Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου, 2018

  • Θεσσαλονίκη: Ένας νεκρός από φωτιά σε διαμέρισμα . Πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Πέμπτης σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη.. .
  • Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στο Νομισματικό Μουσείο. Τελικά το τηλεφώνημα αποδείχθηκε φάρσα καθώς η προθεσμία που είχαν δώσει για έκρηξη στη 01:00 τα ξημερώματα, πέρασε. .
  • Αιματηρό τροχαίο στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου. Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο 42ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος των Μεγάρων. .
  • Γερμανικός Τύπος: Καμία αποκλιμάκωση στην Ελλάδα στο προσφυγικό . Ο γερμανικός Τύπος σχολιάζει τις δραματικές επιπτώσεις της ευρωπαϊκής προσφυγικής πολιτικής στην Ελλάδα και εστιάζει στην όξυνση της αντιπαράθεσης μεταξύ Ιταλίας και ΕΕ για τον ιταλικό προϋπολογισμό. .
  • Στήριξη στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου από την Ευρωβουλή. Η δικαστική περιπέτεια του πρώην προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) Aνδρέα Γεωργίου και η ανεξαρτησία των στατιστικών αρχών, συζητήθηκε την Τετάρτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο. 

Κόσμος

  • ΗΠΑ:Ο ποινικολόγος Μάικλ Αβενάτι κατηγορείται πως κακοποίησε μια γυναίκα. Ο δικηγόρος προφυλακίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης και το ποσό της εγγύησης για την αποφυλάκισή του υπό όρους «ορίστηκε στα 50.000 δολάρια», διευκρίνισε η LAPD. .
  • Σύγκρουση δύο αλιευτικών σκαφών στη Θάλασσα της Ιαπωνίας . Δύο αλιευτικά σκάφη, ένα νοτιοκορεάτικο και ένα ιαπωνικό, συγκρούστηκαν σήμερα στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, περίπου 330 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από ένα νησί την κυριαρχία του οποίου διεκδικούν και οι δύο χώρες, γνωστοποίησαν αξιωματούχοι. .
  • Στους 56 οι νεκροί από τις φωτιές στην Καλιφόρνια. Οι αρχές εντόπισαν την Τετάρτη τα λείψανα άλλων οκτώ θυμάτων σε μια πόλη της βόρειας Καλιφόρνιας μεγάλο μέρος της οποίας απανθρακώθηκε από δασική πυρκαγιά την περασμένη εβδομάδα και περιοχές γύρω από αυτήν. .
  • Η Τουρκία ζητεί ξανά να διενεργηθεί διεθνής έρευνα για τη δολοφονία Κασόγκι. Η κυβέρνηση της Τουρκίας ζήτησε χθες να αρχίσει να διενεργείται διεθνής έρευνα για τον φόνο του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, που διαπράχθηκε στις 2 Οκτωβρίου στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, με την Άγκυρα να κατηγορεί τις αρχές στο Ριάντ. .
  • ΗΠΑ: Kρούσματα νοθείας στις ενδιάμεσες εκλογές καταγγέλλει ο Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο εκ νέου χθες, χωρίς να παρουσιάσει αποδείξεις ή οποιοδήποτε απτό στοιχείο, για εκλογική νοθεία στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι ορισμένοι Αμερικανοί μεταμφιέστηκαν για να ψηφίσουν πολλές φορές. .

Πολιτική

  • Βουλή: Ολοκληρώθηκε η πρώτη μάχη για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Προεκλογική αρένα το κοινοβούλιο με μπρα ντε φερ Τσίπρα - Μητσοτάκη και μετωπική με Γεννηματά. Έως τις 15 Ιανουαρίου η έκθεση της Επιτροπής αναθεώρησης, στην οποία θα μεταφερθεί η σύγκρουση. .
  • Σύνταγμα: Έως τις 15 Ιανουαρίου η έκθεση της Επιτροπής Αναθεώρησης . Σύμφωνη ήταν μόνο η κυβερνώσα πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ .
  • Μιχελογιαννάκης: Διαφωνώ με ΣΥΡΙΖΑ για εκκλησία και ιδιωτικά πανεπιστήμια. Και στα δύο ζητήματα φέρεται να υιοθετεί μάλιστα τη ρητορική του Κυριάκου Μητσοτάκη. .
  • ΣΥΡΙΖΑ: «Σαφάρι» για το «δυνατό όνομα» στο δήμο Αθηναίων . «Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κατέβει για να χάσει», φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός .
  • Μαλέσιος για άνοιγμα λογαριασμών: Ευκαιρία να αποκατασταθεί η υπόληψη μου. "Πληροφορήθηκα σήμερα, πως η αρμόδια αρχή ζήτησε το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών εμένα και της συζύγου μου, προφανώς στα πλαίσια έρευνας που γίνεται για τον διαγωνισμό του συστήματος C4I, της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004" .

Οικονομία

  • Προυπολογισμός: Υψήλο πλεόνασμα με πάγωμα επιστροφών και επενδύσεων . Το πρωτογενές πλεόνασμα σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ φθάνει στο ποσό των 6,46 δια. ευρώ έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,584 δισ. ευρώ .
  • Με απώλειες έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών λόγω τραπεζικών πιέσεων. Με σημαντική πτώση στο 1,45% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών. .
  • Ευρωκοινοβούλιο: Πόσο μειώνεται το κόστος στις κλήσεις και τα μηνύματα. Περιορισμός κόστους κλήσεων εντός ΕΕ στα 0,19 ευρώ/λεπτό και γραπτών μηνυμάτων (SMS) σε 0,06 ευρώ. 
  • Για ποιά φρούτα και λαχανικά αναμένεται νέα αύξηση- ρεκόρ στις εξαγωγές. Στο 9μηνο φέτος, οι εξαγωγές των νωπών φρούτων και λαχανικών, βάσει στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδας (ΕΛΣΤΑΤ), αυξήθηκαν κατά 12,4% σε αξία έναντι του 2017 και ανήλθαν σε 794,4 εκατ. ευρώ και κατά 5,8% σε όγκο, φθάνοντας σε 1.140.665 τόνους. 
  • Στουρνάρας: Άρση των κεφαλαιακών ελέγχων μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους. Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι κεφαλαιακοί έλεγχοι σχετίζονται με την εμπιστοσύνη, ενώ προϋπόθεση για τον μετριασμό των ελέγχων αποτελεί η μη επιδείνωση του διεθνούς κλίματος. 

Αθλητισμός

  • Αναστασιάδης: Δεν υπάρχει η «δικαιολογία» στο λεξιλόγιο μου. Καμία δικαιολογία δεν θέλει να προτάξει ο Άγγελος Αναστασιάδης σε αυτό το νέο ξεκίνημα της Εθνικής ομάδας, όπως υπογράμμισε στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για το ματς με τη Φινλανδία. 
  • ΠΑΟΚ - Εργοτέλης: Παράσταση νίκης από Μπίσεσβαρ, ποδοσφαίρου από Κρητικούς. Ο ΠΑΟΚ με ένα γκολ και μια ασίστ από τον Ολλανδό πήρε τη νίκη με 2-1 στο Παγκρήτιο, απέναντι σε έναν εξαιρετικό Εργοτέλη που ισοφάρισε προσωρινά και έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο στην επανάληψη. 
  • Στέφανος Τσιτσιπάς: «Θέλω να πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020». Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε σήμερα το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, κατόπιν προσκλήσεως του Προκόπη Παυλόπουλου.
  • Χείμαρρος Αλβέρτη: «Τι δουλειά έχω εγώ με αυτά;». Με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ο Φραγκίσκος Αλβέρτης ανέφερε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ότι δεν ισχύουν τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να θέτει υποψηφιότητα για δήμαρχος Αθηναίων. 
  • Serie A: «Καμπάνα» στον Ιγκουαΐν. Η συμπεριφορά του «Πιπίτα» είχε προκαλέσει την αγανάκτηση ακόμη και του υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος έστρεψε τα «πυρά» του εναντίον του επιθετικού της Μίλαν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου