Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Δημητρίου με Πατριάρχη Βαρθολομαίο στη Γενεύη

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου, 2018

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Δημήτριος στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίο το 2017. Φωτογραφία αρχείου: Δημήτριος Πανάγος.
Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο είχε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος στη Γενεύη όπου βρίσκεται ο Πατριάρχης για εκδήλωση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών.
Η συνάντηση κρατήθηκε μυστική από τους πάντες, ενώ σύμφωνα με ανώτερους εκκλησιαστικούς παράγοντες του Οικουμενικού Θρόνου δύο είναι οι εκδοχές αυτής της συνάντησης:
Πρώτον, είτε ότι ο Πατριάρχης κάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο σε μία τελευταία προσπάθειά του να τον πείσει να υποβάλλει την παραίτησή του εθελουσίως.
Δεύτερον, είτε ότι ο Αρχιεπίσκοπος έχει πληροφορηθεί ότι επίκειται η μετάθεσή του σε άλλη Μητρόπολη στην επικείμενη Σύνοδο της επόμενης εβδομάδας από 27 έως 29 Νοεμβρίου και μετέβη στη Γενεύη σε μία ύστατη προσπάθειά του να μεταπείσει τον Πατριάρχη για να παραμείνει.
Υπενθυμίζεται ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης έχει ήδη προτρέψει τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο δύο φορές, και μάλιστα επίσημα εν Συνόδω, να υποβάλλει την παραίτησή του, πλην όμως αυτός αρνήθηκε.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

1 σχόλιο: