Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 7 Μαΐου 2023

Πριγκίπισσα Άννα στην Καμίλα: Δεν είσαι βασίλισσα είσαι βασιλική σύζυγος

 Κυριακή, 7 Μαΐου, 2023


Η πριγκίπισσα φέρεται να είπε στην κουνιάδα της ότι ο τίτλος της είναι Queen Consort και όχι Queen, σύμφωνα με τον μόδιστρο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, Ντέιβιντ Εμάνουελ.

Αντιμέτωπη με την πριγκίπισσα Άννα, αδερφή του βασιλιά Καρόλου φέρεται να ήρθε η νέα βασίλισσα Καμίλα, σχετικά με τον νέο της τίτλο σε ένα τεταμένο δείπνο, πριν τη στέψη, με άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Η πριγκίπισσα φέρεται να είπε στην κουνιάδα της ότι ο τίτλος της είναι Queen Consort και όχι Queen, σύμφωνα με τον μόδιστρο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, Ντέιβιντ Εμάνουελ.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι το θέμα του νέου τίτλου της Καμίλα είναι «ιδιαίτερα φορτισμένο» και ότι «πολλοί άνθρωποι» είναι «δυσαρεστημένοι» για τον λόγο ότι θα αναφέρεται ως Βασίλισσα και όχι ως Βασιλική Σύζυγος.

Ο σχεδιαστής μόδας ανέφερε επίσης ότι η «όλη κατάσταση είναι πολύ δύσκολη» εν μέσω ισχυρισμών ότι δεν αποδέχονται όλοι τον νέο τίτλο της Καμίλα.

Μιλώντας στον Dan Wootton στο GB News, ο Εμάνουελ, ο οποίος σχεδίασε το νυφικό της πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1981, δήλωσε: «Άκουσα ότι υπήρξε ένα δείπνο πριν τη στέψη με το οποίο προφανώς ο βασιλιάς και η Καμίλα ήταν εκεί και η πριγκίπισσα Άννα είπε στην Καμίλα ότι δεν είσαι βασίλισσα, είσαι βασιλική σύζυγος».

Πολύ κοντά στον βασιλιά

Στη διάρκεια της στέψης, η πριγκίπισσα Άννα συμμετείχε στην πομπή ως το διάσημο «Gold Stick in Waiting», μια θέση που ιστορικά απονέμεται σε ένα πρόσωπο στο οποίο έχει ανατεθεί η προσωπική ασφάλεια του ηγεμόνα.

Ως «προσωπικός υπασπιστής» της Αυτού Μεγαλειότητας, η Άννα ταξίδεψε έφιππη πίσω από τον νέο βασιλιά και τη νέα βασίλισσα μετά τη στέψη τους στο Αβαείο του Ουέστμινστερ.

«Δέχθηκα, γιατί πάνω από όλα λύνει το πρόβλημα του τι να φορέσω» εξήγησε.

Καθώς ο Κάρολος και η Καμίλα επέστρεφαν με τη χρυσή κρατική άμαξα στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, η Άννα ηγήθηκε της μεγαλύτερης πομπής, στην οποία συμμετείχαν 6.000 στελέχη των ενόπλων δυνάμεων.

Το προνόμιο χρονολογείται από τον 15ο αιώνα, την εποχή των Τυδώρ, όταν δύο αξιωματικοί, ένας με χρυσό ραβδί και ένας με ασημένιο, τοποθετούνταν κοντά στον ηγεμόνα για να τον προστατεύουν από κινδύνους.

Ο ρόλος είναι πλέον συμβολικός, αλλά έδωσε στην αδελφή του βασιλιά μια εξέχουσα θέση στην πομπή.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου