Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 26 Μαΐου 2024

Ομιλία Τραμπ στο διαχρονικά Δημοκρατικό Μπρονξ

Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έκανε προεκλογική εκστρατεία την Πέμπτη σε μια από τις πιο δημοκρατικές κομητείες της χώρας, μιλώντας σε συγκέντρωση στο Νότιο Μπρονξ, καθώς προσπαθεί να προσελκύσει ψηφοφόρους από τις μειονότητες, λίγες ημέρες πριν οι ένορκοι του Μανχάταν αρχίσουν τις συζητήσεις για το αν θα τον καταδικάσουν για κακουργηματικές κατηγορίες στην εν εξελίξει δίκη του.

Ο Τραμπ απευθύνθηκε στους υποστηρικτές του στο πάρκο Κροτόνα, έναν δημόσιο χώρο πρασίνου σε μια γειτονιά που συγκαταλέγεται στις πιο ποικιλόμορφες και τις πιο φτωχές της πόλης, μια εναλλαγή από τις περιοχές με την πλειοψηφία των λευκών όπου πραγματοποιεί τις περισσότερες συγκεντρώσεις του. Αν και το πλήθος δεν ήταν τόσο ποικιλόμορφο όσο το Νότιο Μπρονξ στο σύνολό του, περιλάμβανε μεγάλο αριθμό μαύρων και ισπανόφωνων ψηφοφόρων – τα ισπανικά ακούγονταν σε όλο το πλήθος.

Ο Τραμπ, στην ομιλία του, παρουσίασε τον εαυτό του ως καλύτερο πρόεδρο από τον Τζο Μπάιντεν για τους μαύρους και τους ισπανόφωνους ψηφοφόρους, καθώς καταφέρθηκε εναντίον του Μπάιντεν για τη μετανάστευση, ένα θέμα που ο Τραμπ έχει καταστήσει κεντρικό στην εκστρατεία του. Επέμεινε ότι «ο μεγαλύτερος αρνητικός αντίκτυπος» της εισροής μεταναστών στη Νέα Υόρκη είναι «εναντίον του μαύρου πληθυσμού μας και του ισπανόφωνου πληθυσμού μας που χάνουν τις δουλειές τους, χάνουν τη στέγασή τους, χάνουν ό,τι μπορούν να χάσουν».

Κάποιοι από το πλήθος απάντησαν φωνάζοντας «Χτίστε το τείχος», κάνοντας αναφορά στην προσπάθεια του Τραμπ όσο βρισκόταν στον Λευκό Οίκο να χτίσει ένα φράγμα στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού.

Η συγκέντρωση στο Μπρονξ ήταν ανοιχτή στο ευρύ κοινό και μέρος της προσπάθειας του πρώην Προέδρου να κερδίσει μια πολιτεία με συντριπτική πλειοψηφία Δημοκρατικών, η οποία δεν έχει υποστηρίξει Ρεπουμπλικανό για πρόεδρο από το 1984, όταν ο Ρόναλντ Ρίγκαν ήταν υποψήφιος.

«Η στρατηγική είναι να καταδείξουμε στους ψηφοφόρους του Μπρονξ και της Νέας Υόρκης ότι δεν πρόκειται για τυπικές προεδρικές εκλογές, ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι εδώ για να εκπροσωπήσει τους πάντες και να επαναφέρει τη χώρα μας στο σωστό δρόμο», δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής της Φλόριδας, Μπάιρον Ντόναλντς (ByronDonalds), πιθανός υποψήφιος του Τραμπ, ο οποίος μεγάλωσε στο Μπρούκλιν και μίλησε στη συγκέντρωση.

Ο πρώην Πρόεδρος άνοιξε τη συγκέντρωσή του με μια ωδή στη γενέτειρά του, μιλώντας για το ταπεινό της ξεκίνημα ως μικρού ολλανδικού εμπορικού σταθμού πριν γίνει μια λαμπερή πολιτιστική πρωτεύουσα που «ενέπνευσε ολόκληρο τον Κόσμο».

«Ολοι ήθελαν να είναι εδώ», είπε στο ενθουσιώδες ακροατήριο. «Αλλά δυστυχώς αυτή είναι πλέον μια πόλη σε παρακμή». «Αν ένας Νεοϋορκέζος δεν μπορεί να σώσει αυτή τη χώρα», συνέχισε, «κανείς δεν μπορεί».

Ωρες πριν από την έναρξη της συγκέντρωσης του Τραμπ, μια μεγάλη ουρά από υποστηρικτές που φορούσαν κόκκινα καπέλα με το σύνθημα «Make America Great Again» («Κάντε την Αμερική Μεγάλη Ξανά») περιφέρονταν γύρω από το πάρκο, περιμένοντας να ξεκινήσει ο έλεγχος ασφαλείας. Ο κόσμος εξακολουθούσε να εισέρχεται στο πάρκο και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Τραμπ.

Το Δημοκρατικό Κόμμα του Μπρονξ διαμαρτυρήθηκε για την εμφάνιση του Τραμπ με δική του εκδήλωση στο πάρκο.

Μέλη πολλών συνδικάτων ήταν παρόντα, κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «Το Μπρονξ λέει όχι στον Τραμπ» τόσο στα αγγλικά όσο και στα ισπανικά.

«Είμαστε συνηθισμένοι σε εκλεγμένους αξιωματούχους, σε κυβερνητικούς αξιωματούχους, σε οπορτουνιστές κάθε είδους που έρχονται στην κοινότητά μας και χρησιμοποιούν την οδυνηρή ιστορία μας», δήλωσε η Δημοκρατική πολιτειακή βουλευτής Αμάντα Σέπτιμο (Amanda Septimo), η οποία εκπροσωπεί το Νότιο Μπρονξ.

Αλλά ορισμένοι ντόπιοι στο πλήθος την Πέμπτη διαφώνησαν. Ενδεικτικά, ο Μοχάμεντ Αλι (Muhammad Ali), ένας 50χρονος που ζει στο Μπρονξ και δήλωσε ότι σκοπεύει να ψηφίσει τον Τραμπ τον Νοέμβριο, είπε ότι κάποτε πίστευε πως ο πρώην πρόεδρος ήταν ρατσιστής, αλλά οι απόψεις του έχουν αλλάξει.

Το Μπρονξ ήταν κάποτε ο πιο δημοκρατικός δήμος της πόλης. Ο Μπαράκ Ομπάμα κέρδισε το 91,2% των ψήφων το 2012, το υψηλότερο ποσοστό στην πολιτεία. Ο Μπάιντεν κέρδισε το 83,5% το 2020. Ο Τραμπ συγκέντρωσε μόνο το 16% των ψήφων.

Πηγή: «Associated Press»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου