Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 26 Μαΐου 2024

Απόφοιτοι αποχωρούν από τελετή αποφοίτησης του Χάρβαρντ φωνάζοντας «Ελεύθερη, ελεύθερη Παλαιστίνη»

Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

ΚΕΪΜΠΡΙΤΖ. ΜΑΣΑΧΟΥΣΕΤΗ. Εκατοντάδες φοιτητές αποχώρησαν από την τελετή αποφοίτησης του Χάρβαρντ, την Πέμπτη, φωνάζοντας «Ελεύθερη, ελεύθερη Παλαιστίνη» μετά από εβδομάδες διαμαρτυριών στην πανεπιστημιούπολη και μία ημέρα αφότου το Πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ότι 13 φοιτητές του που συμμετείχαν σε καταυλισμό διαμαρτυρίας δεν θα μπορέσουν να παραλάβουν διπλώματα μαζί με τους συμφοιτητές τους.

Ορισμένοι φοιτητές φώναζαν «Αφήστε τους να προχωρήσουν, αφήστε τους να προχωρήσουν» κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησης της Πέμπτης, αναφερόμενοι στο να επιτραπεί σε αυτούς τους 13 φοιτητές να πάρουν τα διπλώματά τους μαζί με τους υπόλοιπους.

Η φοιτήτρια Σρούτι Κουμάρ (Shruthi Kumar) είπε υπό τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα ότι «αυτό το εξάμηνο η ελευθερία του λόγου μας και οι εκφράσεις αλληλεγγύης μας κατέστησαν τιμωρητέες».

«Είμαι βαθιά απογοητευμένη από τη δυσανεξία στην ελευθερία του λόγου και το δικαίωμα στην πολιτική ανυπακοή στην πανεπιστημιούπολη».

«Πρόκειται για τα πολιτικά δικαιώματα και την προάσπιση των δημοκρατικών αρχών», είπε. «Οι φοιτητές είχαν μιλήσει. Το διδακτικό προσωπικό είχε μιλήσει. Χάρβαρντ, μας ακούς;».

Οι συγκεντρωμένοι στον καταυλισμό είχαν ζητήσει την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και την αποεπένδυση του Χάρβαρντ από εταιρείες που υποστηρίζουν τον πόλεμο.

Η ομιλήτρια της τελετής αποφοίτησης Μαρία Ρέσσα (Maria Ressa), δημοσιογράφος και υπέρμαχος της ελευθερίας του Τύπου, είπε στους αποφοίτους ότι «δεν ξέρεις ποιος είσαι μέχρι να δοκιμαστείς, μέχρι να αγωνιστείς για αυτό που πιστεύεις. Γιατί αυτό καθορίζει ποιος είσαι».

«Οι διαμαρτυρίες στις πανεπιστημιουπόλεις δοκιμάζουν τους πάντες στην Αμερική. Οι διαμαρτυρίες είναι υγιείς. Δεν πρέπει να είναι βίαιες. Δεν πρέπει να φιμώνονται», είπε.

Πηγή: «Associated Press», ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου