Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Μάτι: Έφεση του εισαγγελέα για το σύνολο της απόφασης

Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Μίνα Μουστάκα

Ανατροπή στη δίκη για το Μάτι - Ο εισαγγελέας άσκησε έφεση για το σύνολο της απόφασης - Πιθανή και μέσα στο καλοκαίρι η δίκη σε β' βαθμό.

Από μηδενική βάση θα κριθεί η υπόθεση για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 104 νεκρούς μετά την έφεση που ασκήθηκε σήμερα από την Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας για το σύνολο της πρωτόδικης απόφασης που είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, εκτός από το σκέλος που αφορούσε στην καταδίκη του ηλικιωμένου από την αυλή του οποίου φέρεται να ξεκίνησε η φωτιά.

Η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας, που παρενέβη αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης που εξόργισε τους συγγενείς των θυμάτων και σόκαρε τους πολίτες, προχώρησε σε άσκηση έφεσης με εντολή της ίδιας της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη αλλά και της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας Καλλιόπης Βαρδάκη.

Η έφεση που ασκήθηκε αφορά το σύνολο της απόφασης, πρώτα απ΄όλα τους αθωωθέντες, πλην του ηλικιωμένου που έβαλε τη φωτιά που καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλακή και για τον οποίο δεν μπορούσε νομικά να ασκηθεί έφεση.

Επίσης η έφεση αφορά στις ποινές, στα ελαφρυντικά που αναγνωρίστηκαν στους καταδικασθέντες (πέντε συνολικά πρώην στελέχη αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών) αλλά και τη μετατροπή της ποινής τους σε χρηματική προς δέκα ευρώ την ημέρα. Η έφεση ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Σπυρίδωνα Παππά.

Ως εκ τούτου η υπόθεση θα επανεξεταστεί στο σύνολο της σε δεύτερο βαθμό.

Πιθανόν το καλοκαίρι η δίκη σε β’ βαθμό

Παραλληλα πριν ακόμα από την άσκηση της έφεσης με παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου Ιωάννας Κλαππα έχει ξεκινήσει αγώνας δρόμου για την καθαρογραφή της απόφασης προκειμένου η δίκη σε δεύτερο βαθμό, στο εφετείο δηλαδή, να ξεκινήσει ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι του 2024 προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος παραγραφής των όποιων ποινικών ευθυνών για όλους τους υπεύθυνους .

Για το σκοπό αυτό η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα έδωσε εντολή για άμεση καθαρογραφή της απόφασης και προς τούτο απαλλάχθηκε από άλλα δικαστικά καθήκοντα η πρόεδρος του δικαστηρίου προκειμένου να καθαρογράψει το συντομότερο την απόφαση για να δρομολογηθεί η δίκη σε δεύτερο βαθμό.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου