Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Προς την 30ή Μαρτίου η παρέλαση του 2025 στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης

Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η 30ή Μαρτίου είναι η πιθανότερη ημερομηνία για την παρέλαση της επετείου της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στην 5η Λεωφόρο για το 2025, όπως προκύπτει από τις διαβουλεύσεις μεταξύ των μελών της Επιτροπής Παρέλασης.

Πρόκειται για ένα θέμα που τέθηκε κατά τη διάρκεια του προγραμματισμένου δείπνου εργασίας στο εστιατόριο «Διόνυσος», όπου ο πρόεδρος, Φίλιπ Κρίστοφερ, κάλεσε τα μέλη ούτως ώστε να τους ενημερώσει αναφορικά με νεότερα στοιχεία του οικονομικού απολογισμού.

Οπως ανέφερε το μέλος της Επιτροπής, Γεωργία Κοντοζαμάνη, η οποία, λόγω και της θέσης της στον Δήμο Νέας Υόρκης, είναι ο «συνδετικός κρίκος» με τις αρμόδιες υπηρεσίες της πόλης, από τις τρεις ημερομηνίες που είχαν αρχικά προταθεί, η 4η Μαϊου θα πρέπει να αποκλειστεί, λόγω διεξαγωγής ποδηλατοδρόμου στο Μανχάταν. Από τις άλλες δυο ημερομηνίες, παρότι υπάρχει περιθώριο επιλογής για την 30ή Μαρτίου, από πλευράς της πόλης τονίζεται ότι θα ήταν ευκολότερο για τις υπηρεσίες της εάν επιλεγόταν η 27η Απριλίου, καθότι δεν υπάρχει καμία άλλη καταχωρημένη διοργάνωση σε άλλο σημείο της πόλης.

Στο σημείο αυτό, επισημάνθηκε πως η 27η Απριλίου συμπίπτει, την επόμενη χρονιά, με τη γιορτή της Κυριακής του Θωμά, γεγονός που μπορεί να σημαίνει πως οι ενορίες και οι ιερείς θα είναι απασχολημένες, καθότι είθισται την ημέρα αυτή να προγραμματίζονται πολλοί γάμοι μετά τη Σαρακοστή.  Εκφράστηκε η άποψη πως η 30ή Μαρτίου ίσως είναι μια ενδεδειγμένη επιλογή με δεδομένο ότι βρίσκεται κοντά ημερολογιακά στην επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, από την άλλη πλευρά όμως υπάρχει πάντα ο σκεπτικισμός του καιρού.

Υπενθυμίζεται πως η αντίστοιχη Ομοσπονδία στη Φιλαδέλφεια έχει ήδη κατοχυρώσει την 6η Απριλίου, με τον Φίλιπ Κρίστοφερ να επισημαίνει πως δεν θα ήταν πρέπον η Νέα Υόρκη να επιλέξει την ίδια ημερομηνία, αφού θα υπήρχε θέμα για τους θεσμικούς φορείς και τους επίσημους όσον αφορά στην εκπροσώπηση σε Φιλαδέλφεια και Νέα Υόρκη.

Με τα δεδομένα που παρουσιάστηκαν, όλα έδειχναν πως η τελική προτίμηση θα ήταν τελικά για τις 30 Μαρτίου, αν και τονίστηκε πως η τελική απόφαση θα ληφθεί την επόμενη Πέμπτη, όταν και θα συνεδριάσει για τελευταία φορά η Επιτροπή Παρέλασης.

Υψηλά κόστη για «Χίλτον» και Εύζωνες

Σύμφωνα με τον επικαιροποιημένο απολογισμό, από τα προσδοκώμενα έσοδα της παρέλασης έχουν ήδη εισπραχθεί 415.837 δολάρια, ενώ υπολείπονται ακόμη 25.000, τα οποία θα γίνει προσπάθεια να έχουν συγκεντρωθεί μέχρι να κλείσει οριστικά ο απολογισμός. Συνεπώς, τα λογιστικά έσοδα φτάνουν τις 440.837 δολάρια.

Στην αντίπερα όχθη, τα έξοδα υπολογίζονται στις 414.330,69 δολάρια, στα οποία προστίθενται και 11.500 έκτακτα έξοδα, που αφορούν τα διοικητικά, τις υπηρεσίες προβολής – ΜΜΕ και το αποχαιρετιστήριο δείπνο στο Terrace on the Park.

Πάντως, παρότι η Επιτροπή Παρέλασης κατάφερε επιτυχώς να καλύψει τα έξοδα και, πιθανότατα, να φέρει οριακό κέρδος, άπαντες αναγνώρισαν πως τα κόστη έχουν εκτοξευθεί σε σχέση με το παρελθόν, γεγονός που διαφαίνεται από τα έξοδα ταξιδιού, διαμονής και μεταφοράς του Αγήματος των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, τα οποία καλύφθηκαν από την Αρχιεπισκοπή, με τη συνδρομή της εταιρείας του Πίτερ Βλήτα.

«Τα έξοδα για τους Εύζωνες συνολικά φτάνουν τα 110.000 δολάρια. Επιλέξαμε να τους προσφέρουμε μια πολύ καλή εμπειρία και τους πήγαμε την Παρασκευή το βράδυ στο Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν. Αυτό κόστισε 27.000. Δώσαμε ωραία δώρα στους δύο αξιωματικούς. Προσφέραμε καπέλα και φανέλες των Νιου Γιορκ Νικς στα παιδιά. Αυτά που πλήρωσε η Αρχιεπισκοπή είναι 39.861 δολάρια, πλήρωσαν τα ξενοδοχεία και τα μεταφορικά. Ηταν παραπάνω από τις προηγούμενες φορές γιατί είχαν πολλές μετακινήσεις που δεν τις υπολογίζαμε», ανέφερε ο κ. Βλήτας, ο οποίος υπενθύμισε πως οι στρατευμένοι της Προεδρικής Φρουράς δεν είχαν κανένα πρόβλημα ως προς τη σίτισή τους, με δεδομένο πως είχαν το ελεύθερο να προσέρχονται για γεύματα στο Times Square Diner, το οποίο ήταν γειτονικό στο ξενοδοχείο τους, με μέριμνα της εταιρείας.

Τελικές αποφάσεις και ολοκληρωμένος απολογισμός αναμένεται να παρουσιαστεί την Πέμπτη 30 Μαϊου.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου