Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018

Νέες απειλές Ερντογάν προς Αθήνα και Λευκωσία: Μη μας ζορίζετε, μη μας στριμώχνετε

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου, 2018


«Τα ερευνητικά μας ήδη συνεχίζουν. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο αποφασιστικό τρόπο. Δίπλα τους έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλειά τους. Εμείς για το θέμα αυτό λέμε στους φίλους μας τα απαραίτητα λόγια. Τους λέμε ‘’μην μας ζορίζετε, μην μας στριμώχνετε’’», σημείωσε ο Ερντογάν


Ερντογάν προς Αθήνα και Λευκωσία: Μη μας ζορίζετε, μη μας στριμώχνετε | tanea.grEπιμένει στις απειλές εναντίον Ελλάδας και Κύπρου ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επαναλαμβάνοντας τις θέσεις του για τα συμφέροντα της χώρας του στην Ανατολική Μεσόγειο και επιβεβαιώνοντας, εμμέσως, ότι η Άγκυρα δεν θα κινηθεί απειλητικά στη γεώτρηση της ExxonMobil, ωστόσο θα επιχειρήσει να διατηρήσει την ένταση στην περιοχή. Ενταση η οποία θα κινείται στα όρια της πρόκλησης θερμού επεισοδίου, κάποιες φορές, και θα έχει στόχο να κάνει όσο το δυνατό πιο δύσκολη την υλοποίηση του ενεργειακού προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Μιλώντας με δημοσιογράφους στο ταξίδι επιστροφής του από το Παρίσι ο Ρ. Ερντογάν ανέφερε, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ: Λέμε στους φίλους μας (Έλληνες,Κύπριους,Αμερικανούς) τα απαραίτητα λόγια, μην μας ζορίζετε, μην μας στριμώχνετε. Η αμοιβαία εμπιστοσύνη μόνο έτσι μπορεί να επιτευχθεί.
«Στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου τα συμφέροντα συγκρούονται. Υπάρχει η κοινή συνεργασία των Ελληνοκυπρίων με την Exxon Mobil των ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί έχουν μια στάση “μην μπείτε μόνο εκεί και από ‘κει και πέρα να κάνετε οτιδήποτε”. Όπως ξέρετε εμείς πρώτα ξεκινήσαμε από τα βόρεια» είπε στους δημοσιογράφους σημειώνοντας πως για τη δουλειά αυτή η Τουρκία θα έχει δυο πλοία γεωτρύπανα και δύο πλοία ερευνών.
Σύμφωνα με τον ίδιο τα γεωτρύπανά της Τουρκίας το ένα θα κάνει έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο και το άλλο στη Μαύρη Θάλασσα.
«Τα ερευνητικά μας ήδη συνεχίζουν. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο αποφασιστικό τρόπο. Δίπλα τους έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλειά τους. Εμείς για το θέμα αυτό λέμε στους φίλους μας τα απαραίτητα λόγια. Τους λέμε ‘’μην μας ζορίζετε, μην μας στριμώχνετε’’», σημείωσε ο Ερντογάν μιλώντας στους δημοσιογράφους.
Επί του παρόντος οι ΗΠΑ εμφανίζονται να θωρακίζουν τις έρευνες της ExxonMobil ωστόσο το ερώτημα που παραμένει είναι ποιες θα είναι οι εξελίξεις εάν υπάρξει εξομάλυνση των σχέσεων Αγκυρας – Ουάσιγκτον και τι επιπτώσεις θα έχει αυτό στο Κυπριακό, ανάλογα φυσικά και με τις ποσότητης υδρογονανθράκων που θα βρεθούν στην κυπριακή ΑΟΖ.
Να σημειωθεί ότι από την Κυριακή το γεωτρύπανο της ExxonMobil βρίσκεται στο «οικόπεδο» 10 της κυπριακής ΑΟΖ, στο στόχο ΔΕΛΦΙΝΟΣ και τις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκινήσει τις έρευνες.
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου