Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Μετά από περίπλου 12 ημερών στην Μεσόγειο, η φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων, φτάνει σήμερα στο λιμάνι της Μασσαλίας

Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Μετά από περίπλου 12 ημερών στην Μεσόγειο, η μυθική φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων, που άναψε στην αρχαία Ολυμπία στις 16 Απριλίου, φτάνει σήμερα στο λιμάνι της Μασσαλίας με το τρικάταρτο πλοίο Belem, το οποίο κατασκευάστηκε το 1896, δηλαδή τη χρονιά που έγιναν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες της σύγχρονης εποχής στην Αθήνα.

Στη συνέχεια, παρουσία του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, η ολυμπιακή φλόγα θα παραδοθεί στους λαμπαδηδρόμους, με τελικό προορισμό το Παρίσι, όπου αναμένεται να φτάσει στις 26 Ιουλίου, δηλαδή την ημέρα της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024. Η υποδοχή της ολυμπιακής φλόγας στην Μασσαλία θα έχει χαρακτήρα λαϊκής γιορτής. Θα μεταδοθεί τηλεοπτικά σε όλο τον κόσμο και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών θα την παρακολουθήσουν περίπου 1 δισεκατομμύριο τηλεθεατές. Στο λιμάνι της Μασσαλίας αναμένεται να συγκεντρωθούν περίπου 150.000 άτομα και να κινητοποιηθούν περίπου 8.500 αστυνομικοί για την τήρηση της τάξης.

Το Belem, το ιστιοφόρο που μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα, συνοδεύεται από άλλα σκάφη που προσεγγίζουν τη Μασσαλία, στη νότια Γαλλία, Τετάρτη 8 Μαΐου 2024. (AP Photo/Thibault Camus)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου