Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

AstraZeneca: Αποσύρει το εμβόλιο του κορωνοϊού – Παραδέχτηκε παρενέργειες

Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Τι αναφέρει η AstraZeneca στην ανακοίνωσή της για την απόσυρση του εμβολίου για τον κορωνοϊό.

ΗAstraZeneca ξεκίνησε την παγκόσμια απόσυρση του εμβολίου για τον κορωνοϊό λόγω «πλεονάσματος διαθέσιμων επικαιροποιημένων εμβολίων» μετά την πανδημία. Η αίτηση της εταιρείας για την απόσυρση του εμβολίου υποβλήθηκε στις 5 Μαρτίου και τέθηκε σε ισχύ στις 7 Μαΐου, σύμφωνα με την Telegraph.

«Σύμφωνα με ανεξάρτητες εκθέσεις μόνο τον πρώτο χρόνο της χρήσης του εμβολίου αυτού σώθηκαν 6,5 εκατομμύρια ζωές και συνολικά παραδόθηκαν 3 δισεκατομμύρια δόσεις παγκοσμίως. Οι προσπάθειές μας έτυχαν αναγνώρισης από κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο και θεωρήθηκαν ευρώς ως κρίσιμης σημασίας για το τέλος της παγκόσμιας πανδημίας. Θα εργαστούμε τώρα με τους νομοθέτες και τους συνεργάτες μας για να έχουμε ένα καθαρό κλείσιμο αυτού του κεφαλαίου και της σημαντικής συνεισφοράς του στην πανδημία της Covid-19» αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

«Καθώς έκτοτε έχουν αναπτυχθεί πολλαπλά, παραλλαγμένα εμβόλια COVID-19, υπάρχει πλεόνασμα διαθέσιμων επικαιροποιημένων εμβολίων» δήλωσε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι αυτό οδήγησε σε μείωση της ζήτησης για το Vaxzevria, το οποίο δεν παρασκευάζεται και δεν προμηθεύεται πλέον.

Οι παρενέργειες

H αγγλοσουηδική φαρμακοβιομηχανία είχε παραδεχθεί, σε δικαστικά έγγραφα, ότι το εμβόλιο προκαλεί παρενέργειες όπως θρόμβωση με θρομβοπενία ή TTS, η οποία έχει συνδεθεί με περισσότερους από 80 θανάτους στη Βρετανία και με χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων.

Το σύνδρομο σύνδρομο της θρόμβωση με θρομβοπενία εμφανίστηκε σε περίπου δύο έως τρία άτομα ανά 100.000 που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο Vaxzevria.

Ωστόσο η AstraZeneca αρνείται ότι η απόφαση απόσυρσης του εμβολίου σχετίζεται με τη δικαστική υπόθεση, επιμένοντας ότι το εμβόλιο αντ’ αυτού αποσύρεται από τις αγορές για εμπορικούς λόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου