Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Eνοχος ο Τραμπ: Γίνεται ο πρώτος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που καταδικάζεται για κακουργήματα

Παρασκευή, 31 Μαΐου, 2024

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε ο πρώτος πρώην πρόεδρος που καταδικάστηκε για κακουργηματικά εγκλήματα την Πέμπτη, καθώς ένα δικαστήριο της Νέας Υόρκης τον βρήκε ένοχο για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων σε ένα σχέδιο για παράνομη επιρροή στις εκλογές του 2016 μέσω πληρωμών για να σιωπήσει μια πορνοστάρ που ισχυρίστηκε ότι είχαν σεξουαλική επαφή. Η ετυμηγορία είναι μια εντυπωσιακή νομική αναμέτρηση για τον Τραμπ και τον εκθέτει σε πιθανή φυλάκιση στην πόλη όπου οι χειρισμοί του με τον ταμπλόιντ τύπο τον βοήθησαν να εξελιχθεί από μεγιστάνας των ακινήτων σε σταρ της ριάλιτι τηλεόρασης και τελικά πρόεδρος. Καθώς επιδιώκει να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο στις εκλογές αυτής της χρονιάς, η απόφαση παρουσιάζει στους ψηφοφόρους μια ακόμα δοκιμασία της προθυμίας τους να αποδεχτούν τη συμπεριφορά του Τραμπ που ξεπερνά τα όρια.

Ο Τραμπ αναμένεται να προσφύγει γρήγορα κατά της ετυμηγορίας και θα αντιμετωπίσει μια άβολη δυναμική καθώς επιδιώκει να επιστρέψει στην προεκλογική εκστρατεία ως καταδικασμένος εγκληματίας. Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες συγκεντρώσεις για την ώρα, αν και αναμένεται να διοργανώσει εκδηλώσεις συγκέντρωσης κεφαλαίων την επόμενη εβδομάδα. Είναι πιθανό να περάσουν αρκετοί μήνες πριν ο δικαστής Χουάν Μερτσάν, που επέβλεψε την υπόθεση, αποφασίσει αν θα καταδικάσει τον Τραμπ σε φυλάκιση.

Οι κατηγορίες για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων επιφέρουν έως και τέσσερα χρόνια φυλάκισης, αν και οι εισαγγελείς δεν έχουν δηλώσει αν σκοπεύουν να επιδιώξουν την επιβολή φυλάκισης και δεν είναι σαφές αν ο δικαστής —που νωρίτερα στη δίκη προειδοποίησε για φυλάκιση λόγω παραβίασης της εντολής σιωπής— θα επιβάλλει αυτή την ποινή ακόμα και αν ζητηθεί. Η καταδίκη και ακόμη και η φυλάκιση δεν θα εμποδίσουν τον Τραμπ από το να συνεχίσει την επιδίωξή του για τον Λευκό Οίκο.

Ο Τραμπ αντιμετωπίζει τρεις άλλες κατηγορίες για κακουργήματα, αλλά η υπόθεση της Νέας Υόρκης μπορεί να είναι η μόνη που θα φτάσει σε τελικό αποτέλεσμα πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου, προσθέτοντας στη σημασία του αποτελέσματος. Αν και οι νομικές και ιστορικές επιπτώσεις της ετυμηγορίας είναι προφανείς, οι πολιτικές συνέπειες είναι λιγότερο σαφείς δεδομένης της δυνατότητας να ενισχύσει παρά να αναδιαμορφώσει τις ήδη διαμορφωμένες απόψεις για τον Τραμπ.

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο ποινικό δικαστήριο του Μανχάταν κατά τη διάρκεια των συσκέψεων των ενόρκων στη δίκη του για τα χρήματα που πήρε για να εξαγοράσει τη σιωπή της Στόρμι Ντάνιελς, στη Νέα Υόρκη, Πέμπτη 30 Μαΐου 2024. (Mark Peterson/Pool Photo via AP)

Για έναν άλλο υποψήφιο σε άλλη εποχή, μια ποινική καταδίκη μπορεί να καταδικάσει μια προεδρική υποψηφιότητα, αλλά η πολιτική καριέρα του Τραμπ έχει αντέξει μέσω δύο παραπομπών, κατηγοριών για σεξουαλική κακοποίηση, ερευνών για οτιδήποτε από πιθανές σχέσεις με τη Ρωσία έως τη συνωμοσία για ανατροπή εκλογών, και προσωπικά αποκαλυπτικές ιστορίες όπως η εμφάνιση μιας ηχογράφησης στην οποία καυχιόταν ότι αρπάζει τις γυναίκες από τα γεννητικά όργανα.

Επιπλέον, οι γενικές κατηγορίες της υπόθεσης είναι γνωστές στους ψηφοφόρους εδώ και χρόνια και, αν και ανήθικες, θεωρούνται ευρέως λιγότερο σοβαρές από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει στις τρεις άλλες υποθέσεις που τον κατηγορούν για υπονόμευση της αμερικανικής δημοκρατίας και κακή διαχείριση εθνικών μυστικών ασφαλείας.

Παρόλα αυτά, η ετυμηγορία πιθανόν να δώσει στον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και στους Δημοκρατικούς χώρους να εντείνουν τα επιχειρήματά τους ότι ο Τραμπ είναι ακατάλληλος για τη θέση, ακόμη και καθώς παρέχει τροφή για τον υποτιθέμενο υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών να προωθήσει τους αβάσιμους ισχυρισμούς του ότι είναι θύμα ενός συστήματος ποινικής δικαιοσύνης που επιμένει ότι είναι πολιτικά εναντίον του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου