Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Ο γενικός πρόξενος Βοστώνης Συμεών Τέγος και η πρώην γενική πρόξενος στη Βοστώνη κ. Ιφιγένεια Καναρά προήχθησαν σε πρέσβεις.

Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στη Βοστώνη Συμεών Τέγος προήχθη σε πρέσβη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΥ. Ο κ. Τέγος θα εξακολουθήσει να ασκεί τα Προξενικά του καθήκοντα στη Βοστώνη, αλλά πλέον με τον βαθμό του πρέσβη.

Επίσης προήχθη σε πρόσβειρα και η πρώην πρόξενος στη Βοστώνη Ιφιγένεια Καναρά, η οποία αυτή τη στιγμή υπηρετεί στο Λονδίνο, αλλά σύντομα αναμένεται να μετακινηθεί.

Ο Συμεών Τέγος ανέλαβε Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Βοστώνη τον Αυγούστου του 2022, με αρμοδιότητα εκπροσώπησης της χώρας μας στις πολιτείες της Μασαχουσέτης, του Μαίην, του Βερμόντ, του Νιού Χάμσαϊρ και του Ροντ Άιλαντ. Είναι διπλωμάτης καριέρας με 23 χρόνια εμπειρία και μεταξύ άλλων έχει υπηρετήσει στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Σαντιάγο, στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της χώρας μας στα Ηνωμένα Έθνη (Νέα Υόρκη) και στην Πρεσβεία μας στην Άγκυρα, όπου είχε αναλάβει τον αεροναυτικό τομέα. Από τον Αύγουστο του 2019 ως τον Ιούλιο του 2022 ήταν επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων Θράκης, με έδρα την Ξάνθη και γραφεία σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη.

Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και κατέχει μεταπτυχιακά διπλώματα στις διεθνείς σχέσεις και το διεθνές δίκαιο (από το Fletcher School of Law and Diplomacy και το ΑΠΘ αντίστοιχα) . Μιλά Αγγλικά, Ισπανικά, Γαλλικά και Πορτογαλικά.

Στη Βοστώνη βρίσκεται με τη σύζυγό του Μαρία και την κόρη τους Εριέττα.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου