολοφάνερο, ότι τέτοιου είδους περιστατικά, δεν συγκινούν κανέναν από την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Σώματος, γι’ αυτό και δεν υπήρξε, ούτε μετά τη σημερινή επίθεση, η αναμενόμενη αντίδραση για τη σύλληψη των δραστών. Θα απαντήσουν έστω τώρα στα ερωτήματα που εγείρονται όσοι έχουν την ευθύνη για την απερίγραπτη αδράνεια που διαπιστώνεται σε όλες αυτές τις επιθέσεις εναντίον συναδέλφων μας;»
Στη συνέχεια ζητούν την εφαρμογή της νομοθεσίας και τονίζουν πως «η ευκολία με την οποία έχουν βάλει τα διάφορα »φασιστοειδή» στο στόχαστρό τους τις αστυνομικές δυνάμεις, αποκαλύπτει όχι μόνο το απύθμενο θράσος που τα διακρίνει, αλλά και τα αίτια που τα εκτρέφουν».
Αίτια που κατά τους εκπροσώπους των αστυνομικών «είναι προφανώς η ατιμωρησία που απολαμβάνουν και η ιδιότυπη ασυλία που τους παρέχεται…».
Την έντονη αντίδραση του εξέφρασε και ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, ο οποίος κατήγγειλε ότι υπήρχε αξιωματικός για συλλήψεις, για να εκτονωθεί η κατάσταση, αλλά δεν έγιναν.
Μάλιστα, αναρωτήθηκε αν θα γίνει έρευνα γιατί δεν έγιναν συλλήψεις. Ενώ αξίζει να σημειωθεί πως συνδικαλιστές κατήγγειλαν πως αξιωματικός που ήταν παρών απέτρεψε τους συναδέλφους του από το να προχωρήσουν σε συλλήψεις.
«Μας είπαν φασίστες, μας είπαν ρουφιάνους και πολλά άλλα που λέγονται στην κάμερα, ενώ ένα συνάδελφο απείλησαν ότι θα τον σφάξουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ένας από τους αστυνομικούς.
«Δεχόμασταν απανωτές επιθέσεις… για καλή μας τύχη, υπήρχε μια διμοιρία της ΥΜΕΤ που μπήκαν μπροστά, και απώθησαν», πρόσθεσε.

«Οι αστυνομικοί να… αυτοπροστατεύονται»

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, μίλησε για «δόγμα μηδενικής ανοχής προς όλους κι όλα», το οποίο υποστήριξε πως εφαρμόζει στο υπουργείο, ενώ απευθυνόμενη στους αστυνομικούς τους κάλεσε «να εντείνουν την αυτοπροστασία τους, να προσέξουν τον εαυτό τους».   TA NEA