Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Έφυγε από τη ζωή ο Πανταζής Χρονόπουλος (πρώην δήμαρχος Ζαχάρως, Ηλείας

Παρασκευή, 31 Μαΐου, 2024
Σε ηλικία 77 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο εμπνευστής της «Sugar Town» - Οι αλλεπάλληλες θητείες στη δημαρχία, οι φονικές πυρκαγιές του 2007 και οι δικαστικές εμπλοκές.

«Έφυγε» από τη ζωή το μεσημέρι της Πέμπτης (30/05) ο πρώην δήμαρχος Ζαχάρως, Πανταζής Χρονόπουλος, σε ηλικία 77 ετών.

Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, σύμφωνα με το ilialive.gr. Τους τελευταίους μήνες μάλιστα, η υγεία του επιδεινώθηκε αναγκάζοντάς τον να μείνει στο σπίτι του στη Ζαχάρω, έχοντας στο πλάι του τον γιο και τον εγγονό του.

Ποιος ήταν ο Πανταζής Χρονόπουλος

Ο Πανταζής Χρονόπουλος έμεινε στην ιστορία για τον ιδιόμορφο τρόπο διοίκησης του Δήμου Ζαχάρως επί πολλά χρόνια, κερδίζοντας διαδοχικά και για μεγάλο χρονικό διάστημα την εμπιστοσύνη των συνδημοτών του. Αποτέλεσε μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, ενώ έγινε πρωτοπόρος για να διαφημίσει την περιοχή του με έναν «μοναδικό» τρόπο.

Ο Πανταζής Χρονόπουλος ήταν ο εμπνευστής της γνωστής σε όλους «Sugar Town» –θέμα και της ομότιτλης βραβευμένης ταινίας του Κίμωνα Τσακίρη– καθώς προσπάθησε να «αποκαταστήσει» αρκετούς άνδρες του τόπου με κοπέλες ακόμη και από το εξωτερικό, καθώς οι κάτοικοι της Ζαχάρως παραπονιόντουσαν για έλλειψη γυναικών.

Μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα που άφησε το στίγμα του στην κοινότητα της Ζαχάρως

Ήταν παρών στις δραματικές εξελίξεις των φονικών πυρκαγιών του 2007 στην περιοχή της Ηλείας, για τις οποίες του επιβλήθηκε με απόφαση δικαστηρίου ποινή φυλάκισης 10 ετών με αναστολή.

Ο Πανταζής Χρονόπουλος, που γνώρισε την αποδοχή των κατοίκων της Ζαχάρως, είχε φίλους και εχθρούς, αποτέλεσμα της σκληρής και κοφτής γλώσσας που χρησιμοποιούσε. Αυτή, άλλωστε, ήταν και μια βασική αιτία να έχει ακόμη και ως δήμαρχος συχνές περιπέτειες με την Πολιτεία και την Δικαιοσύνη.

Τους τελευταίους μήνες επιδεινώθηκαν τα προβλήματα υγείας που τον ανάγκασαν να μένει στο σπίτι του πάντα στη Ζαχάρω, έχοντας κοντά τον γιό του και τον εγγονό του. Του είχε στοιχίσει, ωστόσο, ο θάνατος της κόρης του Αμαλίας που πέθανε σε νεαρή ηλικία αιφνιδιαστικά πριν από 19 χρόνια.

Ήταν απόστρατος αρχιφύλακας της Ελληνικής Αστυνομίας και διετέλεσε δήμαρχος στο Δήμο Ζαχάρως από τον Οκτώβριο του 2002 μέχρι τον Ιούλιο του 2010, όταν τέθηκε σε αργία, με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Διεκδίκησε ξανά τη δημαρχία στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2010 και εξελέγη δήμαρχος με ποσοστό 56%, χωρίς, όμως, τυπικά να μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του, όντας σε αργία.

Τον Μάιο του 2014 εξελέγη ξανά δήμαρχος Ζαχάρως για τέταρτη θητεία, κερδίζοντας από τον πρώτο γύρο, παρά τις διάφορες δικαστικές εμπλοκές του και το γεγονός ότι τυπικά βρισκόταν σε αργία.

Ως εκ τούτου, άσκησε για περιορισμένο χρονικό διάστημα τα καθήκοντά του, καθώς η παράταξή του υποχρεώθηκε να ορίσει νέο δήμαρχο, με απόφαση που έλαβε τον Νοέμβριο 2014.  

in news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου