Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Εκλέχτηκε νέο διοικητικό συμβούλιο στην Ομοσπονδία Νέας Αγγλίας - ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

ΒΟΣΤΩΝΗ. Κατά τη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας που έγινε το βράδυ της Τετάρτης 22 Μαΐου στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο εκλέχτηκε νέο διοικητικό συμβούλιο στο οποίο συμμετέχουν αρκετά νέα ηλικιακά άτομα. Το συμβούλιο απαρτίζεται από έντεκα άτομα η πλειάδα του οποίου είναι γυναίκες.

Συγκεκριμένα το νέο συμβούλιο συγκροτείται από τους εξής:

Ελένη Βιδάλη, πρόεδρος.

Η νεοεκλεγείσα πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νέας Αγγλίας, Ελένη Βιδάλη.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ “Ε.Κ.”/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Γεώργιος Παναγιωτόπουλος, Α αντιπρόεδρος.

Βασιλική Ράμμου-Τσίχλη, Β  αντιπρόεδρος.

Γεωργία Μαυρίδη, Ταμίας.

Μιχάλης Τερζάκης, Βοηθός ταμία.

Ολγα Φώτου, γενική γραμματέας.

Μαρία Σπυριδοπούλου, βοηθός γραμματέα.

Μέλη:

Γεωργία Ψυχαράκη.

Νίκος Ψυχαράκης.

Μαριλένα Μιτκόνη.

Χριστίνα Μιτκόνη.

Η νεοεκλεγείσα πρόεδρος Ελένη Βιδάλη είχε διατελέσει πρόεδρος και στο παρελθόν, ενώ διαδέχεται τον επί επτά χρόνια στην προεδρία Βασίλη Καυκά, καθότι μεσολάβησε η πανδημία του κορωνοϊού, αλλά και η αδυναμία εκλογής νέου Συμβουλίου για το οποίο έγιναν τέσσερις απόπειρες ανεπιτυχώς λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος από στελέχη των συλλόγων και σωματείων. Ωστόσο, αυτό άλλαξε το βράδυ της Τετάρτης 22 Μαΐου καθότι υπήρξε εκδήλωση ενδιαφέροντος και μάλιστα από νέα στελέχη και νεότερα στην ηλικία, ενώ εισήλθε στο Συμβούλιο πλειάδα γυναικών. Ολα κίνησαν εύτακτα και ομαλά.

Κατά τη γενική συνέλευση δόθηκε οικονομικός απολογισμός τόσο για τη γενική οικονομική εικόνα της Ομοσπονδίας, όσο και για την παρέλαση και το δείπνο της. Συγκεκριμένα, ο λογαριασμός των επιταγών (Checking Account – adelfopoisis) έχει το ποσό των 22.100,00, ο λογαριασμός του τμήματος των ευζώνων το ποσό των 2.816,54 και ο κλειστός λογαριασμός  (C.D.) το ποσό των 22.094,32.

Διεξήχθη εκτεταμένη συζήτηση για τον γενικό λογαριασμό των 22.100,00 που είναι ουσιαστικά το ποσό το οποίο περίσσευε από την προ διετίας αδελφοποίηση των πόλεων Λόουελ –  Καλαμάτας και το οποίο, όπως είχε αναφερθεί και εξαγγελθεί τόσο εδώ όσο και στην Καλαμάτα, προοριζόταν για παροχή υποτροφιών σε παιδιά εκατέρωθεν κι όχι για γενική χρήση, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Ματθαίος του οποίου ιδέα και έργο ήταν η αδελφοποίηση μέσω της Ομοσπονδίας.

Κάποιοι σύνεδροι από το απελθόν Διοικητικό Συμβούλιο μίλησαν με λόγια φιλόφρονα και ευχαριστίας για τον απελθόντα πρόεδρο Βασίλη Καυκά. Ο πρώην πρόεδρος της Παμμακεδονικής Γεώργιος Παπαδόπουλος έκανε εκτενή αναφορά στα προβλήματα που έχουν ανακύψει στο Αλεξάνδρειο Ιδρυμα στο Λιτόχωρο Πιερίας με την εκεί διοίκηση και διεύθυνση και την καταφυγή στην Ελληνική Δικαιοσύνη,  ζητώντας τόσο από την Ομοσπονδία, όσο και από ομογενείς που θα ήθελαν να συνδράμουν οικονομικώς για την αντιμετώπιση των δικηγορικών εξόδων στην Ελλάδα.

Πρόεδρος της γενικής συνέλευσης εκλέχτηκε ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Τσούμπανος, ο οποίος και διεκπεραίωσε τη διεξαγωγή της. Στην αναφορά πεπραγμένων ο απελθών πρόεδρος Βασίλης Καυκάς, ανάμεσα στα άλλα, ανέφερε και τα εξής: «Τον Ιανουάριο, κόψαμε τη Βασιλόπιτα, εδώ στο Μαλιώτειο, όπου ήταν με φαγητό και συμμετείχαν περί τα 135 άτομα. Με την αξιοζήλευτη προσπάθεια του Αντιπροέδρου κ. Γεώργιου Παναγιωτόπουλου βγάλαμε το Ημερολόγιο της Ομοσπονδίας για το 2024 όπου έγινε ανάρπαστο όταν το παρουσιάσαμε κατά την κοπή της Βασιλόπιτας.

Στη συνέχεια, κάναμε το καλύτερο για την προβολή της Ομοσπονδίας και των μελών της παρευρισκόμενοι σε δεκάδες εκδηλώσεις, συνεδριάσεις και γιορτές για τους Συλλόγους/Σωματεία, Κοινότητες/Ενορίες, Σχολείων, αλλά και στις εκδηλώσεις στα Δημαρχεία, Λόουελ, Σόμερβιλ, Μπρόκτον, Βοστώνης και αλλού, αλλά και στα κυβερνεία του Ροντ Αϊλαντ, Νιου Χαμσάιρ, Κονέκτικατ και Μασαχουσέτης».

Είπε ακόμα πως «συμμετείχα, σε σύσκεψη με την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως για την επιστολική ψήφο και της υπέδειξα ότι οι Σύλλογοι και Ομοσπονδίες έχουν περισσότερη πρόσβαση και απήχηση στους Ελληνες που έχουν ή μπορούν να έχουν το δικαίωμα επιστολικής ψήφου».

Η νεοεκλεγείσα πρόεδρος Ελένη Βιδάλη, στην επινίκια ομιλία της, ανάμεσα στα άλλα, είπε και τα εξής: «Είμαστε σε δύσκολη στιγμή για τον Ελληνισμό της Αμερικής. Θα υπηρετήσω με την ίδια όρεξη, ίδια θέληση, με τιμή και αξιοπρέπεια».

Σε άλλο σημείο, τόνισε πως «ζητώ δύο πράγματα, δουλειά και συμπαράσταση», ενώ ζήτησε τη βοήθεια όλων.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου