Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com


Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Δημητρίου με Πατριάρχη Βαρθολομαίο στη Γενεύη

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου, 2018

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Δημήτριος στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίο το 2017. Φωτογραφία αρχείου: Δημήτριος Πανάγος.
Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο είχε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος στη Γενεύη όπου βρίσκεται ο Πατριάρχης για εκδήλωση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών.
Η συνάντηση κρατήθηκε μυστική από τους πάντες, ενώ σύμφωνα με ανώτερους εκκλησιαστικούς παράγοντες του Οικουμενικού Θρόνου δύο είναι οι εκδοχές αυτής της συνάντησης:
Πρώτον, είτε ότι ο Πατριάρχης κάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο σε μία τελευταία προσπάθειά του να τον πείσει να υποβάλλει την παραίτησή του εθελουσίως.
Δεύτερον, είτε ότι ο Αρχιεπίσκοπος έχει πληροφορηθεί ότι επίκειται η μετάθεσή του σε άλλη Μητρόπολη στην επικείμενη Σύνοδο της επόμενης εβδομάδας από 27 έως 29 Νοεμβρίου και μετέβη στη Γενεύη σε μία ύστατη προσπάθειά του να μεταπείσει τον Πατριάρχη για να παραμείνει.
Υπενθυμίζεται ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης έχει ήδη προτρέψει τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο δύο φορές, και μάλιστα επίσημα εν Συνόδω, να υποβάλλει την παραίτησή του, πλην όμως αυτός αρνήθηκε.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

1 σχόλιο: